Rakovina u psa

Anonymní
8.10.22 20:09

Rakovina u psa

Dobrý večer,

doufám, že tu jsou také pejskaři. Mojí fence jsme našli bulku na prsu. Okamžitě to řešili a v tom týdnu nám to ještě veterinář odstranil a zároveň provedl kastraci a útvar odeslal na zjištění. Bohužel výsledek -,, Vzácný Karcinosarkom- sarkom high grade mléčné žlázy, kde nám v diagnóze napsali :,, Doba přežívání zřídka přesahuje 9-12mes. V tomto případě je neoplasie velmi dobře ohraničená, počet mitoz je relativně nízký. Ve vzácných případech může být kompletní excize kurativní"
Nebudu vám lhát, ale doteď jsem se s tím nesmírila. Prosím, není tu někdo, kdo se s rakovinou u pejska již bohužel setkal? Zvládli jste to? My jsme po operaci od června a ultrazvuk v srpnu byl naprosto v pořádku. Bohužel se nyní objevili dvě bulky a dle vet tukové, ale bojím se už všeho. Tukové bulky donekonečna také nejsou dobré, ne? :zed:

Mám špatné tušení, omlouvám se, potřebovala jsem se vypovídat. Je to člen rodiny, mám ji místo dítěte a nějak se nemůžu srovnat, že toto řeším již v téměř 9letech. (Kříženec Labradora a knírače)

Jaké máte zkušenosti vy? Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
np10021
8.10.22 20:20

Naše fenka NO nám za duhový most odešla ve svých 9 letech, právě kvůli nádoru. Po zjištění tu s námi ještě půl roku byla, ale pak už bylo vidět, že se víc trápí, než se by měla radost ze života a tak jsme se rozhodli její boj ukončit. Pro mého otce to bylo nejtěžší rozhodnutí v životě.. tak moc jsme jí milovali :srdce: máme 2 další pejsky, ale ona byla a je nenahraditelná :srdce: je mi to moc lito, co prožíváš, nejde se s tím smířit, ani se na to připravit, ale jakmile vidíš, že se pejsek trápí, tak ti dojde, že je to pro něj jediné vysvobození.. když to píšu, tak mi tečou slzy po tváři.. posílám mnoho sil a s fenkou si užívejte každý den naplno :srdce:

• Citovat
  • Upravit
24636
8.10.22 20:23

Je mi to líto. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.22 20:23

@np10021
To je mi strašně líto.. rakovina čeho?
My jsme 4 měsíce od operace a je to prdlouš stále. Jen mám špatné tušení kvůli tukovým bouličkám :(

• Citovat
  • Upravit
np10021
8.10.22 20:28
@Anonymní píše:
@np10021
To je mi strašně líto.. rakovina čeho?
My jsme 4 měsíce od operace a je to prdlouš stále. Jen mám špatné tušení kvůli tukovým bouličkám :(

Začalo to nádorem v tlamě, později se to rozlezlo více a to už jsme věděli, že je konec.

• Citovat
  • Upravit
27259
8.10.22 20:45
@Anonymní píše:
Dobrý večer,

doufám, že tu jsou také pejskaři. Mojí fence jsme našli bulku na prsu. Okamžitě to řešili a v tom týdnu nám to ještě veterinář odstranil a zároveň provedl kastraci a útvar odeslal na zjištění. Bohužel výsledek -,, Vzácný Karcinosarkom- sarkom high grade mléčné žlázy, kde nám v diagnóze napsali :,, Doba přežívání zřídka přesahuje 9-12mes. V tomto případě je neoplasie velmi dobře ohraničená, počet mitoz je relativně nízký. Ve vzácných případech může být kompletní excize kurativní"
Nebudu vám lhát, ale doteď jsem se s tím nesmírila. Prosím, není tu někdo, kdo se s rakovinou u pejska již bohužel setkal? Zvládli jste to? My jsme po operaci od června a ultrazvuk v srpnu byl naprosto v pořádku. Bohužel se nyní objevili dvě bulky a dle vet tukové, ale bojím se už všeho. Tukové bulky donekonečna také nejsou dobré, ne? :zed:

Mám špatné tušení, omlouvám se, potřebovala jsem se vypovídat. Je to člen rodiny, mám ji místo dítěte a nějak se nemůžu srovnat, že toto řeším již v téměř 9letech. (Kříženec Labradora a knírače)

Není to zkušenost u psa, ale u kočky. Loni objevená bulka v mléčné žláze. Odebrány celé mlékovody a provedená kastrace. Dle utz a rentgenu nic dalšího vidět nebylo. Veterinářce jsme rovnou řekli, že vzhledem k věku kočky(14 let) nechceme aby podstupovala nějakou drastickou léčbu. Letos v srpnu to byl rok od operace. Kromě toho, že přibrala, tak je v pořádku. Nevím tedy jaký druh nádoru to byl. Držím palce, ať je fenka v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15210
8.10.22 20:58

Naše fenka taky kdysi měla nádor na mléčné žláze, bylo ji 12let, po operaci byl dva roky klid. Pak znova nádor, zase operace, žila ještě další dva roky do 16 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
8.10.22 21:40

Nejhorší rozhodnutí života, které jsem už několikrát musel udělat je nechat uspat psa. Nikdy jsem nepochopil věty typu: „Je to jen pes“, „Vždyť je to jen zvíře“, „Co budeš dělat, až ti zemře někdo blízký?“… a tomu podobné.

@Anonymní píše:
Dobrý večer,

• Citovat
  • Upravit
12576
8.10.22 22:38
@Prostě Vodnář píše:
Nejhorší rozhodnutí života, které jsem už několikrát musel udělat je nechat uspat psa. Nikdy jsem nepochopil věty typu: „Je to jen pes“, „Vždyť je to jen zvíře“, „Co budeš dělat, až ti zemře někdo blízký?“… a tomu podobné.

Ted ti napisi neco tvrdeho, ten rozdil v umrti psa nebo nekohi z rodiny poznas az se to stane, to mi ver.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
8.10.22 23:31

Nasi krysarici jsme prvni boulicku nasli v jejich 14 letech. Po prohlidce u veterinare se zjistilo, ze tu rakovinu ma vice mene u vsech ceciku. Nechteli jsme ji trapit operaci. Mam dojem, ze ji mama davala nejakej Alavis (ale to bych kecala). Utratili jsme ji v jejich 18 letech a to kdyz zacla hubnout, i kdyz jedla a nador mela uz jak tenisak. Nakonec prestala jist, jen spala… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
9.10.22 00:17

A kde je psáno, že tu zkušenost nemám? Kdybych neměl porovnání, neměl bych žádné právo něco takového napsat.

@lilith1 píše:
Ted ti napisi neco tvrdeho, ten rozdil v umrti psa nebo nekohi z rodiny poznas az se to stane, to mi ver.
  • Citovat
  • Upravit
12576
9.10.22 07:46
@Prostě Vodnář píše:
A kde je psáno, že tu zkušenost nemám? Kdybych neměl porovnání, neměl bych žádné právo něco takového napsat.

A poradvti to pripada stejny 8o 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
9.10.22 10:15

U naší feny se bulka objevila když měla 6, na mléčné liště. Na řadu veterináře jsme to nechali být. Nádor nerostl, v jejích 11 letech po hárání začal růst :,(. Umřela v 3 dny po 12. narozeninách, teda byla uspána, už to nešlo.
Na NO s papírama to byl krásný věk, ale pořád to bolí.
Drž se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
9.10.22 10:16
@lilith1 píše:
Ted ti napisi neco tvrdeho, ten rozdil v umrti psa nebo nekohi z rodiny poznas az se to stane, to mi ver.

Asi nejsi pejskař. Tohle nepochopíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
9.10.22 10:20
@np10021 píše:
Naše fenka NO nám za duhový most odešla ve svých 9 letech, právě kvůli nádoru. Po zjištění tu s námi ještě půl roku byla, ale pak už bylo vidět, že se víc trápí, než se by měla radost ze života a tak jsme se rozhodli její boj ukončit. Pro mého otce to bylo nejtěžší rozhodnutí v životě.. tak moc jsme jí milovali :srdce: máme 2 další pejsky, ale ona byla a je nenahraditelná :srdce: je mi to moc lito, co prožíváš, nejde se s tím smířit, ani se na to připravit, ale jakmile vidíš, že se pejsek trápí, tak ti dojde, že je to pro něj jediné vysvobození.. když to píšu, tak mi tečou slzy po tváři.. posílám mnoho sil a s fenkou si užívejte každý den naplno :srdce:

My jsme Ines museli nechat uspat v dubnu 2017 a brečím vždycky když si na to vzpomenu. Ovčáci to s námi zkrátka umí. Jako by kousek ze mě odešel s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný