Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ze jo-normalni! Jenze nase ucitelky umi udelat z komara velblouda (napr.: Jenik chodi po spickach tak je urcite autista) a k te psych. nam urco dokopou. To mi jako nevadi, ze tam pojedeme(mozna) s ni proberu i svoje veci, je fakt skvela! Tak me zajimal nazor ostatnich maminek. Dcerka je i jinak zvlastni povaha, ale pripada mi v poradku… Snad se tady zitra obevi vic nazoru…
Z toho, cos napsala, je dítko normální.
I my máme s učitelkama veselo. ![]()
Ja si taky myslim, ze je normalni, ale u starsiho syna jsem toto nezazila, ten je realista
…
Některé děti takové jsou a některé vůbec ne. Učitelky ve školce asi preferují ty realistický exempláře, ale nenormální tvé dítko rozhodně není.
Tak to paní učitelka nezažila naší holčinu, to by teprve valila očka, až by jí řekla „jsem matka příroda“
Buď ráda, že má takovou fantasii, je to to nejkrásnější, co může být
A paní učitelka by si možná mohla zopáknout školu a zkusit se podívat na svět dětskýma očima ![]()
K psycholožce bych v první řadě poslala učitelky
Dítě co popisuješ se mi zdá úplně v pohodě. Mmch já si s kytkama povídám dodnes
např. „jestli nevykveteš, tak tě vyhodím“ ![]()
vrobca: Pani ucitelka neni „uplne“ Pani Ucitelka. Ma jen maturitu a to snad ani ne na pajdaku, ale na nejake soc. a je 25 let ze skoly, 8let ve skolstvi. No ja si myslim ze ji porovnava s svymi detmi, 3ma kluky. A druha p.u. ta jen prikyvuje podle prvni… A souhlasim s tebou, fantazie v detstvi je krasa!!!
Jde taky o to, ze pristi rok nastupuje do 1.tridy a kdyz tam bude zasnene koukat do okna tak se toho moc nenauci-tvrdi uc. Ja zase tvrdim, ze se do skoly moc tesi a ve skolce ji to uz nebavi(coz mi sama rekla). Tak si „udela“ vlastni skolku, ze? Ale je pravda, ze se takto chova jako jedina ze skolky…
J8 myslím, že tvoje dcerka je jenom prostě víc fantasta.
Mě jednou kluk v práci řekl, že se sice tvářím jako zlá saň, ale uvnitř mám určitě vřelé srdce, které je připravené přijmout lásku.
ww o tom bych mohla psát romány. Dcerka také vybočovala z řady, v poradně jsme byly, ale protože je červencová a nastupovala v šesti do školy, takže musela mít papíry. Tam mi naopak zjistili nadprůměrnou inteligenci a teď už zlatíčko chodí do 8. třídy a zvládá to s jedničkami. Fantazie má dodnes na rozdávání. Má svůj svět, do kterého prchá, ale reálný svět vnímá normálně. Je hozená do uměleckého směru, takže hraje divadlo, kreslí příběhy. Prostě každý je jiný a myslím si, že kdyby byla paní učitelka studovaná, tak by jí to jasně trklo, že tvá dcerka má prostě takové sklony a podporovala její fantazii. ![]()
vrobca: To moje mala je uplne stejna, kresli pribehy-maluje nejlip ze skolky, doma nam hraje divadlo s misankama a vymysli uzasne pribehy. Miluje jednorozce, trpytky, vodopady…proste romanticka ![]()
ww tak vidíš, tak se vůbec nemusíš bát o její duševní zdraví. Jak jsem psala, já už mám 13 letou „umělkyni“, vlastně „matku přírodu“ a je vše v poho ![]()
vrobca: Jsem rada ze je tva dcerka stejne „postizena“ nebo spise OBDARENA, vid? Uc. mi rekla, ze jestli k psych. do zapisu nepujdeme, tak nas stejne posle do ped. psych. poradny
tak to radsi pujdeme k te nasi psych.
Super, že má holčička takovou fantazii! Já myslím, že jí to spíše rozvíjí. Učitelka možná neví, co s ní, tak potřebuje, abyste ji „znormálnili“.
Ale já bych to nehrotila ![]()
Moje neteř (2,5) má imaginární kamarádku Tonču. Tonča zlobí, tu ji naučí tohle slovo, tu nějakou lumpárnu. Taky se jí Tonča vykakala do postýlky a přikryla to pěřinou… ![]()
Moje dcerka(6) veri vsemu, ale opravdu vsemu co se ji rekne. Taky hodne fantaziruje a „ulitava“. Ucitelky ve skolce chteji abych to zacala resit. Mame sice skvelou pani psycholozku, ke ktere jsme chodili pred rokem kvuli nocnim desum, ale ja nevim… Ja jako dite taky zila ve svem svete a jsem normalni
Ona treba kdyz jsme jeli na kole a sedela na sedacce na me volala: Maminko rychle zastav je jsem videla vcelicku jak nese kyblicek medu ja se chci na ni podivat!!! Nebo si povida s kvetinami- taky jsem ji vezla na sedacce-dostala od babi kyticku-a ja jsem ji slycela jak rika: tady je nas dum a to okno tam je muj pokoj a tam se mnou budete. Co vy? Jak to maji vase deti? Kde je ta hranice kdy to uz neni normalni?