Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat těch, které jsou nebo byly na neschopence v těhu a měly neomezené vycházky, jakou diagózu jim doktor napsal? Díky
ahoj ja jsem na neschopence od začatku těhotenství a napsal mi tam nějaké čislo a nevim co to znamena, ale ja si myslim že je to rizikové těhotenství protože jsem poprve potratila a ted nechtěla riskovat a za druhe mam celkem dost namahave zaměstnaní a hlavně dělala jsem ve vyškach a v plísních se zkus zeptat sestřičky v ordinaci
Já tam měla napsáno: bolesti břicha a pánve.
To jsem se dozvěděla od chlapa, co mi přišel na kontrolu a ptal se mě, jestli jsem těhotná, že tam mám tohle napsaný. Ale jaký to má číslo, to nevím.
Ahojky jsem na neschopence mám tam nějaké číslo a je to prej rizikové těhotenství.Vycházky mám od 8:00 do 18:00.Ale zatím žádná kontrola nebyla a né že bych to tak moc dodržovala
příští týden jdu na mateřskou tak už to bude ok
Já šla na neschopenku v 7.m a dr mi řekl, že v těhu kontroly nechodí, vycházky jsem psaný ani neměla, ale ven jsem mohla kdykoliv a taky jsem kdykoliv chodila
omyl, na těhu kontroly chodí! a bacha na to, mohou požadovat vrácení vyplacené neschopenky!
já tam rpo jistotu ani diagnozu napsanou nemám, aspoň na tom papíře, který mám u sebe. ale na sociálku to určitě muselo být. bohužel kopii jsem někam založila…
jinak běžně jsou vycházky na 6 hodin v kuse, občas se to ukecá na víc. ale neomezené vycházky doktoři moc nedávají, musí si to dost obhajovat - oni zpřísnili i kontroly samotných doktorů.
Ahoj.
Já měla v prvním těhu vychzázky neomezené a důvod byl klaustrofobie(důvod pro socku-nemám jí)
Tak já už jsem na neschopence od ledna a jako důvod tam nemám napsáno vůbec nic
Prostě mám neschopenku, vycházky dle potřeby a nikdo se nepídil,co mi je nebo co mě bolí…
Po tom co jsem si ted precetla, ze vetsina z vas ma vychazky neomezene tak jsem se docela nastvala na meho doktora
. Ja mam na neschopence napsany pouze 2 hod dopoledne a 2 hod odpoledne a behem 2 hodin asi tezko neco zaridim, nez dojedu do mesta tak se muzu otocit a jet zpatky. Doktor mi zadne jine vychazky nenavrhl a jednoznacne napsal tyto hodiny.
Tak se vas chci zeptat jestli mam pravo na jiny zpusob, abych mu to hned rict????
Ono asi záleží, co ti je…Ale moje doktorka řekla,že těhotenství není žádná nemoc,tak mi napsala dle potřeby. Zkus jí to nějak vysvětlit nebo změň lékaře ![]()
Tak já měla od 13-17 a byla jsem ráda. Ale známá měla dvě hodiny dopoledne a dvě odpoledne a když to chtěla spojit, tak jí dr. řekl, že to může rovnou chodit do práce. ![]()
Ja mam rizikovy tehotenstvi, i kdyz na neschopence to napsany nemam (je tam prazdny pole). Ale jak tak koukam tak zalezi na doktorovi, ale urcite se ho na to zeptam
verco, já to takhle měla v prvním trimestru. pak jsem se s ním dohodla jinak. u mě byl hlavní argument tříleté dítě, kterému se velmi těžko vysvětluje, proč s ním nemůžu o víkendu na výlet. zabralo to, ale neomezené vycházky jsem si taky nevybojovala. pak mi právě kamarádka říkala, že s tím mají doktoři problémy při zdůvodňování sociálce…
NOZU, ja ani neomezene vychazky nepotrebuju, ale ne taky 2 hodiny
. Aspon 6 hod pres den, ale na co mi jsou vychazky od 8 do 10 hod, kdyz s moji nevolnosti jsem rada, ze vstanu v 9. Ja se sice vzbouzim brzo ( nekdy i v 6), ale je mi tak blbe, ze nedokazu vstat ![]()
Ahoj, hodně záleží kde a pod jakou sociálku spadáš.
Já mám dr. dobrou známou a vycházky mi napsala jen 4 hodiny denně, ale ukecala jsem ji na spojení kvůli vyzvedávání dítěte ze školky.
Hodně se mi omlouvala, na papír pro sociálku se dg. nepíše, a opravdu na těhotné chodí kontroly, protože tam tu dg. nemají. A ty kontroly pak volají těm dr a chtějí omluvení.
Pokud potřebuji volno, ještě studuju, píše mi speciálné papír - takovou omluvenku- pro sociálku, ani nepíše, kde jsem, to je nezajímá, jen potřebují vědět, že nejsem doma a mám to od dr. schválené.
Jsem Olomoucký kraj a tady to je dost přísné.