Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
hija píše:
Tak to je opravdu otřesné člověk který je na nemocenské nemůže jít na koupák nebo dokonce nemůže jet na dovolenou, tééda v jakém hrozném státě to žijem. Po této diskusi už rozumím co znamená, jak se zneužívá nemocenská.
jenže těhotný nejsou!!!!!nemocné!!!Tebe bych chtěla doma ![]()
jjj..přesně tak…pokud dá těhotné doktor neschopenku má k tomu asi důvod, aspoň tak to bylo u mě…když mě na ní poslala, koukala jsem na ní jak z jara…a i když to bylo za pár týdnů v pořádku, tak už doktor těhotné do práce nevrací..co kdyby něco náhodou zase, to se ti pak ani nevyplatí, znovu marodit od začátku…já měla sice sedavé zaměstnání, zvedala tel. na call centru, ale bylo to hodně pod stresem a nervy..jéje…takže jsem nakonec ráda…a teď už to mám za pár ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat, zda je možné mít na neschopence neomezené vycházky? Děkuji za odpověď ![]()
@mojemimčo
NE. max 6h denně.
Dávají pouze onkologicky nemocným a to ještě dává komise.
Ja mam neschopenku a vychazky od 13 do 19 hod, jsem na ni od cervence a zadna kontrola mi zatim neprisla. Dopoledne neresim, kdyby nahodou, tak dr.mi da razitko a vecer jsem tak mrtva, ze jsem doma ![]()
Holky, vztahuje se to i na víkendy? To je mazec fakt… V práci být nemůžu, jelikož ji mám hodně psychicky náročnou, jsem pořád ve stresu, ale zase jsme zvyklí s přítelem hodně cestovat a trávit čas u rodiny a známých… Nedokážu si představit ležet půl roku doma
Hlavně ani nevidím důvod. Fyzicky jsem zdravá, spíš ta hlava potřebuje trochu pauzu… ![]()
A to nemluvím o tom, jak budu venčit psy? Ke tchýni se ani nedostanem, když bydlí 300 km od nás… ach jo
Onkologicky nemocným - vztahuje se na to i chronický zánět ledvin? Děkuji za odpovědi ![]()
Ahoj, neomezené vycházky nedostaneš pokud nejsi jinak vážně nemocná. Jestli se považuje chronický zánět ledvin za vážnou nemoc to nevím. Asi bych tu konzultovala na gyndě.
Vycházky si můžeš ale rozdělit na více částí. Já měla 2 hodiny dopol. a 4 hodiny odpol. a v průběhu je možné si ty časy upravit, jak ti bude vyhovovat.
Když jsme s mužem chtěli vyrazit někam na víkend, nahlásila jsem na gyndě kde budu a oni to poslali na socku a bylo to ok.
Jinak u mě za těch 8 měsíců byli na kontrolu 3×.
@mojemimčo Samozřejmě se to vztahuje i na víkendy, pokud někam chceš na víkend nahlásíš na gyndě a změní ti místo pobytu, ale i tam musíš dodržovat vycházky
jinak chronický zánět ledvin není onkologické onemocnění takže si myslím že ti na to neomezené vycházky nedají, ale třeba budeš mít štěstí a komise ti to schválí ![]()
To je dobry vedet, ze se da domluvit na gynde, aby mi zmenila na vikend vychazky, pokud jedeme pryc… ![]()