Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Řeknu ti to takhle já těhotenství zjistila téměř v 11tt do té doby jsem kouřila 20 denně dělala jsem v herně tahala těžký sudy a podoně a občas nějaky ten alkohol taky byl… když jsm zjistila že jsem těhotná okamžitě jsem kouřit přestala skončila jsem v práci, ale asi už bylo pozdě syn je hodně opožděný a věř mi, že není den kdy bych si to nevyčítala.. a kdyby si do mě ještě někdo takhle kopnul jako ty do kamarádky, tak se asi složím
No za me-ta matka kuracka je obycejny prase, a detatka je mi moc lito.
@Samamama píše:
Kouření obecně nesnáším, těhotná, která kouří, je na přesdržku, ale nikdy bych matce nemocného dítěte „dobře ti tak“ neřekla. Jako promiň, ale to je hnus, nemocný je to dítě, ne ta matka, tak jaké dobře ti tak??? Navíc tvrdit, že dítě je postižené opravdu kvůli kouření, bych si nedovolila ani omylem, nelze to dokázat, to už je snad pravděpodobnější nějaká intrauterinní infekce. Já jí tím nehájím, jen říkám, že tvá reakce na to je hnusná (takové věci si máš maximálně myslet).Příspěvek upraven 20.01.15 v 21:44
@Pincenza píše:
@Sadet pochybuju, že je takhle brutálně to dítě postižený z cigaret.Kdybych si za Tebou přišla postěžovat jako kamarádka a Tys mi tohle řekla, už bych Tě v životě nechtěla vidět.
Tak téma zní „reakce na postižené dítě“. Tvoje reakce „dobře ti tak“ se dá použít v případě, kdy netrpí nikdo jiný, jen dotyčný (například si odbarvuje vlasy tak, že si je zničí…). Ve chvíli, kdy trpí další osoba, už je tato reakce přinejmenším nevhodná. Já přestala kouřit 4 roky před začátkem snažení, jedla jsem hodně zeleniny, málo nevhodných potravin a dítě má aspergera. Dobře mi tak, to mám z toho salátu. Ale za co to má ten kluk? On přeci nestihl provést nic zlého a přitom větší trable s tím má on ![]()
@brisco píše:
Psychomotorická retardace
já vím, co je PMR, sama jsem tu zkratku napsala, zakladatelka napsala, že je dítě opožděné. psala jsem: Otázka je, co ta PMR nikoli otázka je, co je to PMR.
Jako v jakém rozsahu to má. To může mít spoustu podob a závažností. Bohužel sama mám dítě s PMR, čili na to se bohužel fakt neptám. Jsi se překoukla. Jo a taky jsem žrala zeleninu, ovoce, vitamíny, nekouřila jsem nikdy, téměř nepiju, v těhu ani prd a dítě mám s vvv mnohem vážnější, než nějaká hluchota. To bych měnila. Sousedka zapalovala taky jednu od druhý a dítě má jedno astma, druhému není nic. Nafackovala bych jí, když já procházela kolem s postiženým dítětem a ona tam těhule s cigárem. Ale dobře ti tak říct do ksichtu, to je fakt blbý, trpí tu to dítě. Ona taky, ale je to nevhodný.
@Sadet Neřekla bych, že to postižení má z kouření matky v těhotenství.
Děti těhotných kuřaček mívají jiné problémy, tohle se mi nezdá. Jinak také jsem před těhotenstvími kouřila, ani v jednom případě pro mě nebyl problém přestat a během těhotenství a kojení nekouřit. Dneska, po 2 dětech a 21 letech střídavého kouření a nekouření, jsem tak nějak skončila jako sváteční kuřák. Nekouřím klidně týden a pak si dám 3,4,když jdu s kámoškou na večeři. Ale abych přestala úplně se mi nechce, baví mě to
![]()
@Sadet píše:
Dobrý večer, mám známou, celé těhotenství hulila tak 10-20 cigár denně, vůbec se nehlídala co jí a pije, když jsem jí vytýkala kouření, poslala mě někam, že je to její věc, co je mi do toho a že spoustu maminek co kouří mají zdravé děti. Podotýkám, že je to zdravá holka pod 30, i chlap je zdravý. Nyní po porodu jejího synka za mnou byla si postěžovat, že péči o malého nedává, že je zaostalý, že v 5 měsících má psychomotorický vývoj na 2 měsíce, že musí cvičit Vojtovku, navíc že špatně slyší, na jedno ouško prý jen 20%, na druhé 30%… Řekla jsem jí - 'Dobře ti tak… Prostě to nepochopím, jak někdo může takhle hazardovat se zdravím svého dítěte? Vždyť kvůli dítěti se vzdám čehokoli, trapný cigarety a dítě bude do konce života trpět za to, že si je matinka nedokázala odepřít…
neřeš to, je to její problém. Známá to samé, diví se, že všechny její děti jsou těžcí alergici, do roka několikrát zápaly plic atd..
jak už bylo napsáno - komu není rady, tomu není pomoci. Ale prostě bych to nekomentovala.. je to její věc ![]()
Mám známou, a ta nejenom kouřila, ale i dost pila a požívala drogy. Holčičce je dnes 6 a zatím (a snad to tak bude i nadále) se jeví zdravě ve všech ohledech. Je boží. Ale když se mi narodil syn s vadou, nenáviděla jsem ji i tu malou. Celej svět mi přišel nefér, proč ona po tom všem má zdravé dítě a já přes všechny snahy ne?
Dodělat mě někdo reakcí, dobře ti tak - to máš za ty pubertální léta nebo za ten tatarák v těhotenství, tak mu dám asi ránu.
Ať ta baba dělala co dělala, nezaslouží si nemocné dítě, nikdo si ho nezaslouží. Přej a bude ti přáno…
No já sice nemám problém s kouřením, ale to dělání dětí mi moc nejde a mám v okolí lidi, některé i blízké, kteří jsou toho názoru, že bych už děti mít neměla. Protože to je potenciální riziko a oni by to nedali. Už jsem dávno ve fázi že nemám strach z toho, kdyby se to nedejbože podělalo, ale jak ustojím tlak okolí že si za to můžu sama. Zrovna u toho kouření mi to přijde takové spíš společensky nepřípustné (ikdyž to samozřejmě neschvaluju), ale že těhotný v tomhle období lezou do obchoďáků, to nikomu divný nepřijde - infekce se označí za „smůlu“. Každý svého štěstí strůjce - každý si to musíme obhájit především před sebou. Jinak nás to semele.
@Samamama píše:
Kouření obecně nesnáším, těhotná, která kouří, je na přesdržku, ale nikdy bych matce nemocného dítěte „dobře ti tak“ neřekla. Jako promiň, ale to je hnus, nemocný je to dítě, ne ta matka, tak jaké dobře ti tak??? Navíc tvrdit, že dítě je postižené opravdu kvůli kouření, bych si nedovolila ani omylem, nelze to dokázat, to už je snad pravděpodobnější nějaká intrauterinní infekce. Já jí tím nehájím, jen říkám, že tvá reakce na to je hnusná (takové věci si máš maximálně myslet).
Úplně, ale úplně přesné.
@RyBANA no teda já jich sice pár vykouřila, ale tataráku bych se třeba bála…
@Pincenza já ho samozřejmě nejedla denně po kilech ![]()
Příspěvek upraven 21.01.15 v 19:01