Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky jaka byla reakce chlapa kdyz jste jeli rodit, kdyz vam praskla voda…
Zmatkovali, musela to byt s něma hrozná sranda, co vtipneho vam rekli
![]()
Ahoj. Co si pamatuju, tak můj manžel byl víc v klidu než já - jakmile mi praskla voda, letěla jsem do koupelny a byla hooodně nervozní. Pak jsem si samozřejmě vzpomněla na radu PA, že si mám nejdřív dát chvíli nohy nahoru
.
Voda mi praskla v okamžiku, kdy jsem odeslala SMS na dotaz „Tak co, ještě se nic neděje?“ odpověď „Ne“. Jakmile jsem odeslala zprávu, chtěla jsem se zvednout z gauče a najednou jsem ležela v mokru
.
U mě nijak. Já rodila vyvolávaně. Za to ten jeho výraz, když mi řekli, že to bude akutní císař. Pak mi řekl, že se bál, že mě viděl naposledy. Hlavně když mi omotali nohy a dali čepec. Teprve potom mu došlo, že to bylo pro mě vysvobození. Ale nikdy nezapomenu, když mi praskli vodu v porodnici, jak to ze mě pořád teklo, tak se mě zeptal: Proč pořád čůráš na zem? To nedoběhneš na záchod?
nedošlo mu, že to ze mě teče prostě pořád. ![]()
Na mě to přišlo v noci, takže spal a já ho nehodlala budit, dokud nebudu mít jistotu, že je to ono. V pět ráno si všiml, že nejsem v posteli, ptal se proč, řekla jsem, že asi rodím, on vytřeštil oči, zeptal se, proč jsem ho nevzbudila, lehnul si na druhej bok a zase usnul. Za dvě hodiny vstal, dal si sprchu, uvařil si kafe, odnesl tašku do auta a jeli jsme ![]()
No tak já byla v nemocnici, abych neporodila předčasně a ke konci mého pobytu mi v noci praskla voda. Po vyšetření a papírování, asi tak ve 4 hodiny ráno, jsem psala mýmu, že dneska nebo zítra se malej narodí, že mi praskla voda, a seznam, co potřebuju dovézt a koupit (nic „do porodnice“ jsem s sebou neměla, byla 34+1, když jsem rodila). Nedošla mi doručenka, tak jsem ho prozvonila, abych věděla, jestli má mobil zapnutý nebo ne (ty věci jsem potřebovala). Kolem 7. mi psal, že se strašně moc omlouvá, že mi nebral telefon, že ho vůbec neslyšel
Jak dlouho ještě trvalo, než jsem mu vysvětlila, že jsem mu nevolala, jen ho prozváněla ![]()
Tak me praskla voda v noci v posteli…jsem ho s klidem probudila…pak sasil å volali jsme dø porodnice…tedy hledali cislo nå netu…já se osprchla dobalil mu veci å jeli…45 km…pak mi Rekl, ze celou cestu premyslel jestli to stihnem…
Mně tedy voda nepraskla, ale v noci jsem seděla na křesle a prodýchávala jsem, nechtěla jsem přítele budit, nad ránem si už konečně všiml, že nejsem v posteli, vyskočil a ptal se co se děje, uklidnila jsem ho, že času dost, že si má ještě lehnout a on: Si jako myslíš, že teď usnu??? No za 3 minutky jsem to i slyšela jak nemohl usnout(hlasité chrápání). Kolem 10 jsem mu říkala, že asi už pojedeme pro jistotu do porodnice a on najednou na vše času dost, že se musí osprchovat, pak si ještě lehl do postele… Ale to už jsem nervozní byla JÁ!!!
![]()
Jejej, tak u nas se nic vtipnyho nekonalo…manzel se tajemne usmival jak mesicek na hnoji jak se tesil…no a po nekolika desitkach hodin ho ten smich presel. Me koneckoncu taky ![]()
@tamata hehe to je dobrý
mě když praskli vodu, tak jim řikám: Tak málo??? A PA na mě: počkejte za chvíli.. no tekla jsem od půl 4 do 8 než mě vezli na sál. Za mnou byly cestičky jak od slimáka ![]()
Mě praskla voda ve tři v noci (po hodině spánku asi), letěla jsem do vany, co se děje, zmatená-rozespalá, to byl stresovej úprk teda. Ale pak sem se uklidnila, že tam není krev a tak. Oholila se, vymydlila, strávila v koupelně snad hodinu. Pak sem zapla počítač, abych napsala tady holkám na emimi, udělala si snídani a čaj, jemu kávu a šla ho vzbudit, mohlo být tak pět ráno?
Slovy šeptem „praskla mi voda, za chvíli vyrazíme do porodnice. Na stole máš kafe, tak si ho di v klidu vypít“ ![]()
No chvilku byl zmatenej, myslel, že ho budim do práce, pak vylít jak střela, když mu došlo, co se děje.
No a nakonec, když mě viděl, jak si vklidu pokusuju chleba se sýrem, tak se uklidnil a dal si tu kávu
vykouřil asi pět cigaret, naložil mě do náklaďáku
a jeli sme…
beztak sem rodila až v osm večer nakonec…