Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím poraďte mi. Jsem úplně bezradná a už i vyčerpaná. Mám doma měsíční holčičku která prostě spát nebude. Už druhý týden spí max 2-4 hodiny denně jinak je pořád vzhůru. V postýlce být nechce a tak brečí nejraději by byla celou dobu semnou. Už jsem byla tak vyčerpaná že jsem ju nechala vyplakat, ale nepomohlo, brečela skoro hodinu a spát prostě nebude. Že by ju něco trápilo si nemyslím prostě chce být neustále v mé blízkosti akorát nemůžu ju celý den nosit a nic neudělat. Nějaké osvědčené rady jak uspat miminko aby aspoň večer spalo a mohla jsem se vyspat i já?
Nemůže pohlídat a chovat tatka?
Je to naprosto normalni, novorozenec potrebuje blizkost jine osoby. Vsechno co muzes, deleguj na nekoho jineho (pokud nekoho mas). A porid si satek, se ti uvolni ruce.
Jaký přes den 2-4 hodiny nebo celkem i za noc? Nebo 2 hodiny v kuse? Moc ten popis nechápu
Syn mi nikdy nespal dýl a přesto jsem stíhala vše. Kup si šátek nebo nosítko na novorozence a nos. Malá bude spokojená a ty budeš mít volné ruce. Nechávat vyplakat měsíční miminko je kravina. Tos na to fakt měla žaludek? Pláče, protože jeho základní potřeby jsou jíst, kadit a být mámě na blízku. Když jedna z toho není splněna, tak se jí to nelíbí.
Mě syn taky přes den více nespal když byl malý. Bylo to na palici. Pořídit nosítko šátek je nejlepší rada. Pak pomáhalo lehátko a jídelní židličce pač na mě viděl. Chce si to zvyknout, že holt se musí člověk podřídit dítěti. Určitě si řekni o pomoc. A v noci spí? Vyplakat ne, to nikam nevede ![]()
Tak byla 9 měsíců v bezpečí u mámy, tak potřebuje víc kontakt, to tak ze začátku prostě je.
A kojis? třeba by se uklidnilo a uspinkalo i u prsa. Jinak asi ten šátek. Ale v sestinedeli je miminko hodně citlivé bez maminky
Tak nechat vyřvat měsíční mimino je opravdu nesmysl, to snad víš. Jen chce být s tebou, tak jí to doprej. Kup šátek. nebo nositko a máš hotovo. Spát ji nech u prsa, jestli kojis. Já jsem teď dceru taky měla ze začátku na sobě neustále prilepenou. Nosila jsem doma, venku, pořád. Totálně proti svému přesvědčení spala s námi v posteli, téměř celou noc u prsa, uspavala jsem u prsa.. Prostě to s ní jinak nešlo a jelikož to není mé jedině dítě, musela jsem ustoupit. Teď má 7 měsíců, usíná a spí v postýlce, bez problémů jezdí v kocare, sama objevuje byt..jediné, co ji zůstalo, je to prso, ale i to snad časem zvládneme.
Teď dcerce doprej, co potřebuje, zbytek res potom.
To jsi dobrá že se tak držíš. Kup si babyshusher. Určitě najdeš i na bazaru. Je to super
![]()
Dobrý den, prosím poraďte mi. Jsem úplně bezradná a už i vyčerpaná. Mám doma měsíční holčičku která prostě spát nebude. Už druhý týden spí max 2-4 hodiny denně jinak je pořád vzhůru. V postýlce být nechce a tak brečí nejraději by byla celou dobu semnou. Už jsem byla tak vyčerpaná že jsem ju nechala vyplakat, ale nepomohlo, brečela skoro hodinu a spát prostě nebude. Že by ju něco trápilo si nemyslím prostě chce být neustále v mé blízkosti akorát nemůžu ju celý den nosit a nic neudělat. Nějaké osvědčené rady jak uspat miminko aby aspoň večer spalo a mohla jsem se vyspat i já?