Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když jsem dělala bakalářky - psychologie v Ol, měli jsme tam 2 těhotné. Jednu bohužel vyhodili, ale ten den letělo lidí víc
. Na to, že je těhu vůbec nebrali ohled. Kamarádka dělala Mgr. před rokem (na jiné škole) a za cca týden poté měla rodit. Říkala, že to bylo ok, žádné spec. úlevy neměla, ale šlo vidět, že ji nechtějí moc stresovat ![]()
Já jdu k státnicím za 2 týdny a jsem taky těhu. Budu valit břicho jak to půjde, ale moc nepočítám, že to pomůže.
Držíma palce !!!!
Bože
Můj kamarád učí na hnojárně a z těhle mamin prý všichni zkoušející šílí. Mírnější na ně rozhodně nejsou a ani se jim nedivím, protože to prostě na ně takhle zkouší každá. Prý se mu dokonce stalo, že matka přitáhla na zkoušku „vřeštícího parchanta“ (kamarádův výraz) s tím, že nemá hlídání a doufala, že jí to prostě dá bez zkoušení. Raději se vše pořádně nauč a nespoléhej na nějaké úlevy, akorát je tím naštveš.
ahoj, tak já jsem sice krátce těho, státnice jsem si dala na srpen, protože v práci nestíhám, ale uvažuji i o tom, že bych si nějaký předmět udělala v srpnu a zbytek až v lednu. abych nebyla moc ve stresu, kvůli miminku.pa, Ji
Všichni si dělají srandu, že s pupkem jsou státnice v kapse
aspoň by se nemuseli moc vyptávat
taky hodně štěstí, ať to vyjde!!
U státnic je porota? To studuješ nějakou varietní školu? U nás zkoušela zkušební komise. A nikdo si s břichem na státnice nepřišel, diplomka se měřila v laboratoři a my všechny budoucí inženýrky jsme chtěly jít nejdřív trochu se uplatnit v praxi (kdysi se mateřství za extra kariéru pro čerstvou VŠ nepočítalo).
No nespoléhala bych na to. Zkušební komisi zajímají tvoje znalosti, ne těhotenské bříško.
já bych se státnicové předměta radši naučila, u nás se také nedělají rozdíly : těhotná x netěhotná x s malým dítětem, kdepak. držím palce
Tak to je jasný, nemyslela jsem to tak jít tam dutá a myslet si, že skrz břicho máš diplom. Ale jestli jsou třeba shovívavější a jestli s tím máte některá zkušenosti ![]()
Gina108 píše:
BožeMůj kamarád učí na hnojárně a z těhle mamin prý všichni zkoušející šílí. Mírnější na ně rozhodně nejsou a ani se jim nedivím, protože to prostě na ně takhle zkouší každá. Prý se mu dokonce stalo, že matka přitáhla na zkoušku „vřeštícího parchanta“ (kamarádův výraz) s tím, že nemá hlídání a doufala, že jí to prostě dá bez zkoušení. Raději se vše pořádně nauč a nespoléhej na nějaké úlevy, akorát je tím naštveš.
Manžel učí na VŠ a taky moc nemusí těhulky…a to jsem studnetem na jejich univerzitě, a celý prvák jsem byla těhu a teď jezdím občas na zkoušky s Kubíkem (to hlídání někdy opravdu není možné)
Ne, jde o to, jak jsi připravená, ale určitě jsem úlevy v těhu ani s děckem nepocítila.....někdy spíš naopak. Ale v nynější době to tak řeší spousta holek, že na VŠ si pořídí mimčo, aby potom nemusely „ztrácet“ čas dalším volnem před nástupem do práce ![]()
Anonymní píše:
Tak to je jasný, nemyslela jsem to tak jít tam dutá a myslet si, že skrz břicho máš diplom. Ale jestli jsou třeba shovívavější a jestli s tím máte některá zkušenosti
Manžel říkal, že spíše starší pánové a dámy v komisy jou shovívavější, protože už jsou prarodiči a mají k malým dětem a těhulkám lepší vztah, než když byli urvanými unavenými rodiči a teprve teď to krásně prožívají. Mladší zkoušející jsou prý rádoby sparvedliví až někdy přísní ![]()
Taky si myslím, že když už, tak to pro tebe bude spíš minus než plus.
I když záleží na lidech, co zkoušejí. Když jsou to vyučující, které dobře znáš a oni tebe, ví, že se snažíš, tak bych nečekala, že tě potopí. Pokud budeš mít problémy, tak se budou snažit ti pomoci. Alespon u nás to tak bylo. Vyhodili opravdu pouze lidi, který neřekli ani slovo k tématu.
U úplně cizích lidí v komisi ale nemůžeš čekat žádné úlevy.
Já si myslím, že je to úplně jedno, prostě umíš nebo neumíš. Nechápu, proč by to mělo být minus
Pokud jsou profesoři normálně uvažujicí lidé, tak je zajímají vědomosti.
Ahojky tak já končila taky už těhu,ale je pravda,že vyučující,kteří mě znali a byli u toho,se snažili pomáhat,ale všem nejen mě a ti ostatní na mě spíš pohlíželi stylem panebože,co to tu chce,ale nějak to neřešili a nakonec mi poblahopřáli k šťastnému mateřství,ale rozhodně chtěli všichni vidět a slyšet nějaké znalosti a výsledek a nemyslím,že by se nějak koukali na to,že jsem těhu ani neznám takový příklad,že by někdo přihmouřil oči jen kvůli těhu ![]()
BaraF píše:
U státnic je porota? To studuješ nějakou varietní školu? U nás zkoušela zkušební komise. A nikdo si s břichem na státnice nepřišel, diplomka se měřila v laboratoři a my všechny budoucí inženýrky jsme chtěly jít nejdřív trochu se uplatnit v praxi (kdysi se mateřství za extra kariéru pro čerstvou VŠ nepočítalo).
Báro inženýrko,
ony taky některé maminky studují dálkově.
Ahoj holky, státnicovaly jste některá s bříškem? a byla na Vás porota mírnější?