Neschopenka pro neomezené vycházky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
446
4.5.10 20:23

Ahoj !

Tak jsem ze zvědavosti koukla na svoji neschopenku a diagnozu tam nenám napsanou žádnou :nevim: . Vycházky mám napsaný od 8 hod do 20 hod.

Holky, mám jeden dotaz. Kam mám nahlásit změnu pobytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
4.5.10 22:34

Vycházky jsem měla neomezeně,nikdo to neřešil Dr.napsala automaticky.Bylo tam napsáno vycházky neomezeně diagnózu si nepamatuji co tam bylo za číslo.Měla jsem předtím 1.potrat,tak mě hlídali kvůli tomu.Překvapuje mě,že to jinde Dr.a sociálky tolik řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
5.5.10 06:17

Já měla taky neomezené vycházky automaticky. Docela mě to překvapilo, jelikož jsem byla nachlazená a nemohla jsem se toho zbavit. Přišlo mi to tedy postavený na hlavu, měla jsem být doma a léčit se, ale nakonec to bodlo. Vyléčila jsem se za týden a pak jsem byla vděčná, že jsem zbývající čas nemusela strávit jen doma :palec:

• Citovat
  • Upravit
Lucka1989
5.5.10 06:25

ahoj no ja mam vychazky od začatku od 8 do 18 a doktorka se mě ještě ptala jestli mi to tak vyhovuje takže asik zaleži na ochotě doktora

• Citovat
  • Upravit
559
5.5.10 09:35

Ahoj já mám vycházky 8-20h, na neschopnici žádnou dg. nemám, ale v jiných papírech mám Z359 - dohled nad vysoce rizikovým těh. Myslím, že to píšou snad všem, co jsou v těhu doma. Zatím jsem kontrolu neměla, aspoň pokud vím, bydlíme v rozestavěným bez č.p. a nemáme zvonek ani schránku. Jsem doma 3. měsíc a pořád to chci dát do pořádku :evil:
Takže pokud by byla kontrola, když jsme nebyli doma, ani nevím, jak bych to zjistila. Když jsem doma, slyšela bych řádit psy a vylezla bych. Tak doufám, že nebudu mít průser. Bojim, bojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
5.5.10 09:44
Sunnny píše:
Vycházky jsem měla neomezeně,nikdo to neřešil Dr.napsala automaticky.Bylo tam napsáno vycházky neomezeně diagnózu si nepamatuji co tam bylo za číslo.Měla jsem předtím 1.potrat,tak mě hlídali kvůli tomu.Překvapuje mě,že to jinde Dr.a sociálky tolik řeší.

No, mě to občas přijde tak, že některé těhulky (myslím to obecně) chtějí být doma, i když jim nic není… No a spousta doktorů se bojí tu neschopenku nevydat, přece jen, stát se může cokoliv ze dne na den a pak by měli problémy oni. Takže neschopenku dají, ale omezí vycházky, když doma, tak doma. Naopak tam, kde je pro neschopnost jasný důvod, je logické napsat neomezené vycházky, už jen proto, aby se těhulka nestresovala ještě tím, že může přijít kontrola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
5.5.10 09:48

Já mám vycházky napsné neomezeně,diagnózu tam nemám,bylo to jen o dohodě z doktorkou,ví že sem se léčila po potratu z těžkejma depresema a tak mi řekla,že mě nebude stresovat nějákým omezením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
5.5.10 10:15

http://www.zachrannasluzba.cz/…g/dg_XXI.htm

někde v půlce jsou dg k těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
5.5.10 10:26

Já tam žádné číslo nemám :nevim: Ani DG napsanou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
5.5.10 10:29

tak ,doktor vám může napsat vycházky,jaké chce,ale on si to pak musí zdůvodnit u sociálky,to je jeho boj,ale neomezené vycházky se píšou hodně u těhotenství,a myslím,že se to ani moc neřeší,protože u nás je hodně fabrik s trojsměnným provozem a zaměstnavatel je povinen vám v těhotenství nucen podřídit váš stav,je to v zákoníku práce,tak je pro něj jednodušší,když jde těhulka od začátku marodit,ale některým sociálkám se to nelíbí,to je jasné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verca.san
5.5.10 10:29

No nic, po tom co jsem si precetla vase neomezene vychazky tak okazite to sdelim doktorovi :cert:

• Citovat
  • Upravit
101684
5.5.10 15:12

No, sdělit mu to můžeš, ale vycházky stejně určuje on a nemusí ti je nijak zdůvodňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
5.5.10 15:47

Ahojky je to tak jak říkáte - neomezené vycházky existují, ale lékař si je pak taky musí zdůvodnit na OSSZ.
/ pokud vím hojně se dávají onkolog. nemocným /
Já osobně jsem měla PN na těhu - z důvodu potratu a rizik. zaměstnání / a vycházky taky jen 4 hodiny - v celku odpoledne.
Na těch dílech PN co máte doma nikdy není vyznačená diagnóza - ta se posílá jen na OSSZ - ani zaměstnavatel ji tam nemá.
Změna bydliště na PN se řeší u lékaře, který ji vystavil - tiskopis, kterým to musí nahlásit na OSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
5.5.10 15:58

Já mám vycházky 6hodin, dostala sem je po měsíci neschopenky. A neuražte se, ale souhlasím se svou doktorkou. Když sem na rizikovém, mám ležet doma a ne běhat po městě. Já se nedostanu skoro ven jak je mi zle. Známá co je na rizikáči nemůže ani chodit (to já občas taky ne) a pak koukám an ženský s neschopenkou na těhu (znám je) jak běhaj po obchodě s těžkejma taškama…muž mě tam veme autem, veze košík, já si jen vyberu co koupit, on to nasklada na pas, do tašky, odnese do auta a z auta domu..já na to nesmím ani sáhnout..

Netvrdím, že ste takové. Ale věřím, že stím pak můžou ti lékaři mít problémy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.10 16:20

Ahoj,
ja mela neschopenku 2×.Obe jsem mela diagnozu Z359. Prvni jsem mela kvuli desnym nevolnostem na mesic. Bylo mi blbe temer 24 hodin blbe. A za neomezene vychazky jsem byla vdecna, protoze jsem si aspon dosla nakoupit nejake jidlo kdyz mi bylo zrovna trosku dobre (dopredu jsem fakt manzela posilat nakoupit nemohla, protoze jsem nevedela, co dokazu snist a co ne). Takze ne ze bych venku litala cely den, ale proste jsem potrebovala pul hodky, kdyz mi bylo zrovna dobre a nekdy to bylo hned rano, nekdy treba take az ve dve odpoledne.
Druhou neschopenku jsem pak mela cca od 25tt az do materske a opet neomezene vychazky, tech uz jsem vyuzivala vic. Duvod je vysoky tlak, na ktery beru prasky a k tomu stresove zamestnani.
Je to jen o vuli tech doktoru, vzdycky si to nejak zduvodni. Ale myslim, ze prave dost doktoru ty omezene vychazky dava prave proto, aby se to moc nezneuzivalo.Kazdopadne je to jen a jen na doktorovi a rozhodne si to na nem nemuzete vynucovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky