Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já byla na krvi 10+5 a na UTZ 12+5, co je správně nevím, ale tam kde jsem byla to myslím dělají ve správný čas, takže mi to u tebe dřív přijde.
taky mi to přijde brzy. já měla u Vojty krev až po utzv, kdy se přesně určilo stáří těhotenství. bylo to k tomu certifikované pracoviště, takže postup měli jistě správný. a byl to 12 a 13 tt.
ahoj, já byla na NT v 11+3 a doktor říkal, že je to asi ještě brzo, že uvidí, jestli se to dá změřit, ale nakonec to bylo ok! prý se dělá mezi 12 - 14tt. takže v 10tt se mi zdá brzy. krev asi jo…to jsem taky měla v 10tt. no uvidíš…
no fakt se mi to zdá brzo. já měla odběr v 10tt, UTZ v 12tt a druhý odběr budu mít 16tt. můj gynekolog spolupracuje s Gennetem…
ahoj ja byla v gennetu, v 10tt mě vzali krev a ve 12plus 1tt jsem byla na nt uz. 10tt je skutečne brzo
Ahoj tak já ti to řeknu přesně.Vyšetření NT-PLUS se provádí v 1.trimestru.To je asi do 12tt.Já platila 1.450,–.Riziko vypočítala na 1 ku 5800.Tak sem se zklidnila.Jenže pak mně doktor vzal krev na ty tripl testy a tam to vyšlo1 ku 190.Tahže sem musela znovu na genetiku.Z nervama co se dovím.Tam mně řekli, že musím na vyšetření plodové vody.To se provádí ve 20tt.Naštěstí vše v pořádku.
holky, dekuji. Tak nevim co mam delat, protoze na krev jdu uz pozitri (a to uz asi nezmenim) a to ted budu koncit 8. tyden. ![]()
Denda 77 píše:
Ahoj tak já ti to řeknu přesně.Vyšetření NT-PLUS se provádí v 1.trimestru.To je asi do 12tt.Já platila 1.450,–.Riziko vypočítala na 1 ku 5800.Tak sem se zklidnila.Jenže pak mně doktor vzal krev na ty tripl testy a tam to vyšlo1 ku 190.Tahže sem musela znovu na genetiku.Z nervama co se dovím.Tam mně řekli, že musím na vyšetření plodové vody.To se provádí ve 20tt.Naštěstí vše v pořádku.
Tak přesně z tohoto důvodu jsem po výsledku 1:10 000 z NT screeningu triply vynechala, mají chybovost cca 30%, NT screening asi 4%.
No on se ten screening dělá buď v prvním nebo ve druhém trimestru. Jelikož sem měla naprosto debilní doktorku, screening v prvním trimestru se nestihl, takže mě čeká. Triple testy jsem prodělala minulý týden v 15tt. Za 14 dní jdu do poradny a pak se uvidí, co dál.
tak mě doktor na tripltesty vůbec nežene. dost osvícených doktorů udělá jen ten screening v 1. trimestru a dál to neřeší… ale pravda je, že jsem si za něj trochu připlácela.
On se screening platí? A kolik? Mě čeká až v druhym trimestru, páč moje debilní doktorka, od které jsem odešla mi vůbec nic neřekla a do 13. týdne mě nechala prostě jen tak (bez testů, ani HCG testy, krev, moč, UZ), prostě nic.
já jsem platila u svého doktora 400,– za provedení UTZ vyšetření ve 12tt. za krevní testy nic. on to ale může mít každý doktor úplně jinak…
Ve 2. trimestru se screening jako takový nedělá, pouze triple testy, což je určení rizika vrozených vad z odběru krve (bez UTZ) a je zdrarma. Screening cca ve 12. tt ještě není pojišťovnami brán jako standardní a připlácí se, cca 500,– - 1400,– co vím.
A pokud se přístupu doktorů týká, tak vím 100%, že moje doktorka pro mě chce to nejlepší a první vyšetření, kde jsem byla, byl ten NT screening ve 12tt a na další UTZ jdu ve 20tt, mezitím jsem byla jednou na krvi. Pokud se člověk cítí dobře, nekrvácí, nemá vysoký tlak nebo tak něco, tak nevím proč by měl neustále courat na kontrolu, ono se mimčo vyvíjí stejně, ať ho človek kontroluje jak chce.
micky -
prosímte mužu se zeptat na jaké jdeš pracoviště? tohle by měli slyšet skuteční odborníci ty by zuřili, že někdo ten NT plus takhle prasí ![]()
nechápu, jak ten lékař mohl dostat povolení (sry nepamatuju se jak se ten papír jmenuje) na dělání NT když nerespektuje základní pravidla.
když ty výsledky hodí do počítače, tak by mu to v tomhle termínu mělo snad i odmítnout jakýkoli vyhodnocení protože prostě dělá test mimo stanovený termín.
Ukazovat nesmysly to pochopitelně muže - za tři dny na krev? prostě bych tam nešla- nechceš se zítra přeobjednat? a když budou trvat a svém, tak se objednat jinam? tohle je fakt nehorázný!
Zdavim vsechny, holky chci se vas zeptat jestli neni brzo na odber krve skoro v 9. tydnu a na UZ NT screening v 10. tydnu? Jsem tak objednana a vsude co jsem vycetla tak krev se nabira v 10. a UZ se dela mezi 11-13.tydnu. A me se to zda, ze to mam brzo. Aby pak nebyly treba „falesne“ vysledky. Diky