Rady od samoživitelek

226
19.10.16 08:32

Rady od samoživitelek

Ahojky

Mám dotaz na samoživitelky ohledně práce. Jak to zvládáte? a pak když jste si vyběhali na sociálce papíry jestli aspon pomůžou příspěvkem na bydlení? Budu ráda kdž se podělíte s vašima zkušenostma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14895
19.10.16 08:44

@Jarýsek87 no co se týče prace tak u me je to trošku jiný..pul úvazku a možnost si vzít práci domů)
Co se týče bydlení..podmínka..trvale bydliště, cvrt roku doma a nízký příjem..ale víc nevím. Příspěvek na bydlení neberu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
19.10.16 08:49

Pracuju na dvě směny. Když mám odpolední, hlídá mi děti máma.
Byt mám vlastní, příspěvky žádný neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56015
19.10.16 08:53

Zadny prispevek:). s detma mi pomahaji rodice. makam tak 11 hodin denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
19.10.16 08:53

@Jarýsek87 pracuji jako ucitelka v MS, kam chodi i me deti, takze si je vyzvedavam sama. Ale vyhoda je, ze se nikam po praci nezenu. Bydlim v podnajmu, na socialku pro prispevky si nechodim, nemam narok.
Jinak na prispevek na bydleni je potraba mit trvaly pobyt a zadat az po 3 mesicich bydleni.

Příspěvek upraven 19.10.16 v 08:55

• Citovat
  • Upravit
65316
19.10.16 08:54

Tak u mě taky v pohodě, práci mám před barákem a jsem ve školní družině…takže ráno jdeme spolu tam, odpoledne spolu domů…
Příspěvky neberu žádný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
19.10.16 08:54

Já mám práci na plný úvazek, dojíždím 15 minut vlakem. Děti jezdí se mnou, chodí tady do školy. K tomu mám přivýdělek na ŽL, ale omezila jsem práci, chtěla jsem mít taky nějaký volný čas. Příspěvky od sociálky nemám žádné, vydělám si velmi slušně. S dětmi mi nikdo nepomáhá a ani dřív moc nepomáhal. Jen při OČR, že máma někdy hlídala, abych mohla do práce.
Měla jsem pořád honičky, ale děti už jsou dost velké, tak mám větší klid a víc času pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
226
19.10.16 08:55
@Malike píše:
@Jarýsek87 no co se týče prace tak u me je to trošku jiný..pul úvazku a možnost si vzít práci domů)
Co se týče bydlení..podmínka..trvale bydliště, cvrt roku doma a nízký příjem..ale víc nevím. Příspěvek na bydlení neberu. :kytka:

Já mám práci na neurčito a jsem tam už 1,5 roku ale sama to už nedám a za každou cenu si hledat známost nechci. Nemám zatím ani hlídání, rodinu mám daleko. Naštěstí pracuji v menším rodinném podniku a vyšli mi vstříc a nabídli mi na půl uvazku uklid. Uklid by se jednal 3× týdně na 6h. + 2× týdně 3h. uklid v dalším skladu. Jen se bojím jak to dám finančně dohromady. Platím nájem ze vším všudy 7000-, plus dostávám aspon alimenty 1500-,. Zatím vyběhávám papíry od sociálky a můžu vám říct že to nebere konce s čím mě neustále otravuji. Trvalé bydliště mám v podnájmu kde žiji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3584
19.10.16 09:09

Jsem taky sama, příspěvek od sociálky jsem dřív brala, ale teď už ne. Nemůžu teda říct, že by sociálka furt s něčím otravovala, neměla jsem s nima nejmenší problém… jednou za tři měsíce jsem jim přinesla co jsem přinést měla a bylo to. Dlouho jsem měla úvazek 6 hodin, teď je holka ale už na druhým stupni, tak už chodím na 8, v poho. Hlídání jsem neměla nikdy, všechny OČRy apod. jsem si odbyla sama, ale nebylo jich nijak extra moc. Byt státní, dvoupokojáč, stačí bohatě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
19.10.16 09:10
@Jarýsek87 píše:
Já mám práci na neurčito a jsem tam už 1,5 roku ale sama to už nedám a za každou cenu si hledat známost nechci. Nemám zatím ani hlídání, rodinu mám daleko. Naštěstí pracuji v menším rodinném podniku a vyšli mi vstříc a nabídli mi na půl uvazku uklid. Uklid by se jednal 3× týdně na 6h. + 2× týdně 3h. uklid v dalším skladu. Jen se bojím jak to dám finančně dohromady. Platím nájem ze vším všudy 7000-, plus dostávám aspon alimenty 1500-,. Zatím vyběhávám papíry od sociálky a můžu vám říct že to nebere konce s čím mě neustále otravuji. Trvalé bydliště mám v podnájmukde žiji.

Máš nájemní smlouvu nebo podnájemní? Na nájemní smlouvu můžeš dostat příspěvek na bydlení, ale podnájem nic nedostaneš.

• Citovat
  • Upravit
226
19.10.16 09:12
@Anik píše:
Jsem taky sama, příspěvek od sociálky jsem dřív brala, ale teď už ne. Nemůžu teda říct, že by sociálka furt s něčím otravovala, neměla jsem s nima nejmenší problém… jednou za tři měsíce jsem jim přinesla co jsem přinést měla a bylo to. Dlouho jsem měla úvazek 6 hodin, teď je holka ale už na druhým stupni, tak už chodím na 8, v poho. Hlídání jsem neměla nikdy, všechny OČRy apod. jsem si odbyla sama, ale nebylo jich nijak extra moc. Byt státní, dvoupokojáč, stačí bohatě.

Pocházím z moravy a první soud ohledně svěření do péče byl tam takže tam musím jet už jen pro blbé razítko že rozsudek nabil právní moci. Kdybych to poslala poštou budu čekat měsíc tak si tam raději zajedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
19.10.16 09:14

Pracuju na 0,85 úvazek, ve vyzvedávání se střídáme s kámoškou. Ráno vozí otec dětí. žÁdné příspěvky neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
19.10.16 09:14
@Kobea píše:
Máš nájemní smlouvu nebo podnájemní? Na nájemní smlouvu můžeš dostat příspěvek na bydlení, ale podnájem nic nedostaneš.

Mám nájemní smlouvu a mám tu už trvalé bydliště zřízené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
19.10.16 09:28
@Anik píše:

Kolik myslíš že bych měla možnost dostat přispěvěk na bydlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
19.10.16 09:42

@kdochcekam „Je šílené, když si uvědomím, kolik peněz teče pobíračům dávek. Samozřejmě jsou zde potřební, kteří se nacházejí v nouzi přechodně a je jim třeba pomoci. Ale bohužel většina se v tom naučí chodit a potom prostě platíme na lenochy a dlouholetá nemakačenka, místo abychom investovali do vlastních dětí vlastní peníze, na které se musíme nadělat.“
Můžu jen a jen souhlasit :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová