Rakovina ledvin u psa

420
4.12.14 22:49

Rakovina ledvin u psa

Ahoj, byla bych ráda, kdyby jste mi někdo mohl poradit…Mám 15 letou fenku křížence jezevčíka. Do listopadu byla veselá, hodně aktivní, hravá. Před čtrnácti dny začala být apatická, nechtěla chodit, často pila a čůrala a knourala…šla jsem s ní na veterinu, tam jí udělali celkový rozbor krve a bylo mi řečeno, že má počínající selhání ledvin. Dali jí anitbiotika, léky na ledviny a dietu. Trošku se to zlepšilo, ale od včera je to zase zpátky. Šla jsem s ní dnes k jinému veterináři, ten nahmatal bulku na břiše, udělal rentgen a zjistil velký nádor na ledvině. Řekl, že je to konec, a že je pro nechat dožít pejska doma s léky na bolest. Pokud by nezabrali, tak mám přijet a uspí jí. Bylo to nečekané a já bych se chtěla zeptat, jestli nevíte, jak dlouho může pejsek žít…vůbec nevím, jestli jí mám dávat tyto prášky dlouhodobě, pokud by zabrali, stojí samozřejmě peníze, nebo jestli to vzdát rovnou…je mi z toho smutno, hlavně nechci trápit pejska…díky za odpověď. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
708
4.12.14 23:00

Kdybych videla, ze se trapi, tak bych ji nechala uspat. Musela jsem takhle nechat uspat kočku na Štědrý den - už nemohla ani chodit. Žít může týden, ale taky měsíce, to nikdo neodhadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
4.12.14 23:08

My jsme nechali před měsícem uspět našeho pejska :-( poslední dva měsíce byl na tom hodně špatně, smutný, knoural, nechtěl jist, zhubl, nevítal nás.. Nakonec mu byla zjištěna rakovina témeř v celém těle… S pejskem jsme se rozloučili a nechali ho uspat… Uz se opravdu moc trápil.
A udělala bych to znovu. Nenechala bych ho trápit… Přeji hodně síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
4.12.14 23:21

Ahoj, nám takhle v 11 letech onemocněl pejsek a taky mu zjistili rakovinu ledvin. Začal hrozně rychle hubnout, přestal být veselý a ve formě a během 14 dnů hrozně sešel. Dostal nejdříve nějaká atb a něco na bolest, ale pak jsme ho radši nechali uspat, už bylo vidět, že se dost trápí. Jsou to sice dva roky, ale pořád na něj vzpomínám. Přeji hodně síly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
4.12.14 23:24

Pokud je pejsek smutný, má bolesti, nejí, tak bych nechala uspat. Je to strašně těžké rozhodnutí, ale stav se bude jen zhoršovat a já bych se na ní nechtěla dívat, jak se trápí. My jsme museli nechat uspat ani ne 1,5 letého retrívra, měl vrozenou vadu ledvin a šlo to opravdu hodně rychle z kopce. Nehledě na to, že léčba je drahá a bohužel stejně se špatným koncem. Cpali jsme ho lékama tuším 2 měsíce a vůbec mu to nepomáhalo. Přeji hodně sil a správné rozhodnutí :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
5.12.14 00:17

Ahoj,
Je mi to moc líto, naše fenečka boxerky to měla taky, sešla hrozně rychle, snažili jsme se ATB, léky, kapačky, ale pak už jen ležela, nežrala a koukala vysloveně pohledem, pomozte mi, veterinářka nám řekla, že je lepší jí uspat a nechat ji umřít důstojně, než každý den čekat, co se bude dít, nechat jí trápit. Pejskové se prý snaží pro páníčky dělat maximum a nemohoucnost být pro páníčka přítelem po boku, je ničí i psychicky a já tomu věřím. Člověk se mohl připravit, krásně rozloučit a dopřát jí důstojný odchod, kdy jen usne v náruči svých pánů. Léky pomohou trochu, jen se oddaluje nevyhnutelné. Drž se! :hug:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.14 00:35

Nedá se to 100% posoudit takto na dálku, ale na základě poskytnutých informací doporučujeme v takových případěch většinou euthanázii. Bohužel :,( Nikdo Vám neřekne, jak dlouho může pejsek ještě žít.. Je to vždycky smutné, ale je primární zvolit to, co je nejlepší pro psa. Přeju hodně sil.

• Citovat
  • Upravit
509
5.12.14 05:38

Ja nepochopim ty doktory.. Vidi staryho psa, co ma bolesti, na rovinu rekne, ze to vypada zle a stejne ti nacpe prasky za x korun s tim, ze pak ho dyztak uspi.. Mela jsem sestnactiletou vlcandu, ktera zacala spatne chodit a oni, ze vitaminy.. Tak na nej tak koukam a ptam se, jestli se na toho psa vubec podival.. Vzala jsem ji nakonec jinam, objala ji kolem krku a nechala ji uspat. Snadny to nebylo, doma cekala dcera, ktera s ni vyrostla, ale patnact let je na psa az, az..
Urcite i tvoje holcicka mela krasny zivot, tak bych ji ten konec ulehcila. Uz jen z vdecnosti za to, ze jsem s ni stravila tolik krasneho casu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
5.12.14 07:27

Nechala bych ji uspat…proč prodlužovat utrpení, když se stejně nevyléčí…má právo na důstojný odchod :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
6.12.14 22:26

@kittynka89 A jak dlouho jste dávali prášky na bolest, než jste uspali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
6.12.14 22:35

Všem děkuji za odpovědi…čtu to až ted, nezobrazovali se mi…Dnes jsem se dopoledne rozhodla a psychicky připravila na to, že s ní půjdu na veterinu ukončit trápení…včera večer totiž zase knourala…špatná je pořád, ale pije a jí…tak proto jsem pořád váhala…ale když jsem volala na veterinu, tak za prvé tam byla jiná doktorka, která mi,,nesedla,, a za druhé- ta moje fenka jak kdyby rozuměla o čem s doktorkou mluvím najednou vstala z pelíšku a přišla se pohladit a zavrtěla ocasem a vypadalo to, že jí začíná být líp…tak jsem to zase odložila…bohužel pak byla zase už jen v pelíšku a smutná…večer jsem jí dala prášek na bolest a udělalo se jí trochu líp…už si aspon chvilku čuchala před barákem, sice jen pár kroků, ale aspon měla zájem…Jen mě pořád vrtá hlavou, že by to rostlo tak rychle ten nádor, protože je ted citlivá i na lehký dotek v okolí a zakvíkne a ještě před měsícem jsem jí vyčesávala a držela všude na těle bez jakékoliv známky toho, že by tam něco měla…a ani na ní samotné nebo vůbec nic poznat…takže ještě chvíli počkám jak se to bude vyvíjet a v pondělí mám volat na veterinu jak jí je, tak uvidím dle doktora :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
6.12.14 23:16
@i.c. píše:
Všem děkuji za odpovědi…čtu to až ted, nezobrazovali se mi…Dnes jsem se dopoledne rozhodla a psychicky připravila na to, že s ní půjdu na veterinu ukončit trápení…včera večer totiž zase knourala…špatná je pořád, ale pije a jí…tak proto jsem pořád váhala…ale když jsem volala na veterinu, tak za prvé tam byla jiná doktorka, která mi,,nesedla,, a za druhé- ta moje fenka jak kdyby rozuměla o čem s doktorkou mluvím najednou vstala z pelíšku a přišla se pohladit a zavrtěla ocasem a vypadalo to, že jí začíná být líp…tak jsem to zase odložila…bohužel pak byla zase už jen v pelíšku a smutná…večer jsem jí dala prášek na bolest a udělalo se jí trochu líp…už si aspon chvilku čuchala před barákem, sice jen pár kroků, ale aspon měla zájem…Jen mě pořád vrtá hlavou, že by to rostlo tak rychle ten nádor, protože je ted citlivá i na lehký dotek v okolí a zakvíkne a ještě před měsícem jsem jí vyčesávala a držela všude na těle bez jakékoliv známky toho, že by tam něco měla…a ani na ní samotné nebo vůbec nic poznat…takže ještě chvíli počkám jak se to bude vyvíjet a v pondělí mám volat na veterinu jak jí je, tak uvidím dle doktora :(
:hug: :( chtěla bych ti napsat, že bude líp, ale nebude, bohužel :,( je mi pejska moc líto, držte se holky :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
7.12.14 16:42

@i.c. No ty změny jsem pozorovala asi dva až tři měsíce (pejsek byl u našich) když jsem přišla na návštěvu, tak jsem tátu poslala s ním k veterináři, že se mi fakt nezdá. Sice většinou po zimě hubnul, ale tohle bylo už moc. Tak nejdřív myslel, že to byla viróza (v tu dobu v okolí řádila). Injekce s atb nezabraly, tak se udělal rozbor krve a myslím sono a pak nam tu diagnózu potvrdil. A injekce dostával asi 14 dní a během té doby jsem viděla, že to nepomáhá. Ani na procházku moc nechtěl, pít ani jíst. No a na velkou šel s velkou obtíží, a když něco udělal, tak to bylo s příměsí krve :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
7.12.14 20:03

Tak děkuji všem za příspěvky. Dnes jsem musela fenku nechat uspat. Od včera večer měla průjem, už nemohla vůbec chodit a od rána knourala a nechtěla už ani jíst, jen hodně moc pila…Volala jsem pohotovost, pan doktor byl moc hodný, fenka nic necítila. jen ten pohled když jsem na něj čekala, byl jako když se se mnou loučí…Né vyčítavý, nebo bojácný, ale jako že ví…na stole už byla v klidu, i když srdíčko jí tedy tlouklo dost…ale přišlo mi že ví, že jí chci pomoc a že jí bude líp…Doporučuji všem vybírat si kvalitního veterináře co má k zvířatům opravdu vztah, protože ted jsem byla na třech veterinách a všechni doktoři byli opravdu moc hodný a srdcem pejskaři, ale na jedné veterině hrůza…diagnostikovali jí úplně něco jiného, jen jim šlo o peníze a pak se mi jen omluvily. pokud budete chtít doporučení na dobré i špatné veterináře, ráda vám odepíšu. Snad to brzy přebolí. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
7.12.14 20:38
:,( :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie