Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dělala jsem státnice někdy na konci 4. měsíce. Moc to ještě vidět nebylo (spíš jsem se tak úmyslně oblékla, nechtěla jsem na sebe upozorňovat), ale kdo není slepý, tak to stejně viděl. Myslím, že to vliv nemělo žádný. Já jsem teda byla naprosto v klidu, odmítala jsem se stresovat, mimčo bylo důležitější, tak jsem asi i působila v pohodě, jako že to umím ![]()
A pro rejpaly: V té době už jsem měla za sebou úspěšně první VŠ, tuhle VŠ jsem studovala kombinovaným způsobem při práci na plný úvazek.
Tady je najednou nějak moc multigraduovaných pracujících matek, to čučím. A to jste všechny úči, marketérky a kulturoložky z Univerzity v Mokrých Lazcích nebo je tu i nějaká taková, co má s dítětem a při plném úvazku vystudovánu třeba architekturu, chemii, farmacii nebo strojařinu? Nebo nějaká lékařka, to by mně fakt překvapilo.
V dnešní době rekvalifikačních kurzů „z číšníka plastickým chirurgem za dva měsíce“ financovaných penězi z operačního programu Vzdělávání strukturálních fondů EU je ale čím dál větší problém najít někoho kdo něco skutečně umí (nebo alespoň vykazuje znaky že by po troše drilu mohl umět).
Dámy bacha, státní sektor není do nekonečna nafukovací, část z vás bude muset hledat uplatnění i v soukromé sféře.
Při čekání, kdy přijdu na řadu u státnic, se přihrnulo 6 dálkařek,z toho 4 byly před porodem. Každá z těch šesti nesla krabici s koláčky, zákusky či chlebíčky
.
Nic proti, ale první, co mě napadlo bylo, že pokud někdo poletí, určitě to nebudou tyhle dámy
.
Ale to už je několik let zpátky.
Jinak obdivuju ty, co studují při zaměstnání, resp. s dítětem. Já nebyla schopná jít ani na brigádu, protože jsme měli ve škole „dvanáctky“ denně na jeden zátah.
No první rok to byly myslím teda „desítky“, ať nekecám. Ale na rozjezd taky dobrý.
Spolužačka, co měla dítě, ho musela nechat babičkám, aby došla zdárně ke státnicím. Druhá školu ukončila a starala se o dítě.
BaraF píše:
Tady je najednou nějak moc multigraduovaných pracujících matek, to čučím. A to jste všechny úči, marketérky a kulturoložky z Univerzity v Mokrých Lazcích nebo je tu i nějaká taková, co má s dítětem a při plném úvazku vystudovánu třeba architekturu, chemii, farmacii nebo strojařinu? Nebo nějaká lékařka, to by mně fakt překvapilo.
V dnešní době rekvalifikačních kurzů „z číšníka plastickým chirurgem za dva měsíce“ financovaných penězi z operačního programu Vzdělávání strukturálních fondů EU je ale čím dál větší problém najít někoho kdo něco skutečně umí (nebo alespoň vykazuje znaky že by po troše drilu mohl umět).
Dámy bacha, státní sektor není do nekonečna nafukovací, část z vás bude muset hledat uplatnění i v soukromé sféře.
To vypadá na kurz : Ředitelka zeměkoule, co??? ![]()
Ellanis píše:BaraF píše:To vypadá na kurz : Ředitelka zeměkoule, co???
Jj, taky mi to tak připadá… ![]()
BaraF - nejsi ty náhodou z těch, co si myslí, že jen ten její obor je nejlepší? A proč by někdo nemohl studovat VŠ při zaměstnání? Přece nemůžeš napadat každého, kdo to neměl jako ty, tj, VŠ, kariéra a až pak děti.
BTW - já farmacii vystudovala a dálkově opravdu studovat nelze. Praxi jsem taky stihla, ale to neznamená, že budu kritizovat každého, kdo měl ty hodnoty nastavené jinak.
BaraF píše:
No, Univerzitu z Mokrých Lázní nemám, ale pedagogické vzdělání by Ti stačit mohlo, ne?
Nebereš Ty se trochu moc vážně?
Začalo se tématem „těhotná u státnic“!Ty tu nejdřív napadneš zakladatelku, ketrá se nevyjádřila přesně a místo před komisí napíše před porotou a rázem z ní činíš varietního umělce a pak tu kolem sebe prskáš, až je to mírně řečeno přes čáru!!!
Trochu skromnosti a pokory by Ti slušelo.
Nebo alespoň nadsázky, které jsi byla nejspíš schopná jen při dělání své ikonky!
Milá Emmoo a další pohodářky.
Klídeček, souzněníčko, žádné velké honění…vždyť ono to nějak půjde, že? Jsme lidi a máme svá práva.
Nějak se mi zejména poslední dobou nedaří nevidět v jakém srabu naše země je a do jakého směřuje. A protože to budu já a moje děti, kdo bude muset opravovat co lenoši a zloději a „jámámprávona…“ ničí a vysávají z podstaty, tak mně znepokojuje i úroveň znalostí jakou poskytuje podstatná část našich vzdělávacích institucí. A taky, že s těma „produktama“ přicházím do styku a musím se alespoň pokoušet najít někoho schopného kdo by pracoval.
A že si téměř dostudovaná akademička plete komisi s porotou je toho jen drobnou ilustrací (a z toho pytlíku u zkoušky si budeš tahat otázky, to není tombola!).
BaraF píše:
Klídeček, souzněníčko, žádné velké honění…vždyť ono to nějak půjde, že? Jsme lidi a máme svá práva.
Nějak se mi zejména poslední dobou nedaří nevidět v jakém srabu naše země je a do jakého směřuje. A protože to budu já a moje děti, kdo bude muset opravovat co lenoši a zloději a „jámámprávona…“ ničí a vysávají z podstaty, tak mně znepokojuje i úroveň znalostí jakou poskytuje podstatná část našich vzdělávacích institucí. A taky, že s těma „produktama“ přicházím do styku a musím se alespoň pokoušet najít někoho schopného kdo by pracoval.
A že si téměř dostudovaná akademička plete komisi s porotou je toho jen drobnou ilustrací (a z toho pytlíku u zkoušky si budeš tahat otázky, to není tombola!).
Teď zase pro změnu smíchy pukám já … ![]()
Báro, ty nezklameš
Já mít účet na Facebooku, tak ti snad i fanklub založím.
Aspoň písničku ti pošlu http://www.youtube.com/watch?…
maxik píše:
Báro, ty nezklameš![]()
![]()
Já mít účet na Facebooku, tak ti snad i fanklub založím.Aspoň písničku ti pošlu http://www.youtube.com/watch?…
Tak teď pukám naprosto upřímně
![]()
BaraF píše:
Uff, s Tebou to bude těžší, než se zpočátku zdálo
!
Nejsem slepá, abych neviděla to, kam se naše země řítí.To, že z fakult vycházejí „někdy“ lidé s perspektivou na budu O, si mohl všimnout snad každý.Dost pádným důkazem je toho Plzeň, kde se ani nedocházelo do posluchárny, ale k meritu věci.
Není možné soudit člověka z jednoho „přeblepnutí“.Já nikdy nedám na „haló efekt“!Není pro mne směrodatný.
Důležité je, jak se člověk projeví po nějaké době.Přetvařovat se dokáže každý a to notnou chvíli, nemyslíš?
To, že k Vám, předpokládám (fakulta či výzkum) chodí lidé s nadměrnými požadavky a mizivými znalostmi je věc žalostná, ale chyba systémová.
Prostě bychom museli začít politizovat a na to nemám při svém, jak Ty říkáš „poleženíčku“ čas.
Jak už jsem jednou napsala v lecčems s Tebou souhlasím a možná by přitakávalo více mamin, ale podáváš to příliš zhůry.
I přes to nebo právě proto, přeji krásný den!
Ellanis píše:maxik píše:Tak teď pukám naprosto upřímně
Báro, ty nezklameš![]()
![]()
Já mít účet na Facebooku, tak ti snad i fanklub založím.Aspoň písničku ti pošlu http://www.youtube.com/watch?…
![]()
![]()
hned mám po ránu lepší náladu ![]()
Emmaa píše:BaraF píše:Uff, s Tebou to bude těžší, než se zpočátku zdálo
A že si téměř dostudovaná akademička plete komisi s porotou je toho jen drobnou ilustrací (a z toho pytlíku u zkoušky si budeš tahat otázky, to není tombola!).!
Nejsem slepá, abych neviděla to, kam se naše země řítí.To, že z fakult vycházejí „někdy“ lidé s perspektivou na budu O, si mohl všimnout snad každý.Dost pádným důkazem je toho Plzeň, kde se ani nedocházelo do posluchárny, ale k meritu věci.
Není možné soudit člověka z jednoho „přeblepnutí“.Já nikdy nedám na „haló efekt“!Není pro mne směrodatný.
Důležité je, jak se člověk projeví po nějaké době.Přetvařovat se dokáže každý a to notnou chvíli, nemyslíš?
To, že k Vám, předpokládám (fakulta či výzkum) chodí lidé s nadměrnými požadavky a mizivými znalostmi je věc žalostná, ale chyba systémová.
Prostě bychom museli začít politizovat a na to nemám při svém, jak Ty říkáš „poleženíčku“ čas.
Jak už jsem jednou napsala v lecčems s Tebou souhlasím a možná by přitakávalo více mamin, ale podáváš to příliš zhůry.
I přes to nebo právě proto, přeji krásný den!
Ale já nedělám na akademické půdě, já se jen podílím na výběrů kandidátů na práci v poslední české chemické výrobní továrně. To je ta hrůza! V době kdy se v novinách píše jak komerční sféra nepodporuje Inovace a výzkum se my marně snažíme personálně pokrýt potřeby našeho vlastního aplikovaného výzkumu (abychom měli co za rok nebo pět let prodávat a konkurovat nadnárodním molochům), přijímáme absolventy bez praxe a nabízíme jim roční kolečko na rozkoukání, ale stejně jich 90% po tom roce musí odejít, neumí nic a učit se nechtějí (nikdo je to za celý život nenaučil). Vyjímky jsou, loni jsme přijali dvě velmi mladé inženýrky na pozice technologů, drží se (učí se, chodí v montérkách a hrabou se reaktorech, hádají se s línýma dělníkama a přemoudřelýma údržbářema), snad to vyjde.
Za dobu co tu jsem (i s půlroční mateřskou 4 roky) se tu vystřídaly desítky mladých vysokoškoláků. Z doktorů a víceerudovaných nezůstal nikdo („dálkovou“ ing. nebo mgr. jsme žádnou nepřijali, prostě to nešlo, nebyly k ničemu hned po druhé větě pohovoru).
BaraF píše:
souhlasím, že tohle je něco, co by se mělo řešit, ale do téhle diskuse to prostě nepatří, a už vůbec ne způsobem, jakým jsi to podala
nedá mi to a ještě se vrátím k tvému příspěvku ze včera - mám kamarádku, která ve 3. ročníku na právech (nikoli v Plzni, ale na UK v Praze) přerušila na půl roku, kvůli porodu a s pomocí své maminky (pomáhala s hlídání nikoliv se studiem
dodělala úspěšně práva a pracuje v právnické firmě. Ono to vážně jde skloubit dítě, školu, práci, ne vždy a ne u všech škol, jistě, ale nejde přece soudit obecně
Báro,
tak jak jsi to napsala teď, je úplně jiný šálek kávy a souhlasím ve všech bodech.V tomto směru nemám pochyb, že Tvé rozhořčení je na místě.
Zároveň, ale přitakávám Sandrikovi, že né všem se poštěstí vystudovat vysokou školu řádným, denním studiem.