Suché flíčky na zadečku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Andulinečka
6.7.11 10:48

Suché flíčky na zadečku

holky naší amlé se před týdnem udělal takový suchý flíček takové světloučce oranžové barvy no spíš tmavší tělová barva,byl takový suchý když jsem na něj chytla,nějak jsem tomu nevěnovala pozornost,říkala jsem si možná nějaká maličká vyrážka s prášku nebo s jídla,no ale má to čím dál víc je jich už víc dneska jsem si všimla,že je má už i trošku na stehýnku od zadečku dolů,na dotek suchý ale jen na zadečku jinde to nemá.Máme doma imazol,mazala jsem ji tím prcku když měla červený pupínky s plenek a pomohlo to,tak zkusím taky ten imazol.Doktorka má dovolenou bude tam až 27.7.tak snad to nic není,možná taky s plenek. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21522
6.7.11 10:59

na suché bych imazol nemazala. ten ještě víc vysuší. spíš bych něčím pořádně promastila. zkus bambucké máslo, méodrou indulonu, Excipial. prostě co máš doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
6.7.11 11:04

Přesně, promazávala bych a třeba vyzkoušej ovesnou koupel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
6.7.11 11:08
Andulinečka píše:
holky naší amlé se před týdnem udělal takový suchý flíček takové světloučce oranžové barvy no spíš tmavší tělová barva,byl takový suchý když jsem na něj chytla,nějak jsem tomu nevěnovala pozornost,říkala jsem si možná nějaká maličká vyrážka s prášku nebo s jídla,no ale má to čím dál víc je jich už víc dneska jsem si všimla,že je má už i trošku na stehýnku od zadečku dolů,na dotek suchý ale jen na zadečku jinde to nemá.Máme doma imazol,mazala jsem ji tím prcku když měla červený pupínky s plenek a pomohlo to,tak zkusím taky ten imazol.Doktorka má dovolenou bude tam až 27.7.tak snad to nic není,možná taky s plenek. :nevim:

Jééé my to máme taky… :mrgreen:
Přemýšlím z čeho to může být, já bych řekla, že z vody. Já to mažu Bepanthenem a je to lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
6.7.11 11:41

Tak teda imazolem mazat radši nebudu,možná to s tý vody bude kdo ví :nevim: Pokud se to zhorší tak bych musela k doktorce na záskok ale tedˇ jsem se dívala a je tam ještě zítra dopoledne než pojede na dovolenou,tak bych ji zkusila zavolat.Napadlo mě jestli s jídla ale nic nového nebo dráždivého nebaští a přesnidávky jí už dlouho.

• Citovat
  • Upravit
Andulinečka
6.7.11 11:45

Holky a co ondřejova mast)ONDŘEJOVKA)je hodně mastná vypadá to jako vazelína,mažu tím malé zadeček.Doktorka mi to tenkrát napsala,že až se jí zahojí prcka atˇ pak už nemažu imazolem ale ondřejovkou ale aby s ejí to po tím nezhoršilo.Taky to může být třeba s vlhčených ubrousků ale když je pokaděná tak ji utírám jen zadeček ale né úplně celej až dop zadu k pasu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27305
6.7.11 11:56

Reakci na ubrousky bys měla hned od začátku, pokud jsi je neměnila, tím to nebude. Máme to taky, ale k tomu taky exém pod kolenama, v lokti a zápěstí. Nezabírá nic, ani Excipial. Pozítří jdeme na kožní, hlavě kvůli exému pod koleama a zápěstí, ale zeptám se i na to. Jinak já to promazávám několikrát denně indulonou.

Jo a taky měl jakoby zapařeninky kolem pindíka, dvě červenavé skvrny a na to zabral Sudokrém. Vybledlo to do tří dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
6.7.11 13:10

máme taky, výborně zabírá modrá indulona. Po té to vždycky vymizí. Na pohled ty flíčky nejsou skoro vůbec vidět, ale jak člověk přejede rukou, cítí hrubší kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
6.7.11 14:04

Taky jsme to měli, přechod mezi zadečkem a zádíčky, byla jsem s tím u kožní a ona nám na to dala lipobasi, takže fakt stačí promastit. Neřekla, že by to byl projev něčeho, ale dětská kůže je citlivější, tak stačí jen málo a ani se zpětně nezjistí příčina :nevim: Mohla prý být i víc chlorovaná voda. Od té doby to měl už i na ručičkách, opět jsem promazala a zmizelo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
6.7.11 14:23

Ahojky a nemuže to být Atopický ekzém??Dcerka to měla taky na zadečku takový malí flíčky to jsou, ze začátku a pak se jí to udělalo i v záhybech ručiček a nožiček.Trápí nás to už pátý rok,ale už jen občas.Trpí tim hodně dětí.Co je dobré je promaštovat kuži třeba ten Excepial,modrá indulona je taky dobrá.A svědění máme kapičky zirtec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
6.7.11 14:38

Mě kožní říkala, že všechny tyto ekzémy jsou atypické-tudíž atopické, akorát záleží, jestli se to rozjede víc nebo ztratí :think: Jak to začne ještě svědit, tak je to na nic :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
6.7.11 15:03

já si taky myslím,že to bude asi z vody,obzvlášt pokud máte chlorovanou
Zuzanka zas mívá suchou bradu,dřív jsem mazala Seba medem,pomáhal,ale ted mažu krémem z Justu SAN`ACTIV ,je dražší,ale je super,pomáhá takřka hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
9.7.11 17:48

Holky jak jsem psala,že má malá ty flíčky na zadečku,tak tedˇ už to má i na zádičkách semtam ataky na ramínku a na ručičkách semtam je to takové mapovité a trošku i někde pupínek.Volala jsem doktorce a řekla mi,že mám mazat bepantenem a dávat fenistyl ale po fenistylu by to mělo blednout,né?ale rozlízá se to.Jídlo máme pořád stejné a pleny taky.Doktórka říkala že jak je to v oblasti plen můžete to být právě s plen ale pleny nemá na zádech a jinde,tak nevím :-D Koupily jsme před týdnem prášek teda používám tu značku pořád stejnou persil gelovej pro děti ale tedˇ sem poprvé koupila persil sypkej pro děti,tak jestli s toho?Zítra asi radši zajedeme na pohotovost,moje doktorka má dovolenou a ta od které jsem odešla ji právě zastupuje,tak radši zajedeme na pohotovost atˇ se to nerozleze. :oops:

• Citovat
  • Upravit
3513
9.7.11 19:02

zkus tu modrou indulonu. My jsme to taky měli po celým tělíčku. Jestli teda to bylo stejné. Byly to takový trošku světlejší fleky než je barva kůže, velikost tak pětikoruny, možná trošku víc. Bylo to hodně cítit, když jsme přejeli rukou po kůži. Jinak se zdálo, že Honzíka to nesvědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
9.7.11 19:34

Možná je to stejné,zkusím koupit teda tu indulonu.Jsou to takový světlejší flíčky taky ve veliksti jak píšeš někde i menší je to na pohled a na dotyk takové suché scvrklé.Myslím,že ji to taky nesvědí.Jen aby to nebyl nějaký exzém 8-o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek