Radši tátu

Anonymní
7.1.13 23:31

radši tátu

Je možnéže kluci mají radši tátu nežnmámu mam syny 2 a 7 let a přijde mi že ten starší jde spíš k tátovi " pro radu" než ke mě, je to normální nebo žárlí na mladšího že je víc semnou nechci aby si myslel že ho mam mín ráda věnuju se jim obou co nejvíc ale občas mi přijde že mi ani nemá tolik rád jako ten malinkej spíš upřednostňuje tatínka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.1.13 23:35

Je to možné, taky žárlím. Tátu vidí míň než mě, proto jde radši za ním.

• Citovat
  • Upravit
36556
7.1.13 23:36

Tobě vadí, že má hezký vztah s tátou, nebo co? Nebo, že na tobě nevisí jako dvouleté batole?

Chová se k tobě nějak ošklivě, nebo se to projevuje jen tím, že si rád povídá s tátou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
7.1.13 23:39

Netuším proč píšeš anonymně, ale nemyslim si, že to je tak jak to vnímáš…oba rodiče jsou pro děti důležitý, jde jen o jinej přístup..nevim jak bych to líp napsala :) já mám taky dva kluky prvnímu bude koncem ledna 9 let, druhýmu v březnu dva roky a taky ten starší před spanim chce, aby přišel za nim do pokojíku táta a povídá si snim, jednoduše proto, že ví, že já musim uspat malýho a taky kolikrát se běží zeptat za tátou…a i ten mladší jak příde táta, tak ho nic co dělal do tý doby nezajímá a utíká k němu a křičí táta táta..máma snad asi ještě ani neřek :think:.jo občas se snaží a řekne nána :mrgreen:

a rozhodně si nemyslim, že by mě měli míň rádi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.1.13 23:40

Jj syn taky raděj upřednostňuje tátu. Ono to bylo i příchodem sestry - holt jsem se jí jako miminku musela věnovat víc než jemu, tak to bere tak, že on má pro sebe tátu a ona zas mě. A děsně žárlil, když táta choval ségru :mrgreen: naštěstí trochu povyrostl a už se to srovnalo, ale tátu upřednostňuje dál. Řekla bych, že to prostě patří k vývoji kluka. Akorát si teda nedovedu představit jak to maj synové samoživitelek :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
8.1.13 06:30

Starší dcerka má taky radši tatínka, a nejlepší, že už začala i ta mladší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
8.1.13 07:33

Obe decka maji „radsi“ tatu. Kdyz je doma, jdu uplne stranou jako kdyby mama vubec neexistovala :-)
S tatkou blbnou, mazli se. Nevadi mi to, jsem rada ze maji tatu radi. Libi se mi kdyz detem reknu ze tata prijel domu a oni leti ke dverim ho privitat. :-)
Spis by me mrzelo kdyby prckove o tatu nejevili zajem.

• Citovat
  • Upravit
1939
8.1.13 07:48

U nás taky první slovo bylo „táta“ a když přijde z práce, tak malá letí za ním. Hned se na něj pověsí. A když blbnou, mám radost, že mají hezký vztah a přidávám se k nim a blbneme třeba na posteli že se pereme mezi polštáři a řádíme všichni. I když mám co dělat, snažím se nechat činnosti a jít za nimi, být spolu.
Myslím, že když dítě dává přednosty jednomu, neznamená to více lásky k druhému…je to o vzácnosti, možná inklinuje k činnostem otce, mladší syn je ještě maličký, tak je to mamiňák, ale časem taky může vyhledávat taťku protože je to chlap, jeho vzor, může se od něj učit. Každý kluk má asi blíž k tátovi. My byli doma 4, a vím, že moji oba bráši jsou s tatou jedna ruka a my ženské máme zase svoje a je to i v dospělosti, oni si vykládají o autech a co kde viděli a my „slepice“máme debatní kroužek s mamkou uprostřed :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

((Teď samozřejmě nemyslím nic na zakladatelku, ale pokud jsou oba rodiče normální (myslím netrestají dítě extremně či nedej bože netýrají či jiná odchylka chování) tak dítě nemá důvod milovat jen jednoho.))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
8.1.13 07:49

Můj devítiletý syn upřednostňuje toho, u koho ví, že mu to spíše projde. Takže když je nějaký „průšvih“, jde za mnou, protože ví, že já to spolknu lépe. Když chce hrát na počítači nebo jezdit na čtyřkolce, nebo nějaké lumpárny, tak se jde ptát táty, protože ví, že on mu to dovolí vždycky, kdežto já remcám, že by se měl raději učit :lol:.
Pomazlit se chodí se mnou, logické hry také spíše hráváme spolu. Blbiny, chodí dělat s tátou.
A pětiletá dcera je pořád více fixovaná na mě. Co bych dala za to, kdyby se častěji přilepila i k tátovi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
8.1.13 08:07

Obě děti mají „radši“ tátu… Já jsem s nimi pořád, pořád jim něco přikazuju, zakazuju, občas je odháním, že musím dělat něco jiného a ať si jdou sami do pokojíčku, trávím s nimi 24h denně, takže vypěním i kvůli blbině…
Tatínek je celé dny pryč, když se večer otveřou dveře, pro děti je to slavnost, řítí se do předsíně a už se ho nepustí, dokud nejdou do postýlek. Od té doby, co syn chodí do školky, ovšem večer před spaním chce mě, abych tam s nimi zůstala ;)

Já tedy rozhodně na manžela nežárlím, jsem šťastná, že ho děti milují a on je; to, že jeho příchodem domů ze mě padá starání se o děti a můžu si v klidu dělat nějakou svoji práci nebo si dokonce číst, je vééééélmi příjemný bonus :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
8.1.13 08:13

Proc porad ty anonymy :zed: :roll:
chtela jsem odpovedet, ale presla me chut :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.1.13 08:36

Tak to je snad dobře, že má rád tátu ne? :D u nás se střídají období, někdy jen táta, někdy jen máma a pak se to dá do normálu :)je jasný, že pokud je tatínek přes den v práci a děti pořád se mnou, že si ho po jeho příchodu chtějí užít…a já mám aspoň chvíli klid a neslyším pořád „mamííííí“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2159
8.1.13 08:49

My mame holku 16 mesicu a tatinek je jeji milacek… Myslim, ze si ho proste chce uzit, kdyz se vrati z prace a taky ma vic trpelivosti s ni delat vselijaky dospelacky veci…a neprudi ji s oblikanim a prebalovanim… ale na jidlo jsem nejleosi ja :-). Tak se tim netrap… jo a kdyz je babicka tak neexistujeme ani jeden!!! :mrgreen: a ma vas rad oba, to je jasny, kdyby si na dva dny zmizela tak bude jancit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
8.1.13 09:13

A proč ti to vadí? Moje mladší dcera měla asi do roku půl tátu jako „mateřskou osobu“, myslím, že to bylo tím, že se o ní staral celé noci v šestinedělí. Když upadla nebo se bála křičela TATIII i když třeba nebyl doma a když jí bylo smutno šla se jako první pochovat k němu. Říkali jsme jí tatánek :) Nikdy mi to nevadilo, spíš bych byla nešťastná, kdyby se ho stranila.

Važ si toho, přeci nebudeš žárlit na lidi, kteří jsou ti nejbližší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
8.1.13 09:46

Naše taky „raději“ tátu :D dokonce ho i více poslouchá, až když táta něco nepovolí najednou si vzpomene, že má i mě :lol: chvílema mě to mrzí, ale nějak to neřeším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová