Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ivet89 píše:
Holky díky za radyale tohle všechno už jsem zkoušela a většinou nic nezabírá
už fakt nevím co vymyslet…oblečení si večer nachystá a stejně ráno vymyšlí, že jí škrtí že ho má malé atd..Spát chodí tak kolem 8.myslim si že by jí to mělo stačit když jí budím o půl 7.nejhorší je že je na mně když jí něco řeknu i drzá a sprostá
za každé sprosté slovo bych ji poslala vypláchnout pusu a trvala bych na tom, aby se mi omluvila. Když je na mě syn hnusná (sprostý on teda není), rychle to utnu. A to on je raubíř. Jakou máš u dcery autoritu?
@ivet89 píše:
už fakt nevím co vymyslet…oblečení si večer nachystá a stejně ráno vymyšlí, že jí škrtí že ho má malé atd..Spát chodí tak kolem 8.myslim si že by jí to mělo stačit když jí budím o půl 7.nejhorší je že je na mně když jí něco řeknu i drzá a sprostá
Opravdu bych jí vzala do školky v pyžamu, věř, že to zabere. Jinak že jedrzá budiž, ale že je sprostá? ![]()
Co se týče výmýšlení, že jí to škrtí, překontrolovala bych, při zjištění, že se závady nekonaj, bych jí jasně dala najevo, že si vymýšlí a nediskutovala.
Já teda ráno taky oblékám, jinak bychom nikdy nevyšli z domu ![]()
teď už máme dohodu, že ho ráno nejprve převleču, pak si dá v klidu u pohádek kakao, docela to funguje.. akorát teda u bundy a bot nastává krizovka, jak se vypravujeme tři, mladšímu začíná období vzdoru, takže dělá želé, starší se vzteká, že mu musím pomoct ![]()
@omites píše:
za každé sprosté slovo bych ji poslala vypláchnout pusu a trvala bych na tom, aby se mi omluvila. Když je na mě syn hnusná (sprostý on teda není), rychle to utnu. A to on je raubíř. Jakou máš u dcery autoritu?
A slanou vodou.
@andelka83 když začíná Gagarin (Yakari), tak si jdeme vzít bundy
![]()
Je soutěživá?
Shválně, jestli se stihneš obléknout než bude ručička nahoře? ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
A slanou vodou.
když to u nás začalo vystrkovat růžky, posílala jsem i manžela. Když všichni, tak všichni. ![]()
@Tamtama píše:
@andelka83 když začíná Gagarin (Yakari), tak si jdeme vzít bundy![]()
gagarin
My máme školku v baráku, takže chodí děcka bez mikiny a v teplákách na těch prá metrů, tak můžem až po Yakarim.
@ivet89 od 8 do půl 7 není zase tolik, naše děti chodí v 8 a spí minimálně do 7 někdy i do 7:30 a to i ta skoro 6letá.
@ivet89 píše:
To si necháš líbit?
To se pak nedivím, že si ráno vymýšlí, když jí prochází tohle.
Jinak klukovi ráno s oblíkáním pomáhám. Ale jinak bych ho nenechala si vymýšlet a x krát se převlíkat. Porstě si vezme to, co se mu připraví (max. si vybere které tričko chce). A pokud by to nerespktoval, tak bych to na něj obllíkla násilím a šel by do školky s řevem
To samé ráno se vstáváním. Kdyby měl vstávat hodinu, tak bychom museli vstávat v 5. Takže je jasně nastavený režim podle pohádek v televizi a ten se dodržuje.
@Mufina píše:
@ivet89 od 8 do půl 7 není zase tolik, naše děti chodí v 8 a spí minimálně do 7 někdy i do 7:30 a to i ta skoro 6letá.
u nás totéž, i ten skoro 6 letý.
@ivet89 když se malý sám probudí v 6.30, tak si jde večer spát v 19.00. A ráno vstává hned.
Asi bych nastavila ve vztahu s dcerou určité hranice. Určité věci bych netolerovala.
Pokud spěcháš, tak probudit, oblíknout, zuby, snídaně do ruky a za čtvrt hodiny být venku. Žádná seberealizace ani samostatnost. Nic jinýho u nás na vyběhnutí na čas nefungovalo. A při oblíkání mít po ruce tričkové zálohy, protože škrcení, kousání a neprosto nevhodné obrázky na tričku u nás taky byly. Na pyžámko bych moc nespolíhala, naší hérečku to moc nedojalo. Podle ní to bylo lepší než razit v tom, co jsme určili my ![]()
Jinak teď narážím na to, že když se má oblékat nebo svlékat sám, začne ho bolet bříško, nohy, někdy záda.. a poznej pak, kdy si vymýšlí.. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.