Penízkový ekzém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27265
29.12.15 21:02

Dobrý večer děvčata. U syna se objevila tahle forma ekzému. Tedy původně kožařka řekla, že je to nějaký pseudolymfom a ještě další věcí, napsala mast s kortikoidy, která nezabrala. Včera řekla, že je to numulární ekzém. Napsala mu na to mast se zinkem, sírou a ichtoxylem a pudr s dehtem. Nejprve máme mazat tou zinkovou mastí 2× denně a jednou denně promazat něčím mastným a za 14 dní ten pudr s dehtem. Syn je z toho celkem nešťastný, protože ho to svědí a pak samozřejmě i bolí, když sit o rozškrábe. Máte zkušenosti s touto léčbou? Nebo s něčím jiným?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
29.12.15 22:34

Nás pediatr a kožní léčili vším možným, nejdříve také mysleli že je to něco jiného.
No, lékárnice mi doporučila zkusit obyč mast leniens(masťový základ, levné). To byl zázrak, během pár týdnů je vše zahojilo a zmizelo. Ale každému může fungovat něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.12.15 23:13

Ahoj našemu synovi se tvořili taková suchá místa kolečka červená, uprostřed suchá jakoby stroupky, mazali jsme to kde čím a vůbec nic nepomáhalo a když se jeden třeba zahojil za chvílu byl další o kousek vedle měl to hlavně na nožkách a ručkách naše kožní nám na to napsala Lipobase s receptem vyjde na 30kč a uplný zázrak za krátký čas už nevím přesně asi 2-3týdny po suchých místech ani památky, už je to rok a od té doby co jsme se toho zbavili už neměl ani jeden jediný stroupek, nijak už to ani nemažeme, jen do té doby dokovaď byli stroupky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
19.1.16 20:51

Já jsem zakladatelka :-)
už nás to netrápí, ale vzpomínám si dobře. Tanno hermal zabral a promazávali jsme leniens z lékárny, jak tu někdo psal. Za deset dnů nám dala na měsíc ichtyolovou mast plus opět leniens, ale nesměl s tím na slunko. za měsíc pak třetí krok - dehtová mast plus leniens. Po této třífázové, cca dvouměsíční léčbě byl ekzém z 95% pryč. vrátil se cca za rok v menší formě a stačilo zopakovat léčbu, všechny ty masti byly dostupné v lékárně, kde danou doktorku znali, takže stačilo říct, ichtyolku dle paní doktorky té a té a věděli :-) Taky jsme tehdy vedli měsíční jídelní deník všeho, co snědl, abychom našli případnou příčinu. Díky tomu jsme zjistili, že mu to nezpůsobuje žádné jídlo, ale podstatně zhoršuje pot. Ty jamky jsou potivější. Když jsme udělali tehdy to druhé kolo, tak od té doby Tuk ťuk bylo po problému a když se mu tu a tam objevil flíček hlavně na rukách, řešila jsem mazaáním 2× denně konopnou mastí Cutis help na ekzém. Občas pomáhá i ted na suché hřbety rukou po mytí nebo v zimě.
Takže my jsme se nakonec obešli bez chemie a vyléčili obyčejnými mastičkami bez předpisu. Jak říkala tehdy dr. - nejprve zkusíme něco nenásilného, na kortikoidy je času vždycky dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
12.12.16 11:14

Jen mazání nepomůžu, je to kosmetická úprava, důležité a podstatné je změnit stravu, vynechat jogurty, mléčné výrobky, bílou mouku, cukry. Vhodná je makrobiotická strava - není to vegetariánství, mělo by ve stravě převažovat obiloviny, rýže, zelenina, dušená, ve formě pomazánek. k snídaně kaše, ale vařené, ne kupované a rozmíchané koupené. asi se ptáte kde na to máte vzít čas, ale na to je pouze jedna odpověď a to že to je otázka priorit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
13.4.17 23:28

Mořská sůl?

Nepomůže třeba i koupel se solí z mrtvého moře na tento ekzém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.18 18:37

Prosím o radu co pomáhá na nesvědící numulární dermatitidu u dětí? Syn se s tím potýká 2 roky a vždycky v zimě se to zhorší. Na kožním nám stále psali kortikostereoidy. Zlepšuje to slunce. Děkuji za odpověď :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.18 18:52

Jednalo se prosím o nesvědivou numulární dermatitidu? Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.18 18:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
26.6.18 19:35
@Marie Buresova píše:

Nevím syna to svědí, obvykle se mu to udělá v místě, kde byl předtím poštípaný od hmyzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
15.2.21 11:07

Prosim vypadalo to u vas nejak takto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
18.3.23 01:45
@Jannie89 píše:
Prosim vypadalo to u vas nejak takto?

Máme něco podobného, co Vám na to řekli, že to je nebo z čeho a pomohlo vám něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
18.3.23 01:48
@Clementine píše:
Já jsem zakladatelka :-)
už nás to netrápí, ale vzpomínám si dobře. Tanno hermal zabral a promazávali jsme leniens z lékárny, jak tu někdo psal. Za deset dnů nám dala na měsíc ichtyolovou mast plus opět leniens, ale nesměl s tím na slunko. za měsíc pak třetí krok - dehtová mast plus leniens. Po této třífázové, cca dvouměsíční léčbě byl ekzém z 95% pryč. vrátil se cca za rok v menší formě a stačilo zopakovat léčbu, všechny ty masti byly dostupné v lékárně, kde danou doktorku znali, takže stačilo říct, ichtyolku dle paní doktorky té a té a věděli :-) Taky jsme tehdy vedli měsíční jídelní deník všeho, co snědl, abychom našli případnou příčinu. Díky tomu jsme zjistili, že mu to nezpůsobuje žádné jídlo, ale podstatně zhoršuje pot. Ty jamky jsou potivější. Když jsme udělali tehdy to druhé kolo, tak od té doby Tuk ťuk bylo po problému a když se mu tu a tam objevil flíček hlavně na rukách, řešila jsem mazaáním 2× denně konopnou mastí Cutis help na ekzém. Občas pomáhá i ted na suché hřbety rukou po mytí nebo v zimě.
Takže my jsme se nakonec obešli bez chemie a vyléčili obyčejnými mastičkami bez předpisu. Jak říkala tehdy dr. - nejprve zkusíme něco nenásilného, na kortikoidy je času vždycky dost.

Mám radost z dobre zprávy. Můžete napsat jméno MUDr, která Vám pomohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.10.23 13:20

Penizkovy ekzém léčba a ošetření?

Ahoj. Moji dcerce také před týdnem začal penizkovy ekzém, používáme na to sprej se zinkem nejdříve se to zlepsovalo, pak stačil jeden den jsme byli delší dobu venku a zase se jí udělali puchyrky, plínky měníme jak můžeme a bez plínky ji také necháváme, když to jde. Můžu malou koupat? Protože od té doby co to má tak utirame ubrouskama, tak bych chtěla vědět víc… Jak se k tomuto ekzému máme chovat. Je to poprvé co něco takového máme. Koupili jsme i sýpky pudr, ale přijde mi, že ji na to nepomáhá. Jinak celou dobu používáme od značky uriage vysušující reparacni sprej se zinkem a mědi. Máme to bohužel nad pipinkou, ale pouze jedno kolečko, dal se jí to nešíří. Ale vždy když ji nějaký puchýře zmizí a zahojí se tak se pak zase objeví další. Poraďte co s tím, chceme to zvládnout sami, ale když to nepůjdeme tak zajdeme na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek