Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se píše:
co chceš od sociálky? já si našla bydlení, odpovídající práci plus osvč a postarala se sama. Stát jsem nežádala o nic
Chci zkusit příspěvek na bydlení jestli bych něco dostala. Já práci taky mám jen to nedám na plný úvazek když jsem na dítě úplně sama. Budu si muset najít práci na částěčný uvazek a je jasné že mi budou chybět peníze. Kéž by už prcek byl větší já se práce nebojím a jsem názoru kdo chce pracovat práci si vždy najde.
@Lychee13 píše:
V čem zákeřných? Holky Ti tu psaly rady a většina psala, že dávky nepobíraly a zvládly to s pomocí ex, nebo bez ex samy. Tahle odpověď Ti nevoní, tak jsou všichni strášně zlí!Prober se a přestaň fňukat. Pokud chceš pobírat dávky, tak sklapni patky a buď ráda, že doneseš jednou za čtvrt roku to, co Ti řeknou, nebo běž do práce a nemusí Tě nikdo ničím otravovat…
Frajerko kdyby si četla ja práci mám tak pr!!! jojo, některým lidem voní jen číst co se jim líbí. mě ale nezajímají ostatní lidé co pobírají sociální dávky já je nikdy nebrala a tak se nepovažuji že patřím k nim. Přála bych Vám aby jste se odstěhovali do jiného města bez rodiny, bez přítele, bez známých a byli opravdu na vše sami.
Ale no tak holky nechte toho
samozivitelka to jednoduche nikdy nema.. ne kazdy ma podminky na to najit dobrou praci a zakladatelka pracuje.. sice nic moc plat asi ne kazdy ma vysokou skolu a moznost si dovolit vse. Ja bych byla mez maminy nahrana..
ja taky beru davky.. konkretne PNP a defakto ne malo.. plus castecne pracuji.. ale kdybych nemela konexe a maminu tak bych asi byla na davkach taky,..trosku pochopeni.
@Jarýsek87 píše:
Frajerko kdyby si četla ja práci mám tak pr!!! jojo, některým lidem voní jen číst co se jim líbí. mě ale nezajímají ostatní lidé co pobírají sociální dávky já je nikdy nebrala a tak se nepovažuji že patřím k nim. Přála bych Vám aby jste se odstěhovali do jiného města bez rodiny, bez přítele, bez známých a byli opravdu na vše sami.
Tohle oslovení jsem slyšela jen od lidí na jedné ulici v Brně.
Co Tě tedy vedlo k tomu se odstěhovat od všech?
@Lychee13 píše:
Tohle oslovení jsem slyšela jen od lidí na jedné ulici v Brně.Co Tě tedy vedlo k tomu se odstěhovat od všech?
Joo zaslepená láska a už jsem tu 3 roky a zvykla jsem si tady a chtěla bych tu zustat. Kdyby prcek byl větší raději si najdu dvě práce než se prosit o peníze.
@Malike píše:
Ale no tak holky nechte tohosamozivitelka to jednoduche nikdy nema.. ne kazdy ma podminky na to najit dobrou praci a zakladatelka pracuje.. sice nic moc plat asi ne kazdy ma vysokou skolu a moznost si dovolit vse. Ja bych byla mez maminy nahrana..
ja taky beru davky.. konkretne PNP a defakto ne malo.. plus castecne pracuji.. ale kdybych nemela konexe a maminu tak bych asi byla na davkach taky,..trosku pochopeni.
Ale to nikdo nikomu nebere. Dávky by měly být především pro lidi, kteří to potřebují, ale zároveň by měli být trošku vděční za tu možnost dávek. Zakladatelka se nemůže divit negativním reakcím, když tu arogantně píše o tom, jak ji vyřízení dávek strašně otravuje.
@Lychee13 píše:
Ale to nikdo nikomu nebere. Dávky by měly být především pro lidi, kteří to potřebují, ale zároveň by měli být trošku vděční za tu možnost dávek. Zakladatelka se nemůže divit negativním reakcím, když tu arogantně píše o tom, jak ji vyřízení dávek strašně otravuje.
Mě otravuje to že jiným se dají peníze hned ale když ženská s dítětem potřebuje pomoc vymýšlí si 1000 papíru!! Třeba když nemáte potvrzený papír od soudu že nabil právní moci. Musí tam být dvě razítka
.
Tak ja jsem na rodicaku, mam 2 male deti, musím si privydelavat. Nemam žádné soc dávky, jen přídavky na deti a alimenty žádný
@MilijonDolarBejby píše:
Tak ja jsem na rodicaku, mam 2 male deti, musím si privydelavat. Nemam žádné soc dávky, jen přídavky na deti a alimenty žádný
Já brala do nedávna alimenty 300-, protože v té době nepracoval ale jak začal pracovat dala jsem nový návrh. Na soud jsem čekala cca 2měsíce a vyhrála jsem ho a ještě mi musí určitou částku splácet. Záleží jestli žijete sama v podnájmu jako my dva.
@Jarýsek87 píše:
Chci zkusit příspěvek na bydlení jestli bych něco dostala. Já práci taky mám jen to nedám na plný úvazek když jsem na dítě úplně sama. Budu si muset najít práci na částěčný uvazek a je jasné že mi budou chybět peníze. Kéž by už prcek byl větší já se práce nebojím a jsem názoru kdo chce pracovat práci si vždy najde.
jasné.. záleží na příjmu - pokud nebude dostatečný, zažádat příspěvek na bydlení (dokládá se pak čtvrtletně), přídavek na dítě. Pokud by byl extra problém, tak hmotná nouze - ta se dokládá každý měsíc.
@kdochcekam píše:
samozřejmě že musí. Jinak němá platnost.![]()
![]()
A to já nevěděla a prý hodně lidi tohle neví že si musí na soud pro razítko že to nabilo právní moc.
Mě vždycky strašně baví jak všechny samoživitelky zvládaj platit byty, školky, kroužky..a neberou žádné příspěvky
, to každá samoživitelka vydělává 30?
Já jsem spíš taková „samovychovatelka“ neb přítel se teda na živení podílí
Mám práci, mám rodiče, mám dostudováno..ale tohle mi nejde do hlavy, zvlášť když člověk zná svoje náklady s poměrem k platu.
Nikdy mi to teda nikdo nevysvětlil. Hlavně že se do každýho obouváte, hvězdy.
@ntkv píše:
Mě vždycky strašně baví jak všechny samoživitelky zvládaj platit byty, školky, kroužky..a neberou žádné příspěvky, to každá samoživitelka vydělává 30?
Já jsem spíš taková „samovychovatelka“ neb přítel se teda na živení podílíMám práci, mám rodiče, mám dostudováno..ale tohle mi nejde do hlavy, zvlášť když člověk zná svoje náklady s poměrem k platu.
Popravdě mě to taky překvapuje jak jsou některé samoživitelky schopné platit byty, školky-školy, jídlo, oblečení neb hlídání. Některé píší jak byli sami i hlídání neměli a přesto zvládli pracovat na plný uvazek. To byli někdy děti sami doma? Děkuji za zastání ![]()
Mě to taky baví, že to zvládám,,,jinak by mě to nebavilo ![]()
Mám příjem i s alimentama cca 17000, klidně to řeknu, ač se to nedělá
Jsem sama s dcerou, bydlení státní cca 7000 komplet inkaso. Zbývá 10, za to dva lidi přece hravě vyžijou. Jezdíme v létě na dovču a v zimě na hory, školy v přírodě a tábory se teda napůl podílí tatínek, to je fakt.
Příspěvek jsem brala v době mateřské a při zkráceném úvazku, pak se mi už snižoval, tak jsem jim ho nechala, kvůli 500-700 se mi ta fronta nechtěla absolvovat.
Zkrácený úvazek jsem měla kvůli dceři, aby nebyla sama doma, takže do školky a školy jsem ji vodívala před osmou, já do práce na půl devátou, odpo mezi 15.30-16 odcházela, později chodila ze školy sama a chvilku doma sama byla, teď je na druhým stupni, je sama doma, už chodím na plnej.
Mám několik kamošek, který jsou na tom podobně jako já,,,opravdu všechny samoživitelky nechodí na socku, nebo jen v omezeném období.
@ntkv píše:
Mě vždycky strašně baví jak všechny samoživitelky zvládaj platit byty, školky, kroužky..a neberou žádné příspěvky, to každá samoživitelka vydělává 30?
Já jsem spíš taková „samovychovatelka“ neb přítel se teda na živení podílíMám práci, mám rodiče, mám dostudováno..ale tohle mi nejde do hlavy, zvlášť když člověk zná svoje náklady s poměrem k platu.
@kdochcekam píše:
@ntkv 30? za byt 8 tis, jídlo 4 tis, školka a nějaké další věci 3 tis. To je 15 tis. A to je si myslím běžně dostupný plat čistého. K tomu třeba taky 2 tis alimenty…ještě našetří na tábor a kroužek.
Pochybuji že si každá samoživitelka vydělá 15000… takového platu by ani nedosáhla kdyby dělala 3 směnný provoz. Kde jsou ty časy kdy moje mamka si hledala a měla práci jen na ranní směnu a to ještě chodila do práce až na 7h. aby mě zavedla do školy a to jsme měli tatku doma a byli plnophodnotná rodina.