Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
já si myslím, že když to dobře vyčistíš, mýdlem a vodou nebo peroxidem, tak to bude dobré.
Ale k plodu by se to nemělo dostat.
Jak si to měla hluboké a co si krájela?
Jitka
Napisu Ti co se povedlo mne -
kdyz jsem byla asi 10tt, tak jsem si to neuvedomila a umyla jsem starsimu synovi hlavu v samponu na vsi (Parasidose - na tyhle veci se nema v tehot.sahat, jde to pokozkou do tela), pekne jsme to na hlave napenili, hezky jsem mu hlavu mnula a mnula
- doslo mi to pri oplachovani. Myslela jsem, ze me klepne. Hned jsem bezela se zeptat dr, ta si me vyposlechla a rekla at to neresim (no co mi taky mohla rict ze). Nejak jsem to prestala resit, skoro jsem na to zapomnela.
Dite se narodilo v terminu a normalni
(teda doufam,vypada pomerne normalne
)
taky si myslím že miminko je v pohodě,a propo jsi mi připomněla,že mám tetanovku propadlou už fest dlouho,v těhu a při kojení jí píchat nechtějí ![]()
Tetanovku mam pichnutou kdysi, mozna jako mala, za posledni roky nic
. A krajela jsem zeleninu ( a byla dost spinava!). Vymackala jsem krev a pak ti vycistila Septonexem, Ale stejne se bojim ![]()
Zeptej se dr, at mas klid.
Tetanovku si nech pichnout hned, jak to bude mozne, nikdy nevis.
Ale myslim si, ze se stavaji tehotnym horsi veci, neboj se, bude to dobry ![]()
smilen.m píše:
Tetanovku mam pichnutou kdysi, mozna jako mala, za posledni roky nic. A krajela jsem zeleninu ( a byla dost spinava!). Vymackala jsem krev a pak ti vycistila Septonexem, Ale stejne se bojim
Neboj, bude to dobré ![]()
L.
Neboj, to bude v pohodě, já se v těhotenství řízla, stříhla, odřela si kolena… a všechno bylo v pořádku. Tetanovka se přeočkovává teď nově po patnácti letech, takže záleží, kdys jí měla naposled.
Jestli jsi z toho ale hodně nesvá, tak brnkni doktorovi, on ti poradí. Je to lepší, než být zbytečně nervozní. ![]()
nakukovatelka píše:
Napisu Ti co se povedlo mne -
kdyz jsem byla asi 10tt, tak jsem si to neuvedomila a umyla jsem starsimu synovi hlavu v samponu na vsi (Parasidose - na tyhle veci se nema v tehot.sahat, jde to pokozkou do tela), pekne jsme to na hlave napenili, hezky jsem mu hlavu mnula a mnula- doslo mi to pri oplachovani. Myslela jsem, ze me klepne. Hned jsem bezela se zeptat dr, ta si me vyposlechla a rekla at to neresim (no co mi taky mohla rict ze). Nejak jsem to prestala resit, skoro jsem na to zapomnela.
Dite se narodilo v terminu a normalni(teda doufam,vypada pomerne normalne
)
Já si tím samým dokonce umyla třikrát hlavu,pak jsem zjistila,že jsem těhotná ![]()
Tetanovka se v těhotenství nedoporučuje píchat,myslím,že se ti nic nestane.Pokud sis to vydensifikovala.
Jeste me tak napada - je to spis takovy upozorneni - v tehotenstvi bohuzel nesmi clovek moc leku, a to ani ruznych masti, desinfekci
apod., teda kdyby mel dodrzovat vsechno, nebo se ridit podle lekarniku, tak si nepomuze nicim, ti jsou hodne obezretni.
Nez si osetris cokoli cimkoli, vezmes neco na teplotu, bolest hlavy apod, tak rozmyslet, prip zavolat si na gyndu a zeptat se (kdyz na gynde nejsou, jsou na ambulanci v porodnicich - ja se takhle ptala na antibiotika, na jedny prasky, a i na naplasti na kuri oka - nikdo na me blbe nekoukal, vzdycky se dr zamyslel a poradil = resp. povolil).
Mozna nez ten Septonex je lepsi trocha ty mrkve v rane ![]()
smilen.m píše:
Ahojte, mozna mam uplne banalni otazku, ale neda mi to a chci se vas na to zeptat. Jsem v 8. tydnu a rizla jsem se spinavym nozem. Muze se mi dostat nejaka infekce do krve a tim padem ublizit plodu?
Pokud jsi nuz predtim nenamacela do arsenu tak bych to vubec neresil. Tvoje mimino behem zivota sni takove veci ze budes lapat po dechu. Dnes ten hon za cistotou az skodi. Proste si mas ranu umyt, je-li to neco bio tam to vem dezinfekci.
Ahojte, mozna mam uplne banalni otazku, ale neda mi to a chci se vas na to zeptat. Jsem v 8. tydnu a rizla jsem se spinavym nozem. Muze se mi dostat nejaka infekce do krve a tim padem ublizit plodu?