Neschopenka pro neomezené vycházky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jjelena
5.5.10 16:44

Thereso, ono jde především nejspíš o to, že nevolnosti a únava se časově naplánovat nedají a myslím, že je jasný, že každá těhulka to má jinak a tak je stašně těžký napsat vycházky od do a trefit se do stavu bez nevolností. Určitě si každá z nás umí odhadnout, jestli dneska vycházku zvládne nebo ne. Další věc je, že jsou zaměstnání, který se prostě v těhu vykonávat nedají a žena jde na PN i když její stav si to nežádá. A to jí pak čerstvý vzduch určitě prospěje. Je mi líto, že ty jseš doma na skutečně rizikovém těhu, ale věř, že i ostatní mají důvody být doma. A když už tě to tak trápí, tak si uvědom minimálně to, že nepobírají plat, ale jen nemocenskou, takže se to všem vrátí jinak.
Já zůstala doma kvůli vysokýmu tlaku v 7.měsíci, nepoznala bys na mě nic, vypadala jsem jako hypochondr, ale věř, že jsem opravdu nehodlala ohrožovat svoje mimčo stresem v práci, i když samotný charakter kancelářské práce mi docházku umožnoval.

• Citovat
  • Upravit
101684
5.5.10 16:53

Musím reagovat na ten důvod, že se některé práce vykonávat nedají - pokud je to práce, které je pro těhotnou zakázaná, tak je povinností zaměstnavatele převést ji na jinou práci a ne lékaře ji vystavovat neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
5.5.10 16:57

Tak samozřejmě, ale ne vždy to jde, ale tohle už je slovíčkaření. Myslím, že všichni ví, jak jsem to myslela. Dost často chybí kvalifikace a když jinde místo není, tak co? A ,myslím, že málokterá těhulka má chut se dohadovat se šéfem, že nárok na jiný místo má a at ho pro ní vymyslí.

• Citovat
  • Upravit
101684
5.5.10 16:57

Jinak s tou druhou půlkou souhlasím, já zas kvůli nízkému tlaku nejsem schopna do té práce dojíždět, ale naštěstí mám super zaměstnavatele a mohu pracovat doma, jinak bych musela být taky na neschopence… i když mi krom omdlívání vlastně nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
5.5.10 17:02
jjelena píše:
Tak samozřejmě, ale ne vždy to jde, ale tohle už je slovíčkaření. Myslím, že všichni ví, jak jsem to myslela. Dost často chybí kvalifikace a když jinde místo není, tak co? A ,myslím, že málokterá těhulka má chut se dohadovat se šéfem, že nárok na jiný místo má a at ho pro ní vymyslí.

Trochu je, pokud to vezmem do důsledků, tak pokud jiné místo není, tak by ji měl nechat doma za plný plat :-)
Spíš je špatně, že málokterá těhulka se nebude dohadovat se šéfem o tom na co má nárok, ale klidně se bude dohadovat s doktorem, že chce neschopenku a neomezené vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
5.5.10 17:08

No ono je to spíš o tom, že doktor to radši napíše, než by pak nesl následky za zanedbání péče. Ale hlavně každý případ je individuální, čímž nepopírám,že spousta lidí dokáže čehokoliv zneužít

• Citovat
  • Upravit
101684
5.5.10 17:14
jjelena píše:
No ono je to spíš o tom, že doktor to radši napíše, než by pak nesl následky za zanedbání péče. Ale hlavně každý případ je individuální, čímž nepopírám,že spousta lidí dokáže čehokoliv zneužít

Souhlas :-) a omezí vycházky, protože proti tomu nemůže nikdo nic říct a zároveň tím ztíží to zneužívání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verca.san
5.5.10 17:14

To je sice pravda, ze vse zalezi na doktorovi a proste co napise tak se to musi respektovat. Ale paradox je , kdyz muj doktor mi rekl at hodne chodim z duvodu srustu a pak mam takovy vychazky. No, ale nevadi ja stejne nikde nelitam.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
5.5.10 17:15

Přesně tak, :-D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.10 17:15
j.a.n.i1 píše:No, mě to občas přijde tak, že některé těhulky (myslím to obecně) chtějí být doma, i když jim nic není… No a spousta doktorů se bojí tu neschopenku nevydat, přece jen, stát se může cokoliv ze dne na den a pak by měli problémy oni. Takže neschopenku dají, ale omezí vycházky, když doma, tak doma. Naopak tam, kde je pro neschopnost jasný důvod, je logické napsat neomezené vycházky, už jen proto, aby se těhulka nestresovala ještě tím, že může přijít kontrola.

Nemyslím si. Šla jsem na neschopenku v 28tt, zkracoval se mi čípek a dvojčata… doktorka mě skoro prosila, abych už do práce nechodila. Ale omlouvala se mi, že neomezené vycházky napsat nemůže, napsala mi 8-12 a 13-20.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
5.5.10 17:16

Verco, nečetla jsem tvoje příspěvky, tak nevím, co a jak, ale pokud se ti zdá, že si dr protiřečí, tak mu to nadhod při příští kontrole a najděte kompromis

• Citovat
  • Upravit
jjelena
5.5.10 17:18

Anonymní, ale i tak si měla vycházky krásný, i když je blbý, žes třeba nemhla odjet na celý den do přírody. Já je teda měla neomezený, ale to neznamená, že jsem ven chodila neomezeně.

• Citovat
  • Upravit
2921
5.5.10 19:32

There,pokud je ti zle, je jasny, ze vychazky moc neupotrebis, ale az ti bude lip, myslim, ze ti to omezeni bude pri nejmensim obcas vadit. Hodne asi zalezi na duvodu rizikoveho tehotenstvi, ja ho mam,protoze cekam dvojcata. Uz koncim patej mesic a od pristiho tydne pujdu na neschopenku a prijde mi hrozny,ze bych mohla mit ctyrhodinovou vychazku denne v urcitej cas, kdyz nemuzu ovlivnit,kdy se budu citit dobre a kdy ne, navic, pokud je venku vedro, jako ted predesle dny, potrebuju jit ven , sednout si do stinu a provetrat se, pac doma mi to pari a precijen,jsem tehotna, ne nemocna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
5.5.10 19:38
Anonymní píše:
j.a.n.i1 píše:No, mě to občas přijde tak, že některé těhulky (myslím to obecně) chtějí být doma, i když jim nic není… No a spousta doktorů se bojí tu neschopenku nevydat, přece jen, stát se může cokoliv ze dne na den a pak by měli problémy oni. Takže neschopenku dají, ale omezí vycházky, když doma, tak doma. Naopak tam, kde je pro neschopnost jasný důvod, je logické napsat neomezené vycházky, už jen proto, aby se těhulka nestresovala ještě tím, že může přijít kontrola.
Nemyslím si. Šla jsem na neschopenku v 28tt, zkracoval se mi čípek a dvojčata… doktorka mě skoro prosila, abych už do práce nechodila. Ale omlouvala se mi, že neomezené vycházky napsat nemůže, napsala mi 8-12 a 13-20.

Ja myslim, ze tyhle vychazky jsou naprosto krasny, nekde jsem slysela, ze po 20:00 nemas povinnost otvirat dvere, takze je to v podstate neomezeny :-)
A jeste k prvni citaci nahore, vetsina doktoru neomezeny vychazky nedava a neni to odliseni svindliru a opravdu ohrozenych, opravdu zalezi na lekari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
6.5.10 15:15

Ahoj taky si myslím že máš vycházky super. Co potom mám říkat například já. Vycházka 11-12 a pak 14-16.Nemužu si ani vyzvednout děti z družiny. Prý už to mám nějak přečkat do mateřské. No tak to přečkáme všechny. Však se potom z bříškem mužem ukazovat. Jen nevím jestli potom někam dojdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí