Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,chtěla jsem se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s tím ,že když jste byly na kontrole ráno a neměli jste v té době vycházku a přišla kontrola a nechala vám papírek ve schránce ,že musíte hned následující den k doktorovi a zavolat na sociálku.jsem z toho zmatená.díky moc
No tak si dojdi zítra k doktorovi, u kterýho jsi byla, řekni mu, že jsi tam měla kontrolu a on ti asi napíše nějaký papír, žes tam byla, ne? Pak to odneseš na sociálku.
A co je napsané na tom papírku?
Já nikdy na PN kontrolu neměla, tak mi to zajímá.
Zkušenosti nemám, ale na sociálku bych určitě zavolala, ať nepřijdeš o peníze. Podle mě budou chtít potvrzení, žes byla v té době na kontrole, ale jaký přesně, jako, že bys k doktorce musela hned letět znova, to nevím. Měli by Ti říct.
jen moje jméno ,číslo neschopenky a že jsem neumožnila kontrolu,že jsem nebyla doma a at je zitra kontaktuju od 8-8.30 a jdu ke svemu osetrujicimu lekari.Nereknu kdybych u toho doktora nebyla tak ze si to musim obehat ale s takovou je to fakt od nich hnusny.
Ahoj stačí zavolat kté doktorce kde jsi byla.Řekneš jí žes našla lístek ve schránce.Ona to vyřídí.Mně kontrola došla taky.Zvonila ale na jiné číslo popisné.Sousedka mně to donesla dom.Tak sem ho honila po dědině.Řvala sem naněho tak že koktal.Odté doby nedošla žádná kontrola.Sem doma už od unora.
naštěst že tam jdu zítra na odběry tak to tam rovnou vyřdím ale na tu sociálku se mi fakt nechce tak doufám že to doktor zařídí.
Ahoj, nevím, jak je to ted, ale dřív se přeci na neschopenku psalo i datum kontroly u lékaře. Tak to by jim snad mohlo stačit, ne? JInak se mi to nikdy nestalo, tak neporadím
Já nechápu, proč by to jako mělo bejt od nich hnusný? ![]()
Prostě tě doma nenašli, tak chtěj potvrzení od doktora, žes tam byla. Oni přece nemůžou vědět, jestli ty jsi zrovna na kontrole nebo se někde couráš, když máš sedět doma. Příjde mi to jako normální postup. ![]()
NOrmálně dojdi za dkotorem, on to zařídí na sociálce, že jsi byla na kontrole. Doktoři o tom vědí, není to pro ně žádný problém a pro tebe taky ne. Měla jsem kontrolu při neschopence v těhu asi 3×, z toho dvakrát mě nezastihly, byla jsem u dr. a ten to druhý den normálně zařídil a ty na sociálku vůbec nemusíš.
jjelena píše:
Ahoj, nevím, jak je to ted, ale dřív se přeci na neschopenku psalo i datum kontroly u lékaře. Tak to by jim snad mohlo stačit, ne? JInak se mi to nikdy nestalo, tak neporadím
No, to se tam sice píše, ale jen na ten první díl, co máš ty u sebe, těžko se budou další kontroly psát na ty díly, které už leží na sociálce.
Mokiii píše:
jen moje jméno ,číslo neschopenky a že jsem neumožnila kontrolu,že jsem nebyla doma a at je zitra kontaktuju od 8-8.30 a jdu ke svemu osetrujicimu lekari.Nereknu kdybych u toho doktora nebyla tak ze si to musim obehat ale s takovou je to fakt od nich hnusny.
A oni fakt nejsou jasnovidci, jak mají vědět, žes byla zrovna v té době u doktora?
Jani, no to je jasný, ale mohla by jim stačit zaslaná kopie neschopenky - tý části, co mám u sebe. Přece nemůžou chtít, aby nemocnej člověk letěl znova k dr, kdxyž to někdo může poslat poštou. Určitě by i stačilo k dr zavolat a on to vyřídí.
Jinak mi taky přijde zvláštní, že se nad tím zakladatelka pozastavuje. Je to opruz, ale je to jejich práce a povalečů je bohužel spousta, tak se nedivím, že kontrolujou.
Já bych taky řekla, že by mělo stačit dr. zavolat, taky bych to tak řešila, stejně musí doktor potvrdit, žes tam opravdu byla, je spousta lidí, co mají napsanou kontrolu a prostě na ní nedorazí.
Ale jinak mi přijde, že při tom jak se neschopenky zneužívají, těch kontrol chodí ještě málo. Já měla kontrolu jen jednou v životě a to jsem byla víc jak měsíc doma, defacto mi nic nebylo, jen mi odešli hlasivky a nesměla jsem mluvit - akorát protože jsem pracovala na infolince, tak to bylo na neschopnost.