Penízkový ekzém

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27305
8.7.11 15:46

Penízkový ekzém

ahoj maminky,
dneska nám dr. řekla, že prcek má penízkový ekzém. Dala nám Tanno hermal lotio plus lenskou mast na promazavání a za deset dnů kontrola.
Máte s tím někdo zkušenost? Dá se třeba nějak pomoci domácí léčbou, omýváním, apod.? Co na to dr. dali vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
cher
8.7.11 15:58
MaryClementine píše:
ahoj maminky,
dneska nám dr. řekla, že prcek má penízkový ekzém. Dala nám Tanno hermal lotio plus lenskou mast na promazavání a za deset dnů kontrola.
Máte s tím někdo zkušenost? Dá se třeba nějak pomoci domácí léčbou, omýváním, apod.? Co na to dr. dali vám?

Znamená to, že má ekzém v kulatých flecích? Ne pod koleny a v záhybech,ale třeba na stehně apod?

• Citovat
  • Upravit
20557
8.7.11 16:14

mary nemáš náhodou nějakou fotku? Naše malá má taky takové kulaté suché flíčky, tak jestli to náhodou není ono…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.7.11 16:46

přesně tak, kulatá místy suchá a hlavně červená ložiska, ale právě úplně nejvíc pod kolenama, v loketní jamce - na těchto místech hnus, pak na zápěstí a dvě tři menší na lýtkách a jeden na krku a jeden na očním víčku. Fotku nemám a pochybuju, že se prcek nechá jen tak vyfotit. Zkusím večer ve vaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
8.7.11 16:47
MaryClementine píše:
kulatá ložiska, ale právě nejvíc pod kolenama, v loketní jamce - na těchto místech hnus, pak na zápěstí a dvě tři menší na lýtkách a jeden na krku a jeden na očním víčku. Fotku nemám a pochybuju, že se prcek nechá jen tak vyfotit. Zkusím večer ve vaně.

Aha, syn měl právě kulatá ložiska,ale né v těch jamkách :think: , nicméně my to vyléčili homeopatiky

• Citovat
  • Upravit
27305
8.7.11 16:50

tohle jsem našla o té naší diagnóze, fakt je, že na nožičkách to má nejvíc, ale pod koleny :nevim: a taky na těch lýtkách a na hýždi jsem zapomněla dodat:

Numulární dermatitida (penízková)

Častěji u mužů se naopak dostavuje chronický ekzém, který se vyznačuje suchou kůží a kulatými ohraničenými nesvědivými skvrnami, hlavně na dolních končetinách. Jeho stav se velmi zhoršuje v zimních měsících. I když se uvažuje o alergii na nikl, příčina onemocnění dodnes není známa. Léčba spočívá v potlačování příznaků kortikosteroidy a hojivou kosmetikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
8.7.11 17:06

Tak to není to stejné co máme my. Jas má takové flíčky skoro oranžové a suché. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2000
8.7.11 18:44

kortikoida bych urcite nedoporucovala, protoze pouze zmirnuji projevy ekzemu, ale ekzem jako takovy neleci, ja jsem sama ekzematik, dlouho jsem pouzivala kortikoida chvilku je vse v poradku ale pak se zase ekzem vrati a o to je to horsi, nejvetsi problem se suchymu flicky me osobne dela teplo, tepla voda, dlouhy styk pokozky s vodou, pouzivani mydla a taky nektere potraviny, jako citrusy.
jestli muzu doporucit z vlastni zkusenosti, nekoupat se dlouho pouzivat bavlnene obleceni a mazat mazat a mazat, nejlepsi je konopny krem robatku, je vice druhu je treba vyzkouset ja pouzivam na suche mista 50%konopi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.7.11 20:27

vyfotit se to nedalo :-(
Markita - jj, ty všeobecný doporučení o vodě, mýdle a tak máme taky, ale to jsem dělala i před tím.
Kéž by to ten Tanno hermal zlepšil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2000
8.7.11 21:11

vis ja to taky nemam porad, ale ted v tom teple se jestli vic poti a ten pot se drzi pod kolinkama a v zahybech a pot obsahuje sul a ta pokozku jeste vic drazdi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
27.7.11 17:10

Ekzém

Nám na ekzémy pomohl Allivictus Derma, ve spreji, antibakterální. I pro děti vhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
22.2.14 09:59

Ahoj děvčata. Tak malé se taky asi objevil tento typ ekzému. Tak od roka mívala suché flíčky na nohách ale modrá indulina to vždy vyléčila. Teď ale asi změnily recepturu a už se v ní nedělá taková jakoby ta voda a je to víc krém a to už nezabírá. V létě se to malé vždy ztratí ale co přes tu zimu. Poradíte prosím co vašim dětem na tento typ ekzému zabírá? Moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
22.2.14 10:26

Nevím jestli to zrovna funguje na tento typ exemu, ale nedávno jsem koupila dětem mast Cannabiox (měly to v lékárně Benu, myslím) a krásně to promastí pokožku. Pokud není exém nějak moc mokvavý tak to pěkně hojí i bez kortikoidů. Tuba stojí cca 250 korun, což není tak moc. Jo, jestli chceš kůži promastit tak mi doporučili i v lékárně dělanou mast, jmenuje se Škrdlantka :lol: Hezky to promaže suchá místa, trochu to dětem kradu :mrgreen: :mrgreen: jsem taky atopik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
22.2.14 10:50

@Lemuska moc dekuji za tip. Vyzkoušime neco nového a uvidíme co zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.1.15 20:50

CHER Dobrý den prosím mohu se zeptat jaká homeopatika jste na tento penízková exém užívali a jak? Moc děkuji Janča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek