Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezky den
Rozhodla jsem se ze v 24tt je asi uz cas se objednat k obvodni na prohlidku pro razitko. Jenze sestricka mi jaksi oznamila, ze se u nich neobjednava na nejaky ekg nemam cas a ze si to mam s tema nemocnejma vysedet pekne v cekarne jako kazdej pacient. Prednostne me proste neveme. A jelikoz je obdobi chripek a sestricka prijemna jak pr… tak se mi tam vazne nechce. Nevite do kolikate tydne tehu to razitko potrebuji a pripadne neda se to klidne za penize udelat to vysetreni jinde, nebo je k tomu zapotrebi moje karta u obvodniho? Bohuzel sestricka nema cas mi odpovedet a moje gyn. je momentalne na nejake operaci.
Mě žádné vyšetření obvoďák nedělal, jen mi tam napsat astma a tím to haslo. Pro razítko jsem si šla v době testu na cukrovku, měla jsem to kousek.
Ja jsem to razitko v prukazce ani nemela, na zadnym vysetreni jsem nebyla
a nikdo mi za to hlavu neutrhl
![]()
Ahoj, u nas jsou teda vstricny a cekat me nenechali, i kdyz an to neobjednavaji. EKG ti natoci za 3 minuty ![]()
Melo by to byt snad nejdele do 28 tydne, az po tom, co absolvujes tehotenskou cukrovku.
Ja treba chodim do gyncentra hloubetin a tam ti ekg normalne udelaji (tedy pokud ses pacient).
Sestru bych kopla do riti a plne chapu, ze tam nechces jit
Ahoj mně řekl můj gynekolog, že k obvoďákovi ani k zubaři nemusím. Prý už to dneska není povinnost.
Rodila jsem 2×, razítko jsem nikdy neměla a ekg mi v životě nikdo nedělal. To mám za sebou 2 IVF a několik hospitalizací. Ani tam nelez, akorát něco chytneš ![]()
Já šla necelé 2 měsíce před porodem a ptala jsem se sestřičky a ta říkala, že to mám stihnout do porodu. Třeba má někdo jiné informace. A teda pokud neobjednávají, tak bych šla před koncem ordinačních hodin, to už bývá prázdno ( u nás teda
)
EDIT : stejně nechápu na co se tam leze, dr. mi změřila tlak, poslechla srdce a dal razítko. Ještě si za to sestřička vzala 30 kč
![]()
Příspěvek upraven 17.02.15 v 10:55
U obvoďáka a na EKG jsem vůbec nebyla. Nikdo mi na to nic neřekl.
Mne napsal obvodak do prukazky alergii na stipnuti hmyzem, dal razitko a tim to bylo vyrizeny. Ekg mi nikdo nikdy nedelal a koukam jak blazen, ze na nej mas jit. V cekarne jsem taky normalne sedela a cekala. Akorat je blby, ze ted jsou chripky.
Nic nepotrebujes. U prvniho me tam taky hnala, i extra k zubari. No mela jsem cas, tak jsem sla. Ted u druheho moje dr vi, ze vzhledem k dvouletakovi jsem nehodlala obsolvovat zadna zbytecna vysetreni. Takze nemam nic.
@Julie1111 já, díky stejnému přístupu mé dr, jsem razítko obvodní v průkazce neměla. Dr jsem vysvětlila situaci, pochopil, netrval na tom.
Tak dekuju
Kdyz se svet nezbori tak to vydrzim do pristi kontroly gyn a vysvetlim ji hold situaci. To ja jen ze mi to minulou kontrolu pripominala tak abych nedostala za usi, ze jsem prosvihla nejaky termin jako je to napr u scenu.
@Julie1111 píše:
Hezky denRozhodla jsem se ze v 24tt je asi uz cas se objednat k obvodni na prohlidku pro razitko. Jenze sestricka mi jaksi oznamila, ze se u nich neobjednava na nejaky ekg nemam cas a ze si to mam s tema nemocnejma vysedet pekne v cekarne jako kazdej pacient. Prednostne me proste neveme. A jelikoz je obdobi chripek a sestricka prijemna jak pr… tak se mi tam vazne nechce. Nevite do kolikate tydne tehu to razitko potrebuji a pripadne neda se to klidne za penize udelat to vysetreni jinde, nebo je k tomu zapotrebi moje karta u obvodniho? Bohuzel sestricka nema cas mi odpovedet a moje gyn. je momentalne na nejake operaci.
Muj obvodak nema ani sestricku. Takze o nejakem objednani na cas si muzu jen tak nechat zdat. Ale chystam se tam. Prijdu tak pul hodku pred zavirackou, uz tam nebude tolik lidi. Nevidim v tom absolutne zadny problem.
@Julie1111 žádné razítko kromě evidujícího pediatra jsem neměla v průkazce. Schválně jsem se ptala a nic nutné není. K zubařce chodím automaticky á 6měsíců, takže beze změny. A pokud nejsi se srdcem nemocná, tak nevidím důvod lézt k obvoďákovi, protože ti nic neudělá, max jako u preventivky, tj. tlak, břicho (nyní nevyšetřitelné), kotníky (otoky se kontrolují na gyndě). Takže zbytečné čekání v čekárně.