Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zánět, bílkoviny, hnis… Doma to nevykoumá, šla bych k lékaři.
Moč sama o sobě je v pořádku, byla zakalená a takhle to sedlo. Podle papírku je všechno dobré
@Anonymní píše:
Moč sama o sobě je v pořádku, byla zakalená a takhle to sedlo. Podle papírku je všechno dobré
A k čemu tu moč odebírala, jaký byl důvod? Papírek je leckdy na nic.
Takhle jsem donesla svou moč na pohotovost, dle papírku v pohodě. Ještě ten den ráno při laboratorním vyšetření zánět jako hrom, ony ty papírky neodhalí vše.
V laboratoři se zkoumají všelijaké složky moči, nebo krve. Podle toho jak to určí lékař na základě obtíží pacienta.
Tohle není normální moč. Podle mě bílá usazenina jsou proteiny. Chlapeček nemá další potíže, jako je bolesti při močení, bolesti v zádech, horečka, apod.? Jestli byl proužek po omočení v takové moči čistý, dost o tom bohužel pochybuji. Zabývám se tímto už roky, synovi také denně hlídáme moč, tak se mi to nezdá.
Donest ranni sterilni moc ve zkumavce na rozbor a kultivaci. Trochu bilych srazenin v moci je ok, toto je ale moc.
Na ty domácí papírky bych se vykašlala. Já mám opačnou zkušenost - podle papírků v moči bílkovina, u doktora moč čistá. Každopádně člověk nemusíš být odborník, aby věděl, že takhle normální moč nevypadá.
Takovou moč měl můj děda, který měl ledvinové kameny - ta uzenina byl „písek“ z nich.
Nesrazeli mu v noci horecku sirupem (Nurofen, Paralen..)? U nas to pak vypada podobne. Jestli ne, hned bych jela na pohotovost se vzorkem moci.
@Anonymní píše:
Rano od kamarádky syn vycural tohle. Setkali jste se někdo s něčím podobným?
A z jakeho duvodu mu odebirala moc do zkumavky?
Je to sul v moci, mala to mela taky, asi pred mesicem, byli jsme o vikendu u babicek a ona nemusi nic sladkeho, tak ji porad nabizi tycinky a bramburky
(pekne me to stve, ale to je jina kapitola), malo pila a pak dva dny po ranu mela usazeninu v moci. Vydesilo me to, i kdyz to teda nebylo tak moc, jako tady na fotce, slila jsem to z nocniku do zkumavky a valili jsme k doktorce, ta jen mrkla a hned, ze je to sul a co jedla slaneho, moc i otestovali a jinak uplne v poradku, jen rikala at hodne pije a neji nic zbytecne slaneho, ze ty detske ledviny to sul nestihaji odbouravat. Za par dnu se to upravilo a moc ma krasnou. Jeste rikala, ze kdybych to neresila, muze z toho mit casem i ledvinove kameny. Takze hodne pit a malo solit. Fakt jsem se lekla, ted uz si davam poradny pozor, co kde deti jedi, i jidlo solim radeji mene ![]()
@blumen píše:
A z jakeho duvodu mu odebirala moc do zkumavky?
Tak mě například napadlo, že její syn se vyčůral do nočníku a maminka, když ho šla vylít, tak si všimla této na první pohled jiné skladby, barvy moči. Lekla se, a tak jí okamžitě napadlo moč vylít do této průsvitné sklenice, aby tuto moč vzala a ukázala paní doktorce, ale jelikož je uživatelkou emimina, tak prvně zkusila nás.
@Petulka1234 píše:
Tak mě například napadlo, že její syn se vyčůral do nočníku a maminka, když ho šla vylít, tak si všimla této na první pohled jiné skladby, barvy moči. Lekla se, a tak jí okamžitě napadlo moč vylít do této průsvitné sklenice, aby tuto moč vzala a ukázala paní doktorce, ale jelikož je uživatelkou emimina, tak prvně zkusila nás.
Proto se ptam. Mohl do nocniku neco nalit a pak se vycurat.
Rano od kamarádky syn vycural tohle. Setkali jste se někdo s něčím podobným?