Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ženy..a muži. Jsem nešťastná. Naše kočinda chodí ven jak se jí chce. Bydlíme na vesnici, není to problém. Ráno se vždy vrací a od od rána mňaučí v okně, chce domů na topení a k misce. Dneska nic. Myslela jsem, že se někde courá, už se to stalo. Ven jsem šla až odpoledne. Otevřu dveře a do nich se vpotácela kočka. Sotva šla, padala, táhla za sebou nohy, naříkala. Dvě děcka nachystaný ven a kočka, které zjevně něco bylo. Zkrátím to. valila jsem s ní k vetovi, diagnoza je otávení nemrznoucí směsí. Zřejmně to byla nešťastná náhoda, to neřeším, nemáme tu s nikým problémy, stát se to mohlo. byla uplně anemická, sližnice ucela bílé, ani se nebránila, jen ležela..dostala výživu, takový žlutý životabudič, nevím jak se to jmenuje, 2 velké stříkačky, železo a prášek na ledviny, ten má na 6 dní..doktor nechtěl říct, že to nezvládne, ale bylo na něm vidět, že je to hodně blbý…máte s tím někdo zkušenosti? Je možné že to zvládne a bude v pořádku? Je to obyčejná domácí micka, ale milujeme ji, má úžasnou povahu, je to člen rodiny, trpím s ní…otřebuju povzbudit ![]()
@Kalla1412
Koculky mi je luto, ale teraz to je na prirode..
Asi pred mesiacom sme riesili tu istu situaciu, kocka nalezenec a este k tomu po kotatech..nechali si ju 2 dni na vete a teraz je to zdrava kocula co radi..
Srzim palce..
Zrovna s nemrznoucí směsí zkušenost nemám, ale naše zvířata, a že jich máme požehnaně, se vylízali z kde čeho. věř jí, třeba to zvládne. kočky jsou silný ![]()
Kamarádka měla kdysi otráveného psa, tenkrát ještě štěně NO, nevím čím, dávala mu kapačky, dostal se z toho. Tak přeji micce hodně štěstí!
@Kalla1412 zrovna nemrznoucí směs je fakt svinstvo.. jako říkat Ti, zda má šance nebo nemá, si netroufnu. Ale tohle zabije i člověka, je v tom metanol - smrtelný, však víš.
Držim pěsti ![]()
Ahoj, moc budu drzet palce!
ver prirode, kocky maji fakt 9 zivotu, nepochybuju o tom!!
meli jsme kocku, ta byla otravena celkem trikrat, bohuzel treti otrave podlehla.
taky obyc vesnicka a velice milovana.
otravila se vzdy tak, ze snedla otraveneho hlodavce… byla to velka lovkyne, v jednom ze sousednich domu ale travili mysi, co se jim drzely kolem prasat… kocka tu otravu nesni, ale priotravenou mys nepozna…
dvakrat ji z toho veterinar dostal, potreti uz ne. kde projela ty sve ostatni zivoty nevim, byla to nalezenkyne.
S nemrznoucí směsí taky zkušenost nemam. Mě zase kocoura sejmulo auto - taky šílený. Veterinář nic nesliboval, napíchal mi do něj hromadu věcí a řekl, že pokud přežije noc, tak má ze 70% vyhráno - a přežil.
Kočičce držím palce. Myslím, že ta dnešní noc bude taky rozhodující, jak se s tím popere.
@Kalla1412 S nemrznoucí směsí zkušenost nemám, ale věř, že naděje je. Nám takhle veterináři vykřesali kocoura, který se neměl dožít rána
Držím kočeně pěsti ![]()
Známým snědl pes jed na slimáky, který se musí používat s rukavicemi!! Byla to už stará fena, ale svůj život si ještě vydobyla. Držím pěsti, ať je micka v pořádku! ![]()
@Kalla1412 Nemám sice zkušenost s otravou, nicméně před měsícem nám srazilo kocoura auto. Na zadní nedoslapl, priplazil se domu, byl pokakany, pozvraceny, měl šílenou žízeň. Byl na tom špatně… Veterinář nasadil 3× injekci,2× nějaký prášek a kočka za 14 dni o ničem pomalu nevěděla… Věř ji
![]()
@Kalla1412
Kočičky je mi moc líto
Ale neklesej na mysli a podporuj ji, zviřátka se umí dostat z lecčeho.
Třeba můj jorkšírek, je spálený od krku až po ocásek, strašně ho spálili při operaci močového měchýře, prý špatná vyhřívací dečka. Taky to vypadalo hrozně, nevěděla jsem, jestli mi to přežije. Ale on se z toho vylízal neskutečně, je to šikulka.
A kočky mají devět životů. ![]()
@martina.se jojo, to máš pravdu, ale zvířata mají obecně větší toleranci než lidi. tak snad to kočička dá ![]()
Všem moc děkuju. Po přečtení Vašich příbšhů budu spát klidněji. Už se tak nemotá, ted spí v posteli, nechávám ji, pěkně trpí a dává nám to najevo. Až se nažere, budu klidnější ![]()
Doufej, že tvá kočička bude v pořádku, moc ti to přeji - ty naše /celkem 6/ takové štěstí neměly
. Někomu vadily a proto nám je otrávil, některé se ještě doplazily domů, ale pomoc nebyla žádná, nepřežily ani s pomocí veterináře. Jednu, která byla těsně před porodem jsme našli za měsíc v příkopu mrtvou, už skoro rodila, jeden menší kocourek nám v šílených křečích umíral doma. Zachránila se jedna jediná kočka, která jed nepozřela, jelikož to byla samotářka a nechodila s ostatními. Takto umřely i další 3 kočky z ulice, dokonce kočička paní, která ji měla z 90% v bytě, jen občas ji pustila ven.
Lidé jsou kolikrát horší než hyeny, přála bych jim, aby viděli to utrpení, co těm kočičkám způsobili, nechala bych je trpět zrovna tak.
@BAZÁREK ANGIE To je hrozný
Přesně jak píšeš, já bych ty lidi nechala trpět zrovna tak. Jenže pořád na tom budou líp, protože budou chápat, proč trpí, to ty zvířátka ne. ![]()