Pupínky na chodidlech a rukou

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3140
6.7.11 10:44

pupínky

Syn má od soboty na chodidlech a na rukou zvláštní pupínky. Byli jsme o víkendu na chatě a nedá se vyloučit, že se popálil o kopřivy, nebo že ho tam pokousala nějaká havěť…ale už je to 5 dní zpátky a nelepší se to. Pak má ještě něco podobného u řitního otvoru a jinak nikde jinde nic.Dnes jsem mu naměřila mírně zvýšenou teplotu (37,2) ale to s tím může a nemusí souviset, holka měla předevčírem horečku, mohl to chytit od ní (ta pupínky nemá) Netušíte, co by to mohlo být? Nechci jet s pár flekama zbytečně na pohotovost…ale zase bych nerada něco zanedbala. (Neštovice a pátou nemoc už měl, naočkovaný má jen povinný základ.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
6.7.11 11:18

A nesvědí ho to? Přijde mi to jako štípance od blešek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
6.7.11 11:18

Virové onemocnění, kterému se někdy říká „ruce, nohy“. Malý to měl/má taky. Kožařka nám na to dala pouze tekutý pudr, nemá se spotit a trvat to prý může až měsíc… 8-o

Já bych do zítra vydržela a s pohotovostí neplašila. Ale samozřejmě to nemusí být to co píšu, může to být i něco jiného, nejsem doktor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7849
6.7.11 11:21

Jmenuje se to HFMD (hand foot mouth…), pravděpodobně bude mít taky afty v puse (ale nemusí).
Je to infekční!!! Mají to jen děti a… já :roll: :roll: (asi jsem to chytla od kluka, ale ten neměl VŮBEC ŽÁDNÉ projevy, zato já byla jak prašivá a taky mě to dost bolelo :-?

Příspěvek upraven 06.07.11 v 11:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
6.7.11 11:22

Ehm, ale je fakt, že u našeho ty pupínky vypadaly trošchu jinak. Byly spíš vystouplé a shlukovaly se spíš do trsů. Toto je víc jako neštovice… :think: Ale ty už jste měli, tak nevím nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7849
6.7.11 11:26

Jo a ty projevy se různí - někdo má jen pupínky a teploty vůbec a někdo to zas odnese teplotami a neví se proč - protože pupínky žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
6.7.11 11:42

Nedávno jsem tady zakládala stejnou diskuzi a je to tak jak píšou holky, jmenuje se to tak a je to viroza dovežená z ameriky prej. No zase nějaká novinka. Pediatři to ani neznají většinou. Náš mladej měl nejdřív jen kašel, byl takovej přejetej ale teplotu neměl, pak za asi tři dni se osypal tam kde píšeš ale nejvíc teda v puse, takže to byl dobrej pocuc. Je to prý dost infekční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
6.7.11 11:55

Jejda, tak jsem googlovala a to HFMD, to bude skutečně ono. Neuvěřitelné, kolik existuje chorob…loni na začátku prázdnin jsem se takhle dozvěděla, že existuje něco jako pátá nemoc, o které jsem do té doby neměla ani tušení.
Ach jo, tak doufám, že to nechytne mimino…:-(

A kdo jste to měl, co vám k tomu doktorka řekla? Mazat tekutým pudrem…a klidový režim dokud to nezmizí? Ještě něco? Že bych s tím k doktorce možná ani nemusela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
6.7.11 12:16
me2dova píše:
Jejda, tak jsem googlovala a to HFMD, to bude skutečně ono. Neuvěřitelné, kolik existuje chorob…loni na začátku prázdnin jsem se takhle dozvěděla, že existuje něco jako pátá nemoc, o které jsem do té doby neměla ani tušení.
Ach jo, tak doufám, že to nechytne mimino…:-(A kdo jste to měl, co vám k tomu doktorka řekla? Mazat tekutým pudrem…a klidový režim dokud to nezmizí? Ještě něco? Že bych s tím k doktorce možná ani nemusela…

Jo jo, nedávno tím tady lehla celá školka…
A každý Dr. tomu dal jinou diagnozu ( i pátá nebo šestá nemoc).
Holky to měly obě (jedna se zvýšenou telotou, druhá3 dny 40), nemazaly jsme ničím, nekoupala jsem, jenom sprchovala. Většina zmizela do týdne, občas má po některých piditečky i teď po 14-ti dnech. ;)

A je to opravdu hodně infekční (jedna od druhý to chytila do týdne)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
6.7.11 12:33
me2dova píše: …Ach jo, tak doufám, že to nechytne mimino…:-(

Je pravda, že obvoďáci to většinou nepoznají. Ta moje si také nebyla jistá a protože jsem měla po termínu porodu, tak nechtěla riskovat a poslala mě hned s malým na kožní. Kožařka řekla, že je to virové, že to není infekční :nevim: , že dospělí ani mimino se bát nemusí, ale že nemám moc chodit do dětského kolektivu (což mi přišlo trošku jako protimluv, že když to není infekční, tak proč?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek