Reakce na včelí bodnutí

1749
14.7.11 12:00

Reakce na včelí bodnutí

Ahoj holky. Kubíka včera píchla vela do malíčku na noze. Dala jsem mu na to ocet, ale malíček stejně otekl a dneska má oteklé 2/3 nártu + malíček a červený flek. Šlape normálně, ale ráno měl mírně zvýšenou teplotu ( 37,3 ). Myslíte, že to může být reakce na tu včelu? Když ho bodla minule, teplotu neměl. Jinak mu nic není, jen je trochu mrzutý. A dáváte na píchnutí ještě něco jiného než ocet?Popř. jak léčíte?Dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6926
14.7.11 12:02

Ahojky, taky jenom ocet a taky měl synek zvýšenou teplotu. Ať to brzy přejde. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
14.7.11 12:04

Namažu fenistilem a chladivé obklady.
Jestli by se to nějak nezlepšilo zavolala bych MUDře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.7.11 12:04

Davam pulku cibule.. nebo silnejsi platek a prevazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
14.7.11 12:06

Já se včel vyloženě děsím :roll:
U vás myslím toto nehrozí co možná u nvá by mohlo, takže se neděs…
Moje babička má silnou alergii na včeli, že jakmile ji něco píchne opamžitě do 15 min musí mít léky, jinak umře, nevím cosi se jí zastavuje dýchání, takže jakmile ji něco píchne, honem pro léky, volat rychlou… nepřeháním… už měla nejednou namále..
Táta to má taky,ale ne tak v silné míře, já nevím, kupodivu mě nikdy včela netípla.. ale bojím se, že to podědil malý…
Myslíte, že by to tak přes dvě kolena mohlo????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
14.7.11 12:07

Jo a můj to samé,silná reakce, ale spíš lokální, štípne ho něco amá ruku nafouklou jak balon , vřelou, horkou červenou, , štípla ho do prstu a měl ruku napuchlou až k rameni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
14.7.11 12:08

Já byla teď u doktora se starším, asi včelí bodnutí do palce u nohy, 2 dny na to tmavá noha napuchlá až ke kotníku. Dal nám na to „višňák“ (asi Višňovského mast?), v lékárně stojí pár korun. Smrdí, ale měl to na noze jako obklad převázané celkem asi 3 dny a otok krásně slezl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
14.7.11 12:12

Jé holky, vy se máte, že to dětem můžete zavázat. Chtěla jsem Kubovi dát na tu nožku chladný obklad a on mi tak vynadal, že to nechce a neměl ho tam ani vteřinu :cert: Ani mokrou ponožku nesnese, tak to má holt nechlazený :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
14.7.11 12:17

kvaček - Babička je taky alergická, ale jestli je to dědičný přes 2 kolena :nevim: ? Když Kubu píchla poprvé, tak jsem taky vyděšeně čekala, co se bude dít. Mobil připravený a sledovala, jestli neotýká, nezačíná se dusit apod. A ono vůbec nic, jen mu noha trochu otekla. No a podruhé má teplotu. Mě to vždycky tak vyplaší :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
14.7.11 12:26

Právě babička to neměla hned od malička nebo jak to napsat.. jí se to vyvinulo… nejdřív slabší reakce, a pak už takto, ale nevím, od kdy to má tak vážné..
tak snad ne no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
14.7.11 12:42

chladit a dávám ihned po bodnutí buď zirtek, nebo nějaké léky na možnou reakci…
bohužel v rodině mámě dva případy opravdu těžké reakce na bodnutí!
ne každá včela je škodlivá… některá může být infikovaná… a to je potom reakce rychlá…
takže se trošku obávám…
může to mít z toho bodnutí.. ale uvidíš.. kdyžtak vyčkej a uvidíš zítra… myslím, že už to bude ok! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
14.7.11 13:25

Já jsem taky ze včel předem hysterická - manžel je na ně alergický. Proto nosím stadratně v taštičce s plínkama i zyrtec a lžičku… :roll:
Naštěstí ještě ani jedno dítě žádná nepíchla. Ale jedna dr. mi říkala,že pokud dítě píchně včela oblast hlava a krk,tak máme jet na pohotovost… :wink:

Dala bych mu antihistaminika a namazala fenistilem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
14.7.11 13:26

určitě fenistilem namazat a vzít zyrtec nebo nějaké antihistaminikum, může být i dithiaden :wink:

• Citovat
  • Upravit
14335
14.7.11 13:27

holky, moji msestřenici-13, teď na dovolené píchla včela do jazyku 8-o
Toho se bojím nejvíc, že bude malý něco jíst a..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
14.7.11 13:46

HOlky ahojky, tak musím přidat svojí zkušenost cca před měsícem. Alergik nejsem.
Pichla me vcela do kloubu na palci na ruce.
zihadlo jsem vytahla hned- urcite nic nezustalo. Prvni den klasicky bolelo nic extra-obkladovala jsem…dalsí dny to zaclo tak rudnout natikala me ruka az k loktu. takze okamzite dithiaden, mast chladivou na popaleniny a proste tyden jsem nehla s prstama s rukou, nic…bylo to sileny uplne.
Takze jako vcely jakoze proti nim nic nemam tak ted uz si davam fakt bacha. otec a spol. je uplne na nic pokud to ma tuhle reakci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek