Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj maminky,
dneska nám dr. řekla, že prcek má penízkový ekzém. Dala nám Tanno hermal lotio plus lenskou mast na promazavání a za deset dnů kontrola.
Máte s tím někdo zkušenost? Dá se třeba nějak pomoci domácí léčbou, omýváním, apod.? Co na to dr. dali vám?
MaryClementine píše:
ahoj maminky,
dneska nám dr. řekla, že prcek má penízkový ekzém. Dala nám Tanno hermal lotio plus lenskou mast na promazavání a za deset dnů kontrola.
Máte s tím někdo zkušenost? Dá se třeba nějak pomoci domácí léčbou, omýváním, apod.? Co na to dr. dali vám?
Znamená to, že má ekzém v kulatých flecích? Ne pod koleny a v záhybech,ale třeba na stehně apod?
mary nemáš náhodou nějakou fotku? Naše malá má taky takové kulaté suché flíčky, tak jestli to náhodou není ono…
přesně tak, kulatá místy suchá a hlavně červená ložiska, ale právě úplně nejvíc pod kolenama, v loketní jamce - na těchto místech hnus, pak na zápěstí a dvě tři menší na lýtkách a jeden na krku a jeden na očním víčku. Fotku nemám a pochybuju, že se prcek nechá jen tak vyfotit. Zkusím večer ve vaně.
MaryClementine píše:
kulatá ložiska, ale právě nejvíc pod kolenama, v loketní jamce - na těchto místech hnus, pak na zápěstí a dvě tři menší na lýtkách a jeden na krku a jeden na očním víčku. Fotku nemám a pochybuju, že se prcek nechá jen tak vyfotit. Zkusím večer ve vaně.
Aha, syn měl právě kulatá ložiska,ale né v těch jamkách
, nicméně my to vyléčili homeopatiky
tohle jsem našla o té naší diagnóze, fakt je, že na nožičkách to má nejvíc, ale pod koleny
a taky na těch lýtkách a na hýždi jsem zapomněla dodat:
Numulární dermatitida (penízková)
Častěji u mužů se naopak dostavuje chronický ekzém, který se vyznačuje suchou kůží a kulatými ohraničenými nesvědivými skvrnami, hlavně na dolních končetinách. Jeho stav se velmi zhoršuje v zimních měsících. I když se uvažuje o alergii na nikl, příčina onemocnění dodnes není známa. Léčba spočívá v potlačování příznaků kortikosteroidy a hojivou kosmetikou.
Tak to není to stejné co máme my. Jas má takové flíčky skoro oranžové a suché. ![]()
kortikoida bych urcite nedoporucovala, protoze pouze zmirnuji projevy ekzemu, ale ekzem jako takovy neleci, ja jsem sama ekzematik, dlouho jsem pouzivala kortikoida chvilku je vse v poradku ale pak se zase ekzem vrati a o to je to horsi, nejvetsi problem se suchymu flicky me osobne dela teplo, tepla voda, dlouhy styk pokozky s vodou, pouzivani mydla a taky nektere potraviny, jako citrusy.
jestli muzu doporucit z vlastni zkusenosti, nekoupat se dlouho pouzivat bavlnene obleceni a mazat mazat a mazat, nejlepsi je konopny krem robatku, je vice druhu je treba vyzkouset ja pouzivam na suche mista 50%konopi
vyfotit se to nedalo ![]()
Markita - jj, ty všeobecný doporučení o vodě, mýdle a tak máme taky, ale to jsem dělala i před tím.
Kéž by to ten Tanno hermal zlepšil…
vis ja to taky nemam porad, ale ted v tom teple se jestli vic poti a ten pot se drzi pod kolinkama a v zahybech a pot obsahuje sul a ta pokozku jeste vic drazdi
Nám na ekzémy pomohl Allivictus Derma, ve spreji, antibakterální. I pro děti vhodný.
Ahoj děvčata. Tak malé se taky asi objevil tento typ ekzému. Tak od roka mívala suché flíčky na nohách ale modrá indulina to vždy vyléčila. Teď ale asi změnily recepturu a už se v ní nedělá taková jakoby ta voda a je to víc krém a to už nezabírá. V létě se to malé vždy ztratí ale co přes tu zimu. Poradíte prosím co vašim dětem na tento typ ekzému zabírá? Moc dekuji
Nevím jestli to zrovna funguje na tento typ exemu, ale nedávno jsem koupila dětem mast Cannabiox (měly to v lékárně Benu, myslím) a krásně to promastí pokožku. Pokud není exém nějak moc mokvavý tak to pěkně hojí i bez kortikoidů. Tuba stojí cca 250 korun, což není tak moc. Jo, jestli chceš kůži promastit tak mi doporučili i v lékárně dělanou mast, jmenuje se Škrdlantka
Hezky to promaže suchá místa, trochu to dětem kradu
jsem taky atopik.
@Lemuska moc dekuji za tip. Vyzkoušime neco nového a uvidíme co zabere.
CHER Dobrý den prosím mohu se zeptat jaká homeopatika jste na tento penízková exém užívali a jak? Moc děkuji Janča