Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Před pár dny lehl synovec, za čtyři dny dcera, první den horečky přes 39 C, které šly špatně srazit, bolest hlavy a v krku, druhý den již teplota lze srážet…třetí den už jen doléčení…nemáte někdo čerstvou zkušenost?
My to měli celá rodina na začátku prázdnin.
Zrovna teď to řádí hodně. Letní virózy s horečkami, střevní chřipky, angíny. ![]()
@Paralenka červená píše:
Syn zrovna teď, nevím co s ním, horečky, bolest hlavy…
Nic, vydržet, max něco na tu hlavu, aktuálně to řádí, taky jsme to řešili na táboře u několika dětí a moje si to přivezli domů.
Určitě řádí. Já mám velmi silnou imunitu, nechytnu ani chřipku od manžela, ani, když jsem pracovala na úřadě a denně na mě chrchlaly desítky lidí.
Už několik let užívám velké dávky vit. C (mimo jiné na cévy) - neberu to v miligramech, ale gramech. Co jsem to nasadila manželovi, takž už roky nebyl nemocný (trpěl na bronchitidy a končil na ATB).
No, ale proč to píšu. Vesměs cítím, že na mě leze rýmička (jo, rýmu jsem prostě občas chytla) a okamžitě zvednu dávku céčka. Ale o víkendu jsem se bez varování probrala uprostřed noci s totálně vodovou rýmou, prosmrkala jsem se až k ránu
Což pro mě znamená, že jsem někde chytla něco silnějšího, že to probořilo mou bariéru. Jako, poradila jsem si s tím, do cca 30 hodin to bylo pryč. Ale fakt něco lítá. Vyhledej si termín „letní chřipka“ (není to pravá chřipka, jsou to letní virózy).
Syn (5) mel ted dva dny horecky pres 38 bez dalsich priznaku…nyni ma klidovy rezim.
Dcera měla něco takového před měsícem asi. Dva dny horečky 38,5, nešly moc srazit, třetí den lehce přes 37 a další den už normální, vše bez příznaků ![]()
Jsme na tom stejně.
Dcera má teplotu okolo 38, bez dalších obtíží. Jen má lehce začervenalý krk. Doktorka vzala krev na CRP, tak jsem zvědavá zítra na výsledky. Snad se z toho děti brzy dostanou. ![]()
U male to same,4 dny horecky,CRP nizke,ale vcera se mi dcerka trosku vysypala,takze nevim,jestli 6.nemoc nebo to byl jen nasledek horecek,ma hodne citlivou plet a kuzi…me ale taky skrabe v krku,boli hlava a kosti,bez TT,takze tezko rict ![]()
Já mám taky nějakou virózu. Crp 8 pak 6,5. Bolest v krku, rýma, kašel. Bez teplot. mám pred porodem
. Dcera tam má zas suchý kašel a měla jeden den zimnici ale bez horečky. Tak že co radi
jo, děti měly, doktorka říkala, že je to teď všude, říkala tomu virová angína, prý člověk ani neví, jak a kde se nakazil
@Kristakristina píše:
Na hradě máme virózu už 6 let a nelze ji vyléčit.
Strasne napomocny prispevek uplne k tematu ![]()
Před pár dny lehl synovec, za čtyři dny dcera, první den horečky přes 39 C, které šly špatně srazit, bolest hlavy a v krku, druhý den již teplota lze srážet…třetí den už jen doléčení…nemáte někdo čerstvou zkušenost?