Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Veeerus ona ti nezmění vycházky znění místo pobytu budeš mít pořád těch 6h
@mojemimčo píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, zda je možné mít na neschopence neomezené vycházky? Děkuji za odpověď
Ja je mela, ale je to uz tri roky
![]()
Jsem v PN od unora prvne kvuli urazu a pote tehu… Vychazky mam dve hodyny dopo aa 4 odpo, dvakrat jsem menila misto pobytu a na vikendy jezdime k rodicum aniz by to gynekolog kamkoliv posilal a zatim zadna kontrola neprisla. Takze se xitim jako na dlouhodobe dovolene… Omlozvam se za anonYm ale jiste pochopite
@mojemimčo chronicky zánět lednin je onkologický??? to si děláš srandu
@ka2ka jj to jsem pochopila
akorat jsme prave vcera s chlapem resili jak to je, kdyz bychom chteli na vikend nekam vypadnout…tak aspon uz to vim…
@Ráďa81 obávám se že dotyčná nikdy neslyšela slovo onkologický jinak by k tomu nemohla napsat to co napsala ![]()
@mojemimčo tak pokud nemůžeš chodit do práce, tak asi nemůžeš nikde cajdat a cestovat bez omezení na to ti prostě musí stačit těch 6hod vycházek. Pokud chceš jet třeba za rodinou, domluv se u lékaře a on ti to změní, ale jak už zde bylo psáno i tam musíš dodržovat vycházky!
@mojemimčo Ne není to možné. Od roku 2012 nový zákon neomezené vycházky neomezuje, do té doby se právě dávaly těhotným a onkologickým pacientům, protože vycházka je pro tyto pacienty vlastně prospěšná. Dneska mohou být vycházky max. 6hodin denně
, může se klidně rozdělit.
Jak jsem psala, neschopenku budu mít kvůli psychické zátěži v práci. Fyzicky jsem ok, takže nevidím důvod ležet doma. Naopak, relax a menší cestování by mi spíš prospělo
Nevím, jestli by mi doktorka měnila na každý víkend jiné bydliště
Za pár týdnů jdu na kontrolu, tak se poptám, ale doktorka mi s tím stejně nepomůže… Tož nedá se svítit ![]()
Já myslím, že pořád ještě lze zařídit neomezené vycházky, ale nemůže je napsat lékař, ale po nějaké žádosti bys musela k posudkové komisi. A upřímně většina neschopenek u těhotných tak trochu vaří z vody, tak by to mohlo způsobit lékařce problémy. Ono je jiná věc, že řekneš doktorce, že máš v práci stres, a jiná věc to, co musí jako diagnózu napsat do neschopenky lékařka, takže ty si můžeš myslet, že jsi doma kvůli stresu a v neschopence můžeš mít krvácení a riziko potratu. Pokud jde o psychicky náročnou práci, tak je totiž povinen tě přeložit zaměstnavatel, pokud to jsou nevyhovující podmínky pro těhotnou, no a nebo tě nechat doma za náhradu mzdy. Takže požadavkem na neomezené vycházky by se ještě celá neschopenka mohla zrelativizovat. ![]()
Hmmmm… docela by mě zajímalo co ti doktorka napíše jako důvod nemocenské. Diagnóza " psychická zátěž" není ![]()
No právě, určitě jí nechci přidělávat problémy, takže ji nebudu do ničeho tlačit. Nechám to tak, jak to je a holt budu relaxovat doma
No, z toho stresu by asi riziko potratu bylo, takže v té neschopence to může klidně stát. Přeložit mě nemá zaměstnavatel kam, takže ta náhrada mzdy by se hodila
Ale nebudu škádlit hada bosou nohou. Stresu bylo dost a už se tam nechci vrátit, takže chci odejít potichounku
Ach jo, chtěli jsme stihnout i nějaké zahraničí ještě, to mě štve… Ale dovolenou teď radši vytahovat nebudu už vůbec ![]()
Příspěvek upraven 17.10.14 v 23:30
@Anix píše:
Hmmmm… docela by mě zajímalo co ti doktorka napíše jako důvod nemocenské. Diagnóza " psychická zátěž" není
Asi to bude něco s hlavou, když potřebuje pauzu na hlavu. Možná neschopenka z psychiatrie ![]()
@mojemimčo píše:
No právě, určitě jí nechci přidělávat problémy, takže ji nebudu do ničeho tlačit. Nechám to tak, jak to je a holt budu relaxovat domaNo, z toho stresu by asi riziko potratu bylo, takže v té neschopence to může klidně stát. Přeložit mě nemá zaměstnavatel kam, takže ta náhrada mzdy by se hodila
Ale nebudu škádlit hada bosou nohou. Stresu bylo dost a už se tam nechci vrátit, takže chci odejít potichounku
Ach jo, chtěli jsme stihnout i nějaké zahraničí ještě, to mě štve… Ale dovolenou teď radši vytahovat nebudu už vůbec
Příspěvek upraven 17.10.14 v 23:30
Tak nastup na mateřskou už 8 týdnů před porodem, na mateřské už vycházky neplatí a dva měsíce před porodem se ještě cestovat dá.