Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, nemate nekdo za sebou nebo pred sebou radio v motolu? Ja nastupuju 28.11.ode dneska mam vysazeny leky..premyslim co muzu jist a co ne…co sebou vzit co ne..jak dlouho budu muset byt bez malyho.
Ahoj, moje ségra už tam byla 4×. Letos naposledy před létem. Určitě vysad vše, kde se objevuje jód. Sůl pouze bez jódu, a bylo by dobré omezit jód nadále. Jinak trvá to cca 7-10 dní. K malým dětem po nesmíš alespoň dva týdny. A to bacha, i když je malý v jednom pokoji a ty be druhém. Nejlépe svěřit prcka babičce. Jinak pak vše vyper, zubní kartáček vyhod atd. Přeji hodně štěstí ![]()
@Nikbrů dekuju moc..tak si myslis ze třeba malyho denicek-ze bych mu ve spitale psala sebou nebrat co? Snad s nim budu moc byt aspon na vanoce ![]()
Já tam byla před 1,5 rokem. Vzala jsem si starý spodní prádlo a pak ho rovnou vyhazovala, první týden máš erární košili a župan a po přesunu do vrchního patra už můžeš používat i svoje oblečení s tím, že ti pak dají poučení jak ho vyprat. Všechny věci před propuštěním ti změří na radiaci a řeknou co si můžeš domů vzít a co bys eventuálně u nich nechala někde v podzemí vysvítit a pak si pro to přijela. Měla jsem notebook a při největším záření jsem na něj používala rukavice (ty nám daly sestřičky), telefon jsme používali v zagumičkovaným mikroténovým sáčku - normálně je přes to slyšet. Kosmetiku jsem pak omyla pod vodou. Ničeho se neboj, hlavně si vem nějaký čtení, nebo si stáhni hodně filmů, je tam hrozná nuda.
Můj malej měl 6let a po 3 dnech mohl úplně ke mě. Ale to ti všechno řeknou a před propuštěním dostaneš všechny pokyny. Kdyžtak se ptej co tě zajímá.
@didi28 no ono je to hodně individuální. My jsme doma měli echt opatření, jelikož já byla tehotna. Ale rozhodně si nastahuj filmy jak píše @pavučina, ségra taky říkala jaká je tam nuda. Hlavně na tom spodním patře. Ale taky ji je ted 17 a tam byly převážně starší lidi. Každopádně ti přeji jen to nejlepší, a hlavně ať ti to zabere.
.
A na pokoji jsou lidi po jednom? tak to ja tam budu malymu delat deníček a pak tam pro nej pri nejhorsim nekdo sjede..
Je tam aspon tv?
Jste zlaty holky dekuju..zatim si to nejak neumim predstavit.Byla jsem porad v poho a cim vic se to blizi tim padam do vetsi depky..
Uz se těším az to budu mit z krku. Mam pocit ze od porodu jsem porad jen po spitalech..
Malej jr kazdy den jiny a kazdy den udela nějakou novou věc.
@didi28 ty jó, nevím jak na tom spodním patře, kde dostaneš tu tabletku, ale na horním patře jsi asi po dvou
. Uvidíš, že to zvládneš! Ségra na tom byla poprvé v 15… už se blížíme do finiše, stále sice nemá nulu ale už má alespoň 8,8. Takže začínáme vidět světlo.
bohužel, radio ji pomohl pouze po prvé. Jinak ji nejvíce pomáhají operace. Teď už na radio ani nejde, pouze se bude kontaktovat přes Pet MR, na scintiigrafii ji taky nikdy nic nevylezlo, ale marky mela vždy. Podle motolu je to takový nespecificky případ. ![]()
@Nikbrů chudera ty jo od 15…:-(ona mela karcinom a odstranenou sz uplne?
@didi28 jojo, měla papilarni. Sz samozrejme už nemá, ani místni uzliny… no 4 operace má za sebou. Teď v červnu byla naposledy, jizvu má takovou hokejku… každopádně marky klesají, nyní má 8,8. Takže věříme, že ted už to má vše za sebou a už bude jen dobře. ![]()
@pavučina můžu se zeptat co si pred tim jedla a co ne? Vůbec zadne mlecne vyrobky? nebo se to zas tak hrotit nemusi?
@didi28 Ahoj, ja taky nastupuju 28.11.do Motola na radiojod. Rikali mi ze na 14 dni. Tak se tam asi potkame…
@Benousek jeeee:) tak to spolu treba budem lezet;) jdes poprve? Co jis? Dodrzujes to nejak drasticky?
@Benousek jeeee:) tak to spolu treba budem lezet;) jdes poprve? Co jis? Dodrzujes to nejak drasticky?
@didi28 Ahoj, jo jdu poprve. Mam folikularni karcinom a doma dve maly deti. Co jsem četla, tak se snaží v Motole davat k sobe vekove stejný, takže šance tam jsou:-) co se tyce diety tak to moc nehrotim. Presne jak pisou ve zvacim dopise. Vyhnout se rybam a vit. e. akorat jsem si koupila tu himalajskou sul a když si vzpomenu tak pouziju tu. Rikala mi ma endokrinolozka, že v te obycejne soli je jodu stejne hrozne malo.
@Benousek
to me mrzi..ale neboj bude to ok, ma to dobry prognózy;) ja ma prcka jednoho ted mu bude 10 mesicu..jinak ja jsem z brna a je mi 29:)
Himalajskou mam taky:) varim jen s ni ale šunku si dam taky:)