Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky tak sem tu ![]()
Já to samozřejmě nemyslela zle. Jsem doma od devatého týdne-nevolnosti, nízký tlak, kolikrát jsem viděla dvojitě…A vím, že nevolnost se naplánovat nedá ![]()
A je mi jasné, že ty omezené vycházky odnášíme všechny bez vyjímky..ale není to tak dávno, kdy sem ještě jako netěhu potkala těhotnou na koncertu tvrdé hudby, v jedné ruce cigareta, v druhé pivo..ale hlavně , že měla napsanej rizikáč (tím se vesele chlubila). No a pak se mi ostatní divme ![]()
Vím, že nejsem moc dobrý řečník. Jen si myslím, že je to asi jeden z důvodů, proč není snadné dostat neomezené vycházky ![]()
Sme tu samozřejmě odpovědné maminy
ale některé nám to prostě kazí, no…
Thereso, no tak to je samozřejmej hustej příklad… ta těhule, to se ti pak nedivím, že tě to štve, ale já pořád doufám, když vidíme těhuli s cígem, že jsou to jen vyjímky
. Jsem naivní, co?
To já někde potkat takové individium,tak bych jí jednu nejraději pleskla
Chudák miminko…
já měla vycházky taky omezené 2h ráno +2 odpo .Ale pokud k vám přijde kontrola ,stačí ,když zavoláte k doktorovi a ten vám to po dohodě omluví ,pokud nejste vyloženě problémová nebo asociální pacient bez kázně ,takže hlavu si s tím opravdu nedělejte .Tím nechci navádět k neposlušnosti ,ale během vycházek (pokud jsou omezené stejně nic nestíháte)pořád se jezdí na kontroly k různým lékařům a pro chleba si do obchodu taky člověk musí .
Tak ja jsem na nemocenské od včerejška taky mám neomezené vycházky a Dr.mi tam napsala kůli astmě a nutnosti vysazení léků a směnýmu provozu doporučuje PN a bylo to ![]()
Ahoj, já jsem teď právě taky na neschopence - mám ji na neurčito, ale spíš ji mám od zákroku - amniocentézi po dobu než půjdu na kontrolu a dovím se výsledky, protože se objevil závažný problém. Nezvládla bych chodit do práce a po amniocentéze je možnost si vzít neschopenku.Nevím pravou diagnózu co napsali do neschopenky, je tam jen číslo. Ale nějak se tím nezvrušuji.Vycházky mám neomezené. Ale pokud nevíš na čem jsi, je nejlepší se zeptat doktora, který by ti měl říct, co se s tebou děje, máš na to právo.
Ahoj Katy,
já jsu na neschopence od 8tt a prve jsem to měla u praktickýho, kvůli nemoci a to jsem měla vycházky 13-17h. Jakmile jsem nastoupila na rizikový, kvůli práci, nechala mě vycházky stejný, ale když jsem teď minule ( teď jsem v 19tt) došla, řekla, mi, že ji odněkud napsali, že mi má dát vycházky 8-10h a 12-18h. Tak mi to přepsala. Ale kdo jí to napsal nevím… ale nezlobím se
Optéj se na to, navíc v těhotenství se doporučuje chodit na vzduch a nekynout doma zavřená…
já měla v těhotenství taky neschopenku(rizikové těh. sle jen jako) nic mi nebylo a důvod byl nevolnost a návaly horka, vycházky od 8-18, byla jsem doma poslední 4 měsíce a kontrola žádná.
Nečetla jsem celou diskuzi… tak se kdyztak omlouvam.
Ale moje znama gynekolozka mi potvrdila, ze doktor sice muze napsat, co chce, ale spravne dle predpisu může napsat jen vychazky 2×2 hodiny. To, ze nekdo pise vic, se samozrejme deje, ale spravne to neni. Doktor z toho muze mit problemy.
Ahojky, já jsem byla na neschopence od začátku těhotenství, vycházky jsem měla od 10-12 hod a od 14-18 hod, i tak mi doktor říkal, že mi píše víc, než může, správně bych měla nárok jen na 4 hodiny. Naštěstí mi za celou dobu mé neschopenky kontrola nepřišla ani jednou, ale na kámošku přišla několikrát, i 3× denně, tak pozor na to…
Ahoj
Já jsem na neschopence od začátku 6tt z důvodu zaměstnání a taky špinění,zatím nemám vycházky ale začínám 13tt a snad už nějaké dostanu.
Jsem na neschopence od 12tt (2 týdny) bez diagnózy. Bývá mi zle, omdlévám atd. (ale kdo ne). Řekli jsme si, že prvorodička s dvojčaty, radši nic nepodceníme. Doktorka mi dala vybrat, jestli 2hod. dopo a 2 odpo nebo dohromady. Takže mám vycházky 14 až 18hod. což mi celkem vyhovuje. Je to hodně na doktorovi, protože kamarádka neměla vycházky do 4měsíce vůbec. Neomezené jsou podle mě dobré, ale za svého stavu jsem ráda za ty 4 hodiny, protože jsem pak unavená jak blázen. Ale stíhám zařídit v pohodě, doktory mám většinou dopoledne.
ahoj, ja sem na neschopence od 8tta nic tam napsano taky nemam. Nejdriv mi je doktorka dala od 14- do 18h a kdyz jsem prisla podruhe tak mi to zmenila od 8 do 20h, tak jak to tu ctu mam docela stesti. ![]()
ahoj, dneska mi sestřička vystavila neschopenku a vycházky mám neomezeně (doktor z prahy), říkala, že u těhotných je to tak vždy, podle mě držet těhotný d oma, jen z toho důvodu, že jsou těhotné je fakt nerozum, natož v létě, to máte týden u jedný babičky, týden u druhý, výlet na víkend, dovolená…
jo a zapoměnla jsem napsat, že už mám dvouletýho syna a na rizikovém jsem z důvodu minulého předčasného porodu (o 1,5měsíce dříve)