Reakce na postižené dítě

21
20.1.15 21:24

Reakce na postižené dítě

Dobrý večer, mám známou, celé těhotenství hulila tak 10-20 cigár denně, vůbec se nehlídala co jí a pije, když jsem jí vytýkala kouření, poslala mě někam, že je to její věc, co je mi do toho a že spoustu maminek co kouří mají zdravé děti. Podotýkám, že je to zdravá holka pod 30, i chlap je zdravý. Nyní po porodu jejího synka za mnou byla si postěžovat, že péči o malého nedává, že je zaostalý, že v 5 měsících má psychomotorický vývoj na 2 měsíce, že musí cvičit Vojtovku, navíc že špatně slyší, na jedno ouško prý jen 20%, na druhé 30%… Řekla jsem jí - 'Dobře ti tak… Prostě to nepochopím, jak někdo může takhle hazardovat se zdravím svého dítěte? Vždyť kvůli dítěti se vzdám čehokoli, trapný cigarety a dítě bude do konce života trpět za to, že si je matinka nedokázala odepřít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12550
20.1.15 21:27

@Sadet Chápu tě, nesnáším matky kuřačky a alkoholičky, co tvrdí, že maj kamarádku, co má zdravé dítě, takže jejich děti budou taky v pořádku.
Na druhou stranu,…když už má miminko postižené, myslíš, že si neuvědomuje, že k tomu mohla přispět? Já myslím, že jo a že je trestaná 24 hodin denně. Nebo spíš já si neumím představit, že bych se dívala na postižené dítě a věděla bych, že je tu možnost, že je to mojí vinou. Není třeba, aby jí to předhazovalo i okolí. Spíš bych se snažila pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7201
20.1.15 21:29

:nevim: provokace?

Řekla bych to stejné a doma jí nechala kontakt na ranou péči. Tím by to končilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.1.15 21:31

Je to smutné :-(
Jednou si ji řekla dobře ti tak, víc to nedělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
20.1.15 21:32

Ja bych se s takovym clovekem uz davno nestykala. Ani v ramci povrchnich obcasnych pokecu, nektere veci mi piji krev a musela bych byt dost sprosta.
Prave proto, abych takovemu cloveku nevmetla do obliceje, ze ma, co si zaslouzi, protoze by ho to zbytecne bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
20.1.15 21:32

Chudák dítě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
20.1.15 21:34

Kouření obecně nesnáším, těhotná, která kouří, je na přesdržku, ale nikdy bych matce nemocného dítěte „dobře ti tak“ neřekla. Jako promiň, ale to je hnus, nemocný je to dítě, ne ta matka, tak jaké dobře ti tak??? Navíc tvrdit, že dítě je postižené opravdu kvůli kouření, bych si nedovolila ani omylem, nelze to dokázat, to už je snad pravděpodobnější nějaká intrauterinní infekce. Já jí tím nehájím, jen říkám, že tvá reakce na to je hnusná (takové věci si máš maximálně myslet).

Příspěvek upraven 20.01.15 v 21:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
20.1.15 21:36

Mám kamarádku s úplně stejným problémem. taky kouřila a taky má opožděnou holčičku. napůl slepou. budou ji dva roky, nechodí, nemluví, má záchvaty vzteku a to ne jen normální ječení-to ani nelze popsat,..odpovídá asi cca ani ne ročnímu dítěti. jenže žádný doktor ji neřekl a ani neřekne „má to z toho kouření“. celé její těhotenství sem do ní valila ať toho nechá. na to mi řekla že je prostě sobec a že si svou radost nedokáže upřít. nenadávm jí, ona sama trpí i tak dost… ale sem tam poznámku si neodpustím :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
20.1.15 21:36
@Sadet píše:
Dobrý večer, mám známou, celé těhotenství hulila tak 10-20 cigár denně, vůbec se nehlídala co jí a pije, když jsem jí vytýkala kouření, poslala mě někam, že je to její věc, co je mi do toho a že spoustu maminek co kouří mají zdravé děti. Podotýkám, že je to zdravá holka pod 30, i chlap je zdravý. Nyní po porodu jejího synka za mnou byla si postěžovat, že péči o malého nedává, že je zaostalý, že v 5 měsících má psychomotorický vývoj na 2 měsíce, že musí cvičit Vojtovku, navíc že špatně slyší, na jedno ouško prý jen 20%, na druhé 30%… Řekla jsem jí - 'Dobře ti tak… Prostě to nepochopím, jak někdo může takhle hazardovat se zdravím svého dítěte? Vždyť kvůli dítěti se vzdám čehokoli, trapný cigarety a dítě bude do konce života trpět za to, že si je matinka nedokázala odepřít…

Bych chtela videt, jestli bys tohle chtela slyset jako matka postizeneho ditete. I kdyby to byla stokrat pravda( coz skutecne byt nemusi), takt ti asi moc nerika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
20.1.15 21:37

@Sadet taky to nemám ráda, na druhou stranu těžko říct, zda za to nemůže i něcoc jiného..Rodila v termínu? Porod byl bez komplikací? Osobně ženskou s pupkem a cigaretou taky nesnáším, ale myslím, že je sama víc než dost potrestaná, ne ještě do ní „kopat“. Mě u malého nedopadlo dobře vyšetření sluchu a i když jsem se chovala v těhotenství vhodně, tak mě přepadaly hrozné myšlenky, co jsem třeba mohla udělat jinak, zda za to nemůžu..Představa, že bych věděla, že jsem kouřila a pila, tak si neumím představit, jak bych to nesla.

Příspěvek upraven 20.01.15 v 21:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
20.1.15 21:37
@Samamama píše:
Kouření obecně nesnáším, těhotná, která kouří, je na přesdržku, ale nikdy bych matce nemocného dítěte „dobře ti tak“. Jako promiň, ale to je hnus, nemocný je to dítě, ne ta matka, tak jaké dobře ti tak??? Navíc tvrdit, že dítě je postižené opravdu kvůli kouření, bych si nedovolila tvrdit ani omylem, nelze to dokázat, to už je snad pravděpodobnější nějaká intrauterinní infekce. Já jí tím nehájím, jen říkám, že tvá reakce na to je hnusná (takové věci si máš maximálně myslet).

tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.1.15 21:41

@Samamama
napadlo me presne to same - jestli tam je nejaky naznak toho, ze to souvisi s jejim zivotnim stylem.

ja nekourim, nesnasim, kdyz nekdo v tehotenstvi kouri, ale usoudit takhle, ze kvuli tomu ma postizene dite… :roll: co bys rekla matce, ktera me dite po 40 letech a dite ma nejaky problem? ze dobre ji tak, ze ho mela tak pozde?

jinak prekvapuji me mistni reakce. kdyz se tady nekdo ptal na to, co by mel v tehotenstvi vyradit z jidelnicku, tak se vetsina vysmala, ze co resi, vzdyt muze vsechno a tehotenstvi neni nemoc. a najednou je spatny jidelnicek jeden z duvodu postizeni ditete (vzkaz spis zakladatelce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
20.1.15 21:43

@Sadet pochybuju, že je takhle brutálně to dítě postižený z cigaret. :zed: Kdybych si za Tebou přišla postěžovat jako kamarádka a Tys mi tohle řekla, už bych Tě v životě nechtěla vidět. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622

Je to hrozný, to bez debaty. Chudák miminko. ted už to vrátit nejde, nikdo ni neřekne, že to má z kouření nebo pití.
co na to říká její chlap?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
@Samamama píše:
Kouření obecně nesnáším, těhotná, která kouří, je na přesdržku, ale nikdy bych matce nemocného dítěte „dobře ti tak“ neřekla. Jako promiň, ale to je hnus, nemocný je to dítě, ne ta matka, tak jaké dobře ti tak??? Navíc tvrdit, že dítě je postižené opravdu kvůli kouření, bych si nedovolila tvrdit ani omylem, nelze to dokázat, to už je snad pravděpodobnější nějaká intrauterinní infekce. Já jí tím nehájím, jen říkám, že tvá reakce na to je hnusná (takové věci si máš maximálně myslet).Příspěvek upraven 20.01.15 v 21:38

Souhlas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová