Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
j.a.n.i1 píše:
Musím reagovat na ten důvod, že se některé práce vykonávat nedají - pokud je to práce, které je pro těhotnou zakázaná, tak je povinností zaměstnavatele převést ji na jinou práci a ne lékaře ji vystavovat neschopenku.
To je sice krásné, ale my jsme se snažili 3 roky´, už jsem měli jít na IVF, nakonec se podařilo normálně, je to takový zázrak. Já jsem výpravčí, máš pravdu, že by zaměstnavatel měl dát jinou práci, akorát by mě zajímalo co bych tak mohla dělat? Třeba bys mohla poradit?!!!!!!!!!!! Já jsem v 10 týdnu těhotenství a stále pracuji i noční dělám, ale už mě to začíná pěkně zmáhat a nedělají mi dobře. Mám před sebou ještě jednu šichtu a půjdu také marodit. 16 let odvádím daně a sociální poplatky a za celou dobu jsem marodila akorát jednou s chřipkou. tak si myslím že mám nárok si před porodem odpočinout a nebýt ve stresu!!!
![]()
Ahoj holky,tak co tu čtu mě fakt překvapilo.Po mé zkušenosti bych už vůbec neváhala se ozvat u lékaře a z dalším těhotenstvím jdu okamžitě na neschopenku a vážně nebudu ohrožovat zdraví mého miminka kůli zaměstnání.Můj lékař mi nedal neschopenku i přes to,že jsem krvácela 7tt, pak jsem krvácela znovu v 11tt + zánět močového měchýře a antibiotika,stále jsem chodila do zaměstnání (pracuji jako obchodní asistentka - stresové zaměstnání). Neschopenku jsem dostala až při třetím nejsilnějším krvácení ve špitále, kdy jsem už rovnou jela na pohotovost (myslela jsem že jsem potratila) v 18tt a strávila tam 5 dní. Už nikdy nebudu brát ohledy na zaměstnání a riskovat přitom zdraví mé a miminka.Teď jsem druhý měsíc doma a nenám vycházky vůbec, prostě blbej doktor…Já neodsuzuji nikoho kdo je doma na rizikovém těho.,jelikož žádná práce nestojí za to riskovat a vycházky jen závidím…
Mám to na bolesti v podbřišku.Vcházky mám na šest hodin ale ne v kuse.Na neschopence jsem asi měsíc ale zdravotní důvody v tom nejsou.Neomezeně prý nedostanu aby to nebylo nápadné.Ale jak jsem zjistila v tomhle počasí mi to vyhovuje a stejně bych v práci nevydržela bez klimatizace.
Ahojky,¨já jsem na neschopence cca od 7týdne a to z důvodu mě práce, jelikož do práce jsem musela dojíždět 125km, sloužila jsem denní,noční. Na denní jsem musela vstávat ve 4h ráno abych stihla doběhnout na autobus a včas na 7h do práce. Pracuji jako zdravotní sestra a právě z důvodu nepravidelných, stresujících, občas vyčerpávajících služeb jsem paní dokroku poprsila o neschopenku, ta mi ji „bez řečí“ vystavila, ale problém byl v tom, že těhotenskou poradnu nedělá moje doktorka, ale nějaká stará raketa, která do mě při každé příležistosti šije a nechce mi dát větší vycházky. Jsem ted ve 22tt, doma máme klima jak ve výhni a já mám vycházky jen od 14-18h :-/ Když jsem prosila o větší, tak řekla, že v tom případě už to nebude neschopenka a tvrdila i přes to, když jsem ji říkala o tom že den před tím jsem byla se svou kamarádkou - také těhulkou ovšem v 6tt - a té že paní doktorka dala vycházky od 8-19h. Takže musím být doma a pařit se.
![]()
ahoj ja mam neschopenku od 6tt a to kvuli tomu ze cekam dvojcatka a pracuji v obchode kde me jinou praci dat nemohou tahaji se tam tezke bedny a vykonavat to nemuzu… vychazky nemam neomezene mam je od 8-12 a od14-18 a reknu ze je to celkem na prd protoze po ranu je mi celkem blbe a kdyz chci jit nekam na obed tak ani nemuzu … no skusim si pozadat o neomezene a uvidim
Ahoj, tak já byla na neschopence od 9.týdne (čekala jsem dvojčata a jedno se přestalo v 7.týdnu vyvíjet). Diagnozu nevím, ale v kolonce vycházky jsem měla napsáno „DLE POTŘEBY“. Dle dr. prý nejlepší způsob, těhotenství není nemoc, a určování času vycházek je těžké - nevolnosti atd., takže já byla spokojená
tak já jsem na neschopence od nějakýho 14týdne-paracuji ve školce,takže samej bacil,rýma…a já měla do té doby 2× angínu,tak už jsem se na to vykašlala.Vycházky jsem měla 8-18,ale chtěla neomezené-nedal.Prý už tak je na mě hodný…přitom u malého-před 5 lety jsem měla neomezené hned!
Pak jsem šla na další poradnu-asi za 3 týny a dal mi neomezené!Vymluvila jsem se na prázdniny,že chceme taky někam odjet…a bylo to ![]()
Tak doufám,že to tak bude i u vás!Zkuste se jěště u dr. domluvit!!!
Já mám vycházky od 10 do 12 a od 14 do 16 hodin. Je to úplně naprd, protože nikam ani nemůžu pořádně jít. Na příští kontrole mi dr. slíbila že mi je upraví na neomezené. Tak uvidíme.
Já mám taky vycházky 9-11 a potom 14-18h,příští týden jdu na Ko,zkusím zda by mi je malinko neupravil,přes to léto to je fakt na prd,nemůžu jít ani s malou na koupak
Tak to je opravdu otřesné člověk který je na nemocenské nemůže jít na koupák nebo dokonce nemůže jet na dovolenou, tééda v jakém hrozném státě to žijem. Po této diskusi už rozumím co znamená, jak se zneužívá nemocenská.
hija píše:
Tak to je opravdu otřesné člověk který je na nemocenské nemůže jít na koupák nebo dokonce nemůže jet na dovolenou, tééda v jakém hrozném státě to žijem. Po této diskusi už rozumím co znamená, jak se zneužívá nemocenská.
A co mi zbývá, když pracuju na částečný úvazek na rizikovém pracovišti, kde jako těhotná nemám uplatnění? Jedině nemocenská…
tak když už toho zneužíváš, tak za ni buď ráda a nestěžuj si
hija píše:Úžasný názor. Pracuji 13 let a z toho jsem byla 4× na neschopence. Za posledních 6 let ani jednou. Nevím proč bych měla být zrovna já ten člověk co toho zneužívá. To mě teda dost urazilo. Raději tady na tu diskuzi ani nelez.
tak když už toho zneužíváš, tak za ni buď ráda a nestěžuj si
musím souhlasit z Anabellkou,já nic nezneužívám,já pracuji 18 let,na prstech jedné ruky bych spočítala kolikrát jsem byla na nemocenské,mám za sebou pár nevydařených těhotenství,a tady se řeší jenom to kdo a jak mám napsané vycházky,když nechceš tak to nečti!!!!
ahoj..já jsem na neschopence od druhého měsíce, v lednu jsem si ještě krásně vybrala dovolenou, byli jsme v exotice a pak když se vrátili, tak jsem byla tak týden v práci, pak začala krvácet a doktorka mi dala neschopenku a na té jsem do teď…asi měsíc jsem měla vycházky dopo i odpo a pak jsem si normálně řekla o neomezené a dala mi je…do práce už jsem se nevrátila, další důvod byla zase pak nízká placenta…nyní už jsem v sedmém měsíci, takže za chvíli jdu na mateřskou..jinak si myslím, že pokud i o neomezené neřeknete nebo to aspoň nezkusíte, tak vám je prostě doktor sám nedá…u mě by to aspoň tak bylo…jinak na neschopence taky nemám uvedenou žádnou diagnózu ![]()