Ranní výprava do školky :-(

108
15.2.16 10:33

ranní výprava do školky:-((

Ahojte maminky :mavam: už jsem vážně zoufalá…mam 4 letou dceru a každé ráno je to horor. Malou tahám doslova hodinu z postele a potom se pomalu dalsi hodinu obléká…z toho se 3 převleče a dělá naschvály. Už vážně nevím co stím??obléct ji násilím? kolikrát dojdem do školky tak tak..každé ráno se děsím co zase bude. připádám si jako nemožná matka, která není schopná normalně vypravit své dítě do školky. Co byste dělaly vy na mém místě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
108
15.2.16 10:36

Ještě dodám že dcera je odmalička hodně dráždivá a svéhlavá..byla jsem s ní už i u psychologa jestli není hyperaktivní, ale prý to má povahou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
15.2.16 10:38

Pokud rano vymysli s oblecenim, naucila bych ji, aby si vecer sama nachystala hromadku, co si oblece- s tim, ze rano proste zadna zmena nebude…naprosto bez debaty…a kdyby vymyslela, klidne bych ji „donutila“ jit do skolky v pyzamku…kdyz chce delat sceny jako mimino, bude si nest nasledky…
na druhou stranu- ranni pomale rozjezdy ( pokud tedy nejsou zpusobene tim, ze dite vecer nechce usnout a chodi spat pozde ) bych se snazila zprijemnit ( u nas skolak snida u pohadky, obleceni se mi v zime nahriva na topeni, aby se oblekal do tepleho, davam jen jednoduche pokyny :mrgreen: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
15.2.16 10:40

@ivet89 U nás zafungovalo, že jestli se neoblíkne, tak jde do školky bez snídaně a v pyžamu a bez snídaně už opravdu několikrát šel. Nicméně ve 4 letech, bych ještě pomáhala s oblíkáním. Případně teď, v necelých 7 letech funguje, když mu řeknu, že ho oblíknu, ale půjde do třídy k nejmenším dětem, kterým je třeba pomáhat, to pak většinou začne fungovat. No a jinak se zeptám, jak dlouho spí? Na lepší probouzení třeba u nás funguje, vzbudit ho tím, že si k němu lehneme a klidně ho budíme. Holt musí člověk vstát o chvíli dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.2.16 10:40

Vysvětlím co bude, když nebude fungovat a posléze výhružku splním. Pokud teda nefunguje jiná motivace.
Taky hodně stávku. Ale na vypravení máme 50 minut. Jako 2 hodiny bych se s ním teda nemazlila.

To oblékání - co se domluvit večer, které věci si ráno vezme. Ať si je třeba i nachystá.
Krom toho, když chci, abychom byli rychle, tak ho ráno obleču já. Přes den ne, ale ráno je děsná brzda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16775
15.2.16 10:41

U nas nekdy to same. Holt tvrdohlavy byk a mezek. Pomaha to, ze ji slibim, ze kdyz vse pujde v pohode, pujdem jinama a vemu piskotky pro jednoho opustenyho pejska. Uplacim ju nenapadne :oops: navnadim, ze kdyz pujde pekne, tak vsechno stihnu a odpo budem hrat pexeso, cokoliv na co se tesi a ma rada. Vetsinou to funguje. Snad se to podari i u vas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
15.2.16 10:44

Já s ranním oblíkáním pomáhám (5 let holka), protože s loudavostí dcery bysme se na čas nikam nedostali. K tomu mladší bráška.. sama se obléct umí, to vím, ale prostě při její ranní rozespalosti je to o moje nervy, takže dítě obleču a hotovo. Snídá taky jen tak aby se neřeklo, ale aspoň pár soust musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.2.16 10:46

@hofka přesně :D Maminko, prosímtě, a oblečeš mě? :-P
Ve školce v šatně už se převleče většinou sám. Ale doma, v posteli, málokdy. A já nemám nervy na to, na něj půl hodiny čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
15.2.16 10:48

@ivet89 asi bych zvážila, jestli je dcera ráno opravdu vyspalá nebo by měla chodit spát dříve, když jí hodinu trvá, než vstane :think:

Mám také 4 letého syna a k tomu starší děti. Ráno většinou spěcháme, protože děti vezeme do školy - někdy odjíždíme už v 7.00. Takže malého sama převléknu z pyžama. Třeba mu k tomu pustím pohádku. Pak jej učešu a čistím zuby. A u dveří ho posadím na schody a doobléknu kombinézu, boty, čepici a rukavice. Někdy si do auta bere ještě malé jídlo od snídaně. Vše jde bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
15.2.16 10:48

@ivet89 Neříkám,že to tak je, ale může to být opravdu povahou. Mám 8 letou školačku a sice nevstává hodinu, ale rána jsou taky na zabití. Může jít večer spát brzy, může mít připravené oblečení na druhý den na hromádce…,horová příprava s odchodem je stále stejná. X krát ráno řeknu, aby vstala, aby už šla ke stolu, aby jedla, protože čas letí, aby žvýkala rychleji, proč zas stojí a nejde si čistit zuby, proč stojí s kartáčkem a pastou v ruce a kouká do nikam, ať si umyje obličej, ať se obléká rychleji, nejdřív boty, pak bundu nebo kabát, vyndat vlasy z bundy(má dlouhé)..Do školy pak už jde se starším bráchou. Občas, když mám službu v práci tahle výprava probíhá jen pod „vedením“ bráchy a dle jeho slov, je prý rychlejší, než se mnou..,tak nevím, asi jsem zdroj naschválů :think:. Kolikrát si říkám, že jí nebudu honit, že budu mlčet…jenže jak nehoním, ona mě pozoruje a zpomaluje..Tedy..,neporadím, ale chápu.
Co se týče školky, takhle zdržovala i odchod do školky a jednou jsem jí nechala jít v pyžamu..je fakt, že takhle velkou pomalost už nikdy nevyvynula.Ale do školy to nejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
15.2.16 10:49

Pomáhám s oblékáním, oblečení je připravené od večera. Oblékáme během pohádky. Ví že když třeba Yakari, tak už se musíme chystat, jak skončí, obují si boty, dají bundu a jdeme.
Teď jak na potvoru začali dýl spát. Běžně se budí až po 7h, někdy i 7:30. Zatím jsem doma, tak můžem chodit později. Přitom od malinka vstávali brzy, 5:30 úplně běžně. A zrovna když se to nehodí, tak chrní, kdežto s miminama jsem si teda fakt nepospala. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
15.2.16 10:49

Holky díky za rady :kytka: ale tohle všechno už jsem zkoušela a většinou nic nezabírá :nevim: už fakt nevím co vymyslet…oblečení si večer nachystá a stejně ráno vymyšlí, že jí škrtí že ho má malé atd..Spát chodí tak kolem 8.myslim si že by jí to mělo stačit když jí budím o půl 7.nejhorší je že je na mně když jí něco řeknu i drzá a sprostá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16775
15.2.16 10:50

Jinak u nas budicek o pul 7, pak ju postupne budim, pomalu. Kolem 7 uz aspon napul vnima. Pomaham oblikat ja, malokdy snida, max treba bebecka do ruky na cestu. Ve skolce je jidlo v 8, uz by mi nepojedla tam. Lakam ju, ze po ceste „vyprovodime“ starsiho do skoly (ten ma vzdycky ohromnou radost :roll: :mrgreen: ). Mala bude mit 5, ve skolce se pry oblika sama a v pohode, holt doma po ranu ma na to sluzebnictvo. Ona vysmata, ma spocena. Urcite jsem nebyla lepsi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
15.2.16 10:50

Domluvit se předem, co by jí pomohlo k lepšímu vstávání? například nachystat oblečení už večer, ráno ji probudit a dát budíka, který zazvoní za čtvrt hodiny, kdy už je opravdu potřeba vstát, ať si to sama pohlídá. Já oblékání řeším tak, že se dcery zeptám, co zvládne sama a s čím chce pomoct - i když vím, že by mohla zvládnout sama všechno, tak jí dám tu možnost a pomůžu, jestli chce.
A ještě se mi osvědčilo „Až bude ručička na šestce, půjdeme čistit zuby. Potřebuju, aby ses do té doby nasnídala“ - když si sama musí hlídat čas, zvládne věci mhohem líp, než když veškeré starání nechává na mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16775
15.2.16 10:52
@ivet89 píše:
Holky díky za rady :kytka: ale tohle všechno už jsem zkoušela a většinou nic nezabírá :nevim: už fakt nevím co vymyslet…oblečení si večer nachystá a stejně ráno vymyšlí, že jí škrtí že ho má malé atd..Spát chodí tak kolem 8.myslim si že by jí to mělo stačit když jí budím o půl 7.nejhorší je že je na mně když jí něco řeknu i drzá a sprostá

Pak zakrocit s autoritou. Maminka se posloucha a pres to vlak nejede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin