Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, chci se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti…
Už od malička mám na několika místech fleky, které jsou suché a loupou se,ekzém to není ale vypadá to stejně hlavu mám takhle „flekatou“ celou. Doktoři mi nikdy nepomohli tak zkouším hledat babský rady. Taky mám mooc suchý nohy, vadí mi ponožky a nemůžu být bez bačkor, na koberci trpim
žádný krém nepomáhá, vždy jen na pár minut a pak jsou zase suchý.nemáte nněkdo něco vyzkoušenýho, nevíte jaký vitamín by mi moh chybět???děkuju moc za odpovědi už jsem zoufalá
A zkoušela jsi Excipial Lipolotio? Nám vždycky pomůže a na suché fleky pomáhá HOLTOVA MAST (holtův krém ne). Snad jsem aspoň trošku pomohla. ![]()
Doporučuji koupit v lékarně vazelínu - extra jemnou. A mazat, mazat, mazat
![]()
mé dceři pomohlo kvalitní vyškvařené sádlo, úplně se jí loupala v šupinách kůže, toto nám poradila dětská doktorka již v důchodu. opravdu to pomohlo, rychle se vstřebalo, nesmrdí to jak si kde kdo myslí a kůže zůstala dlouho vláčná. prý má sádlo podobné složení jak to lidské a je výborně snášeno.
Používala jsem vazelínu, ale ta se nevsakuje a neřeší suchou kůži. Na chodidla používám Neutrogena Nourishing foot cream - suchá a poškozená chodidla a mám je jak z reklamy. Na tělo používám Neutrogena intenziví regenerační ml - velmi suchá a hrubá pokožka (to červené) a stačí 1× po koupání a kůže vydrží krásná 24hod, aniž by byla mastná. Používala jsem i Excipial Lipolotio, ale obsahuje ureu, která mě dráždila a Hydrolotio mi nestačilo, málo mazalo. Na ruce dávám Calcium pantotenát, bez něj nevytáhnu paty z domu
Nemám žádný ekzém, jen prostě sušší kůži. Než jsem objevila tu Neutrogenu, třeba kůže na holeních mi občas v zimním větru i praskala do krve.
Kůže ve vlasech se mi loupala začátkem puberty, kožařka mi napsala nějakou mast se sírou, týden jsem si mazala hlavu a smrděla jak bolavá noha a byla doma ze školy a od té doby nevím, co jsou lupy nebo loupající se kůže.
vesna píše:
A zkoušela jsi Excipial Lipolotio? Nám vždycky pomůže a na suché fleky pomáhá HOLTOVA MAST (holtův krém ne). Snad jsem aspoň trošku pomohla.
tak na holtovku jsem ted cetla skvely recenze, asi ji zkusim, jen se chci jeste zeptat jestli pomuze třeba i mimču na potničky, a co mě na pupínky nemáš náhodou vyzkoušené??a poslední co mě zajímá je cena??
děkuju
Háta_x píše:
Používala jsem vazelínu, ale ta se nevsakuje a neřeší suchou kůži. Na chodidla používám Neutrogena Nourishing foot cream - suchá a poškozená chodidla a mám je jak z reklamy. Na tělo používám Neutrogena intenziví regenerační ml - velmi suchá a hrubá pokožka (to červené) a stačí 1× po koupání a kůže vydrží krásná 24hod, aniž by byla mastná. Používala jsem i Excipial Lipolotio, ale obsahuje ureu, která mě dráždila a Hydrolotio mi nestačilo, málo mazalo. Na ruce dávám Calcium pantotenát, bez něj nevytáhnu paty z domuNemám žádný ekzém, jen prostě sušší kůži. Než jsem objevila tu Neutrogenu, třeba kůže na holeních mi občas v zimním větru i praskala do krve.
Kůže ve vlasech se mi loupala začátkem puberty, kožařka mi napsala nějakou mast se sírou, týden jsem si mazala hlavu a smrděla jak bolavá noha a byla doma ze školy a od té doby nevím, co jsou lupy nebo loupající se kůže.
musim říct, že neutrogena mi pomohla na ty suchý chodidla opravdu to za ty peníze stojí
ale spíš mám sucho mezi prsty
když už jsme narazili na ty nohy
nemáte někdo zkušenost s canestenem nebo něčím podobným na nehtovou mikozu?mám zažloutlý nehty a nechci kupovat nic nevyzkoušenýho přece jenom to stojí penízky
Smajlíčku, dojdi si na kožní. Může to být dle popisu onychomykoza a na tu musí být komplexní léčba (tabletky, lokální mazání, případně změkčovače nehtů). A ty léky i mastičky na předpis budou levnější.
Háta_x píše:
Smajlíčku, dojdi si na kožní. Může to být dle popisu onychomykoza a na tu musí být komplexní léčba (tabletky, lokální mazání, případně změkčovače nehtů). A ty léky i mastičky na předpis budou levnější.
a jejda,,,,no blbý na tom je, že u nás je jediná dobrá kožařka a ta nemá smlouvu s mojí pojišťovnou
![]()
ahoj
A-derma rada EXOMEGA - je to fakt super zazrak (ale ja mam aropicky ekzem) ![]()
Devcata, ozivuji. Skoro celej zivot trpim na suchou kuzi, ale prijde mi, ze nikdy to nebylo tak hrozny jako ted. Vratila jsem se pred 14 dny z dovoleny, mazala jsem se olejem proti slunci, vecer pak pece po opalovani, ale stejne uz jsem byla rano, nez jsem se namazala zase na plaz olejem, jako susenka. A od doby, co jsem se vratila, je to naprosto strasny. Jsem zvykla se mazat vzdycky po sprchovani, kazdej den se mazu kremem, ted jsem dopouzivavala ten po opalovani, jinak pouzivam Neutrogenu nebo Garnier, oboje pro extra suchou plet, vyhovovalo mi to konzistenci, ze se to hned vstrebalo a mohla jsem se obleknout, fungovalo to, ale ted proste NE. Mam uplne supinatou kuzi na rukach, na brise, na nohach, na zada si nastesti nevidim, ale citim, jako kdyby mi byla moje kuze mala, jak jsem „scvrkla“, no proste desny. Musim se teda priznat, ze posledni dobou i celkem malo piju, driv jsem pila tak 2,5 l denne, ale i tak jsem byla susina. Ted davam tak 1,5 - 2 l, jak kdy, ale je to tim, ze se ochladilo.
Mate nekdo nejakej tip, co s tim? Ta kuze nepraska, nemam ekzemy, nejsem na nic extra hakliva. Ted jsem si koupila od adidasu ten sprchac s mikrocasteckama, aby se ty supiny trochu obrousily, ale stejne - vysledek opet zadnej. Je jedno, jestli se sprchuju studenou nebo teplou, sucha jsem porad. Sprchuju se, nemacim se dlouho ve vane. Cim se mazete, co pomaha? ![]()
@smajlicek90 píše:
tak na holtovku jsem ted cetla skvely recenze, asi ji zkusim, jen se chci jeste zeptat jestli pomuze třeba i mimču na potničky, a co mě na pupínky nemáš náhodou vyzkoušené??a poslední co mě zajímá je cena??děkuju
cremor holt a Leniens a podobne kremy vyrabi nejaka ceska firma docela levne, tuba asi za 20 Kc, mazala se s tim i Adina Mandlova, je nejaka mala tovarnicka v Karline, s tradici a vyrobou nekdy od Rakouska Uherska snad, maji i web, dalo se to vyzvednout osobne zadarmo nekde v Karline v te jejich tovarne, nebo poslat postou asi za 100kc balik.
Mne to nepomohlo, je to moc mastne, ale verim ze nekomu to pomuze. Rozhodne je to levne, Leniens velka tuba asi 100 nebo 200ml za asi 20Kc
@Medvidek1998 píše:
cremor holt a Leniens a podobne kremy vyrabi nejaka ceska firma docela levne, tuba asi za 20 Kc, mazala se s tim i Adina Mandlova, je nejaka mala tovarnicka v Karline, s tradici a vyrobou nekdy od Rakouska Uherska snad, maji i web, dalo se to vyzvednout osobne zadarmo nekde v Karline v te jejich tovarne, nebo poslat postou asi za 100kc balik.
Mne to nepomohlo, je to moc mastne, ale verim ze nekomu to pomuze. Rozhodne je to levne, Leniens velka tuba asi 100 nebo 200ml za asi 20Kc
Dik za tip
Mne snad ani nejde o to, aby to bylo levny, ale hlavne ucinny. Nic moc mastnyho na sobe nesnesu, ale ta Lenienska se myslim pouziva i na mimina ne?
1. zkus omezit denodenní sprchování - vysychá při tom kůže
2. obyč. mastná Indulona na ruce - modrá.
3. nepoužívat při sprchování žádné chem.srajdy typu gelů atp.,zkus opravdu jen obyč.vodu,úplně to stačí
Mě takhle začala šupinatět kůže od loktu ke dlani zespodu a pouze na jedné ruce občas. A poprvé se to objevilo v letadle, když jsme letěli ze španělska od moře. Jsem si myslela, že se mi snad nějak sypou moc lupy z vlasů a pak jsem na to přišla, dělalo to kolem mně binec, jak kdyby se ze mně fakt sypaly piliny. Pak se mi to stalo ještě jednou při jízdě autem, tak jsem opět namazala modrou indulonou a zmizelo to.Taky nechápu, kde se to tak najednou vzalo, nemám jinak suchou kůži a plet mám smíšenou.