Mám neschopenku a přišla kontrola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15326
4.5.10 17:00
PetraJ píše:
Já nechápu, proč by to jako mělo bejt od nich hnusný? 8-o
Prostě tě doma nenašli, tak chtěj potvrzení od doktora, žes tam byla. Oni přece nemůžou vědět, jestli ty jsi zrovna na kontrole nebo se někde couráš, když máš sedět doma. Příjde mi to jako normální postup. :nevim:

Naprosto souhlasím.
Když máš neschopenku, tak ji máš přece z nějakého důvodu, a máš být doma v léčebném režimu, teda kromě vycházek, ne? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
4.5.10 18:00

manzela takhle prisli zkontrolovat 2×- a vzdy v dobe vychazek…se kontrolor divil, ze neni doma :roll: manzel jen zavolal doktorce a na cislo co mel na listku a oni si to vyridili sami a jeste se mu omluvili… ale to je uz par let zpatky… ja teda mivala hodne nemocenskych, dlouhodobych/i 5 mesicu/ a kontrolu jsem nemela nikdy…ale ja jsem ten poctivec, ktery vse dodrzuje, ze by to tusili?? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
4.5.10 18:08

Manželovi tak přišla kontrola, až když byl uschopněn.
Já s tím pánem ve dveřích asi tři minuty laškovala, protože jsem si myslela, že je to nějaký jeho kamarád a přišel si z něj udělat srandu. :mrgreen:
Pak jsem se omlouvala horem dolem. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
4.5.10 18:55

Ahojky je to tak, že sice na první díl se kontrola píše, ale ne všichni se na ni dostaví - nebo se to řeší s lékařem jinak - kontrola se posouvá. Na to oni ohled neberou.

Normálně vezmi ten papírek, který ti nechali ve schránce a zítra jej dej lékaři. Ten ti potvrdí, že jsi u něj byla a ty jej odneseš nebo pošleš na OSSZ - můžeš se i telef. domluvit, aby věděli, že jim to tam dojde a ty neměla ztržený dávky.

Je to holt jejich práce, je hodně lidí, kteří neschopenky a klid. nedodržují …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
4.5.10 21:40

Já jen nechápu, že choděj na kontroly zrovna těhotným. Vždyť to si přece nikdo nemůže vymyslet, že je těhotná, ne? Asi pak záleží spíš na doktorovi, jak šikovně ti napíše vycházky. Já teda mám neomezeně a i kdybych měla jen na pár hodin, tak nepředpokládám, že bych devět měsíců seděla doma :roll:

Ale jinak bych to řešila taky tím, že bych zavolala k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
4.5.10 21:42

bebko prosím,jak je možné dostat neomezené vycházky??Zkusila bych to na svého doktora :oops:
Tohle jsem teď odpovídala na dotaz,jestli jít či nejít na rizikové těhotenství :
ahojky,
u prvního těhotenství po IVF jsem byla v PN,pracuji na ARO (těžcí bezvědomí pac.,otevřené dýchací cesty,infekce,roz­padené op. rány aj)Riskovala jsem vycházky i mimo kontroly,jezdily jsem ke tchánům na víkendy a naštěstí mi nikdo nepřišel.Teď jsem opět v PN,malá má 3r a pokud po IVF otěhotním,nevím,jak malé v létě vysvětlím,že venku může být jen chvilku,protože než někam dojdeme a než se vrátíme,je po vycházkách :nevim: Manžel dělá 25h směny + cestování :nevim: Mám obavu,abych nepřišla o peníze,ale na druhé straně být 20h zavřená s děckem doma když je krásně,to je na palici

by mě zajímalo,jak gyndaři odůvodňují neomezené vycházky.Mám gyndaře známého od školy a prostě mi tvrdí,že to nejde.Tak jak je to možné? :think: Nevíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
4.5.10 21:50

Záleží na doktorovi, co ti napíše. Někdo se prostě bojí, někdo je odvážnější. Ale je to rozhodnutí lékaře, do něhož mu žádná sociálka nemůže kecat!! Tak to bylo řečeno mně. Vím, že holky i měnily lékaře, protože jim napsal třeba dvě hodiny, jinej jim už napsal neomezené. Když bude mít těhotná takové problémy, aby byla vyloženě na lůžku, tak jí každej stejně pošle do nemocnice, ale když jen nemůže dělat práci, kterou dělala a ani žádnou jinou v podniku, tak nechápu, proč by měla mít vycházky omezené. Asi těžko napíše doktor netěhotné, že je těhotná a mohla se tak flákat doma :lol:

Je to holt jen a jen o lidech!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
4.5.10 21:53

Ahoj mám taky omezené odpoledne 4hodinky.Někde to jde ale záleží na lékaři.Muj tatka je doma ze zádama a má neomezené.Já su jen těhotná ale ven mužu na omezené.Taky to nechápu,je to nefér.Mám dálší dvě děti a taky sedíme doma.Bojím se o peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
4.5.10 21:58

Když jsem byla na neschopence v těhu, měla jsem vycházky 9-11 a 14-16 a dr. jsem mohla ukecávat jak jsem chtěla :roll: Bylo mi řečeno, že když mi není dobře a musím být na PN, mám být doma a ne lítat po venku a navíc přes poledne se má v létě stejně sedět doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
4.5.10 22:06

To koukám jak blázen-mě Dr.napsala vycházky neomezeně automaticky a vůbec to nikdo neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
4.5.10 22:08

Já prostě jen nechápu, když je ženská těhotná, tak přece nebude dělat nic proti sobě a když jí bude blbě, tak stejně doma bude a když jí bude hůř, tak pošupajdí do nemocnice. Ale mít to takhle nalinkovaný na hodiny po celý těhotenství??? To je na palici :zed: :zed: :zed: To mám jít na pracák a hledat jinou práci, protože tu svojí nemůžu dělat, nebo co??? Měli by si spíš hlídat ty lidi, který jsou každej měsíc doma s něčím a flákaj se. Ale jak se může těhotná flákat, to mi jaksi nejde do hlavy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
5.5.10 06:14

Já byla v těhotenství nachlazená a nemohla jsem se toho delší dobu zbavit, doktor mi napsal neschopenku s vycházkami neomezenými automaticky. Sice jsem nechápala, jako nachlazená jsem se měla léčit doma, ale nakonec jsem byla ráda.

Jinak s tou kontrolou, přesně jak píší holky, spoj se s tím doktorem, u kterého jsi byla.
My jednou museli jet akutně s malým k pediatrovi, bohužel v době manželových vycházek byli u něj zdravé hodiny a my jeli s malým nemocným… Doktor nám říkal, že pokud zase bude na nemocenské, máme přijet kdykoliv. Pokud by přišla kontrola, máme mu zavolat a on to vyřeší :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
888
5.5.10 09:34

já jsem dnes kvuli tomu volala na tu sociálku protoze jsem tam mela napsany ze tam mam v osm zavolat.chzlap se me vyptaval v kolik jsem vychazela z domu v kolik jsem prisla na tu ko a v kolik jsem odchazela a v kolik jsem prisla domu a nakonec mi rekl ze si musim jit k dr.pro potvrzeni ze jsem tam byla a pak ho poslat postou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
5.5.10 09:46

Já jsem jednou viděla lístek z kontroly na neschopence.
Myslím, že to byl jakoby korespondenční lístek. Na jedné straně bylo napsáno kdy byla kontrola a že dotyčný nebyl přítomen a ať to na druhé straně lístku zdůvodní a odešle. Vím, že si tam nechal dát strýc (na něj přišla kontrola) razítko od lékaře - přímo na ten lístek a donesl to na poštu a bylo. Víc neřešil. Lékař mu tam dal jen to razítko a podpis a víc nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
5.5.10 12:17

no právě nechápu,proč jako těhotná mám omezené vycházky…To jsem uvázaná být doma,nikam nemůžu odjet,ani k rodině a co to děcko - chudák…No když to klapne,budu tvrdě přesvědčovat gyndaře,ať se odváže a napíše vycházky neomezeně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí