Radost - musím se podělit :)

dalmatinka2004
6.5.10 12:35

Radost - musím se podělit :)

Ahoj holky!
Asi to bude jen takov výkřik do tmy, ale dneska mám po první kontrole. Jsem 11+1 a dostala jsem průkazku. Ty 4 týdny, co jsem čekala na prohlídku, jestli se mimís vyvíjí a je ok, byly tyk strašně dlouuuhýýý!!! :zed: Normálně jsem z toho šílela a děsně se těšila k dr. Pak jsem se zase strtašně bála, co mi řekne… :oops: No nervičky.. co vám budu povídat.
Dneska mi udělal UTZ a šíjové projasnění - vše je v normě a oba jsme v pořádku. (Snad…) :wink: Máme 4,5 cm, dostala jsem fotečku, kde vypadá trochu jako mimozemšťan. :-P
Jen mne zarazilo, že na krev jdu až za cca 5 týdnů - to budou asi ty triple testy, ze jo? Ptala jsem se na ten provotrimestrální screening, co se dělá v Gennetu a na to mi řekl, že to byl jen jakýsi boom a že stejně nejspolehlovější jsou ty testy z krve na 16 týdnu. :nevim: Tak jsme z toho byla trochu zmatená. Řekl mi, že to projasnění mám v pořádku a že bych měla být v klidu. :roll: Všude ale čtu, jak jsou ty VVV testy nespolehlivé a tak.
Mám svého dr. za dobrého lékaře a jsem s ním moc spokojená - dr. Vrkoč (Liberec, klášter) možná ho někdo znáte… ale tohle mne trochu rozhodilo. :think:
Jinak jsem dostala pokyn zajít k zubaři a obvodakovi. K zubaři se chystám na pravidelnou kontrolu v červnu - stačí to? No a k obvodnímu bych stejně měla zujít - tam mě sestřička nahání už od října… :oops: chodíme s mužem na každoroční preventivní prohlídky s odběrem krve a moči. Máte to někdo taky tak? :?:
Prima den! :andel: :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21
6.5.10 12:42

Ahojky,
krásný příspěvek, já Ti sice neporadím, ale strašně moc Ti to přeji a taky trošku závidím :andel: Přeji krásné těhulkování a zdravé mimčo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
6.5.10 13:01

Dalmatinko !!! :kytka:

Mocinky Ti gratuluju k mimískovi :dance: … Tvá radost je nakažlivá - normálně jsem si spravila náladu :pankac: .
Trošku se divím, že Ti Gyndr. řekl, že tripply z krve jsou „věrohodné“ (u mně sice byly pravdivé) - ale jakmile máš šíjové projasnění a bylo OK, tak si těhu užívej a nemysli na nic špatného.
Zubař si myslím, že stačí za ten měsíc, kdy tam máš jít a obdvoďáka si domluv co nejdřív :wink: .

Krásné těhulkování přeju :kytka: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
6.5.10 13:06

AHoj Dalmatinko :-) Moc ti gratuluji k úspěšné kontrole.
Co se týče testů, tak screening v prvním trim. je hodně důležitý. Je sice placený, ale stojí to za to. je tam minimální procento, že by byl falešně pozitivní. Triple test býváčasto falešně pozitivní (až 40%) a je pro ženu strašně stresující. Já když byla na prvním screeningu, tak mi Dr. řekl, že už nemám chodit na triple test, ať se zbytečně nestresuji. Zavolej si do toho Gennetu a objednej se (máš nejvyšší čas), nepotřebuješ doporučení od lékaře, je to jen tvoje rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
6.5.10 13:07

Jo a na obvoďáka a zubaře jsem zapoměla :-) K obvoďákovi stačí zavolat a on ti řekne, kdy tě chce vidět a u zubaře je to stejné. Já jdu k zubaři až na začátku června. U obvoďáka už jsem byla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalmatinka2004
6.5.10 13:12

:oops: Děkuju moc holky! Jste super! :srdce: :dance:
Já jsem si do Gennetu volala už před 2 týdny a tam mi sestřička řekla, že pan Vrkoč si projasnění dělá sám a když mě tam vyloženě nepošle, tak chodit nemám!? Proto mě to zarazilo ještě víc!! :evil: Já jí říkala, že vím, že to je placené a chtěla bych to, ale ona mi řekla, ať se zeptám Vrkoče - ten mi řekl zase tohle… tak jsem trochu bezradná. :zed:

• Citovat
  • Upravit
16492
6.5.10 13:17

tak si zavolej někam jinam. přece to nedělají jen na jednom místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misa.m
6.5.10 13:19

gratulujeme… :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
5345
6.5.10 13:19

tak naopak všude píšou i říkají, že ty triple testy jsou dost falešně pozitivní, a dost nepřesné, dneska od těchto testů upouští a dělají se ty v 12tt, screning, ten je nejpřesnější, já na tvém místě bych si je vynutila, at tě někam pošle…mě dělali screning ve 12tt na spec.pracovišti a dr mi pak už triple testy nedělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
6.5.10 13:23

jj, koukám že Maja to napsala výstižně, plně souhlasím…tady to máme, když tě dr. pošle že tam bylo nějaké dřív podezření nebo něco, tak ti to udělají ze zdrav. důvodů a neplatí se nic, ale když půjdeš do soukr. zařízení tak jasně platit budeš…určitě v Liberci není jediné zařízení genett, já bych se teda nenechala odbýt, tak držím palec ať je vše v pořádku a miminko krásně roste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
6.5.10 13:29

Dalmatinko v tom screeningu nejde jenom o šíjové projasnění. Je tam toho více. Fakt si to nech udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518

Taky se tu při čtení přiblble uculuju … no, gratulace veliká … jinak jak zjišťuju, každý lékař, každá poliklinika postupuje trošínku jinak, takže dle místa bydliště bych radila akorát to, co je „běžné“ u nás …

třeba je ještě vyšetření EKG někde na interně. U nás neobjednávají, a proto jsou tam šílený fronty. Jako těhuli mě sice v čekárně pustili sednout (což bylo pěkně blbý, prootže dědkové kardiaci museli stát), ale přednosně mně do ordinace stejně nevzali …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294

ahojte, možná se zeptám blbě, ale co se tedy vše dělá v rámci toho screeningu? já měla za to, že se bere krev a hodnotí šíjové projasnění (vč. prohlídnutí celého plodu, samozřejmě).
Co by tedy dělali v Gennetu, nebo jinde, navíc?

Jo a samozřejmě - VELKÁ GRATULACE!!!!

Při 1.těhu jsem byla u obvoďáka a 2× u zubaře (tam jsem tedy šla jen 1×) a na interně na EKG
Teď jsem byla jen u obvoďáka a ten mi EKG dělal sám. A zubař mě ještě čeká…

Příspěvek upraven 06.05.10 v 13:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
6.5.10 13:31

:-)

při tom všem zlu co se všude kolem děje , ti mohu jen poblahopřát a do budoucna s etaky těším na další miminečko. Ikdžy ten strach bva cele těhotneství, protože vyhrane není nikdy, ale přeji aby si cele těhotenství měla bez problémů.

• Citovat
  • Upravit
16492
6.5.10 13:40

Stokvet bere se ta krev, ze které se zjišťuje hodnota nějakých (přesně nevím) hormonů. Poté se jde do konce 13tt na UTZ, kde zjišťují to šíjové projasnění, přítomnost nosní kůstky a dále zda je plod anatomicky v pořádku. Všechny výsledky (společně s krví) se dají do nějakáho programu a ten určí výsledek. Důležitá je také váha a věk maminky. Prostě se posuzuje všechno :-)
Napsala jsem to sice laicky, ale snad ti to postačí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí