Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebuju poradit s malým cca 1,5cm bílým červíkem. Včera jsem je objevila na stropě v obýváku (pouze v obýváku a pouze na stropě) asi 6ks tak jsem je vyhodila a dnes jsou zpátky..zatim jsem jich objevila 5 a má otazka zní odkud se ty bestie berou. Hledala jsem všude. Jídlo v obýváku nemáme. A v jiné místnosti nejsou.
Tuším že to jsou larvy molů. Ale koukala jsem v kuchyni do veškerého jídla a nikde nejsou. Další možnost je jestli se nemůžou objevit z plísně. Protože tu aktuálně v tomhle počasí řešíme. Bydlíme v 1.p panelového domu.
Děkuji za každou reakci ![]()
Jop, larvy molů. Jsou to potvory, ulezou dost daleko. Určitě někde bude něco schovanýho, kde se ve velkým líhnou. Třeba ořechy v kabeli atd.
@Kabatkalova píše:
Potřebuju poradit s malým cca 1,5cm bílým červíkem. Včera jsem je objevila na stropě v obýváku (pouze v obýváku a pouze na stropě) asi 6ks tak jsem je vyhodila a dnes jsou zpátky..zatim jsem jich objevila 5 a má otazka zní odkud se ty bestie berou. Hledala jsem všude. Jídlo v obýváku nemáme. A v jiné místnosti nejsou.
Tuším že to jsou larvy molů. Ale koukala jsem v kuchyni do veškerého jídla a nikde nejsou. Další možnost je jestli se nemůžou objevit z plísně. Protože tu aktuálně v tomhle počasí řešíme. Bydlíme v 1.p panelového domu.
Děkuji za každou reakci
no tak hledej znovu, protože si špatně hledala. musíš mít někde doma hnízdo.
@Cenarius ale proč je pokaždé objevím jen na stropě.. žádnej není na stěně, aby jakože odněkud vylejzal
![]()
@Kabatkalova píše:
@Cenarius ale proč je pokaždé objevím jen na stropě.. žádnej není na stěně, aby jakože odněkud vylejzal![]()
protože na tom stropě jsou mimo dosah predátorů a zakuklí se tam a vylíhnou
Máte v něčem potravinové moly. To, že je objevíte na stropě, nic neznamená, to je náhoda, předpokládám, že stěnu nemonitorujete 24/7. My jsme je měli v kukuřičné strouhance, tam si mrchy vyloženě lebedily. ![]()
Příspěvek upraven 05.10.22 v 10:29
Zkus dat do kuchyne nebo spize lepici pasky na moly, jestli se ti tam nechytnou dospeli samecci.
Příspěvek upraven 05.10.22 v 10:29
@Kabatkalova píše:
@Cenarius ale proč je pokaždé objevím jen na stropě.. žádnej není na stěně, aby jakože odněkud vylejzal![]()
si jich prostě všimneš až na tom stropě. nebo si sedni do té místnosti na celej jeden den, bedlivě pozoruj a třeba je ahlídneš i jinde než až na tom strope ![]()
Příspěvek upraven 05.10.22 v 10:30
Doporučuji prohledat třeba i mouky apod..Kdysi jsem si je přinesla z obchodu v mouce.
@Cenarius což to chápu, ale jak se na ten strop dostanou tak rychle, že je objevim jenom tam.. takhle vůbec netuším kde hledat
ale hold pujdu znova úplně všechno důkladně.. a ještě se zeptam.. az teda to hnízdo najdu bude jich tam hodně nebo treba jen pár?
@Kabatkalova píše:
@Cenarius což to chápu, ale jak se na ten strop dostanou tak rychle, že je objevim jenom tam.. takhle vůbec netuším kde hledatale hold pujdu znova úplně všechno důkladně.. a ještě se zeptam.. az teda to hnízdo najdu bude jich tam hodně nebo treba jen pár?
když jich na tom stropě bylo tolik tak za mě tipuju hodně.. bude to uplně molí/červí vesnice.
@Fiveone a jsou schopni se z kuchyně nepozorovaně dostat asi 10m do obýváku kde si jich teprve všimnu? Nebo bude spíš zdroj někde v obýváku?
@Kabatkalova pravděpodobně to bude plný dírek, pavucinek apod. To jednoznačně poznáš z čeho lezou. Prostě v té místnosti kde je máš, tak z něčeho lezou. Může to být vystaveny perníkový srdce, fakt ty ořechy někde ve skříni.
@Kabatkalova píše:
@Cenarius což to chápu, ale jak se na ten strop dostanou tak rychle, že je objevim jenom tam.. takhle vůbec netuším kde hledatale hold pujdu znova úplně všechno důkladně.. a ještě se zeptam.. az teda to hnízdo najdu bude jich tam hodně nebo treba jen pár?
Živých pár, uschlých mrtvolek hodně. Zkuste nastražit ty lepící pásky na moly všude, kde máte potraviny.