Realitní kancelář

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.4.13 20:40

@nejvíczoufalá Jojo jsou, já sem četla s majitelem rozhovor a to je tak nafoukanej clovek, ze to neni hezky.
@lenkin Snad to bude vše v pohode, hlavne ctete pozorne vsechno co podepisujete a klidne napiste o radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
22.10.14 16:04

Ahoj, prosím o radu. Rozhodla jsem se pro koupi domu. Majitel prodával tento dům přes realitku. Nyní jsem obdržela návrh kupní smlouvy a chci si jenom ověřit, zda je v pořádku, že mám peníze převést do úschovy realitní kanceláře. Je to ok postup? Co když není realitka pojištěná, mohla bych o peníze přijít? Jak zjistím jestli má ta realitní kancelář pojištění? Jedná se o velkou realitní kancelář, jsem s nimi spokojená, ale jde o mé celoživotní úspory, takže prověřuji.. Moc děkuji za rady :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.10.14 16:07

@LauMar nemusíš s tím souhlasit - já bych nesouhlasila. My zvolili advokátní úschovnu. prostě RK bych nevěřila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
22.10.14 16:15

@martina.se

No právě.. Mně se to taky moc nelíbí.. Jedná se teda o jednu hodně velkou realitku, tak snad tam nebude nic špatného, ale i tak.. Musím vědět, že je to 100%, ale zase nechci prudit zbytečně makléřku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.10.14 16:21
@LauMar píše:
@martina.seNo právě.. Mně se to taky moc nelíbí.. Jedná se teda o jednu hodně velkou realitku, tak snad tam nebude nic špatného, ale i tak.. Musím vědět, že je to 100%, ale zase nechci prudit zbytečně makléřku..

ono je celkem fuk, jestli je ta realitka velká… já jim nevěřím. Nám též říkali, že to bude tak, ale my řekli, že nechcem, že peníze půjdou přes advokátní úschovnu.. jako jo, byly to prachy navíc, ale jistota je jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
22.10.14 16:23

@martina.se

Kolik to stojí navíc? Přesně.. jistota je jistota. Prý záleží na tom, zda je realitka pojištěná, ale jak to mám u té své zjistit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.10.14 16:34
@LauMar píše:
@martina.seKolik to stojí navíc? Přesně.. jistota je jistota. Prý záleží na tom, zda je realitka pojištěná, ale jak to mám u té své zjistit..

my platili na 1 mega 6 tis advokátní úschovnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.14 16:38
@LauMar píše:
@martina.seKolik to stojí navíc? Přesně.. jistota je jistota. Prý záleží na tom, zda je realitka pojištěná, ale jak to mám u té své zjistit..

nenapadá mě typ pojištění, které by garantovalo to, že ti někdo na základě smlouvy nedá peníze, které ti patří, kde jsi o takovém pojištění slyšela? Jinak znám např. kauzu jedné snad největší realitky v čr a ti běžně peníze z úschovy nevydaloi třebas rok a bylo to i v televizi a jim to bylo jedno, prostě měli bezúročně půjčené takto od uschovatelů prachy které točili a vydělávali na tom. Není to vůbec o velikosti realitky, nikdy bych jim peníze v úschově nenechala ani za zlaté prase, jo a jak říkáš že nechce s tím otravovat makléřku, no to ji teda otravuj, protože smlouva je dohoda dvou stran, nikoliv že ty budeš dělat něco co nechceš, trvej na aspoň advokátní úschově. Obvolej třebas notáře i nějakého advokáta a zeptej se, za kolik by tu úschovu udělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
22.10.14 16:55

Trvala bych na notářské nebo bankovní úschově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
22.10.14 17:09

Taky bych do realitní nedala. Zkus se s nimi domluvit jinak ať je jistota. Některé banky by to ani nemuseli akceptovat že budou peníze u realitky v úschově (pro financování z HÚ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
22.10.14 17:21

Děkuji za reakce. Hypotéku mít nebudu, jsem na mateřské a přítel si půjčil od svého šéfa. Jedná se o realitní kancelář Sting, ta je hodně velká a známá, tak si myslím, že jsou ok a riziko tam není tak velké. Uf, no ale jak to vidím, tak raději půjdu raději do té notářské nebo bankovní úschovy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
22.10.14 17:23
@LauMar píše:
Ahoj, prosím o radu. Rozhodla jsem se pro koupi domu. Majitel prodával tento dům přes realitku. Nyní jsem obdržela návrh kupní smlouvy a chci si jenom ověřit, zda je v pořádku, že mám peníze převést do úschovy realitní kanceláře. Je to ok postup? Co když není realitka pojištěná, mohla bych o peníze přijít? Jak zjistím jestli má ta realitní kancelář pojištění? Jedná se o velkou realitní kancelář, jsem s nimi spokojená, ale jde o mé celoživotní úspory, takže prověřuji.. Moc děkuji za rady :kytka:.

Úschovu u realitky jednoznačně odmítni a trvej na úschově advokátní (pokud možno si od téhož advokáta nech zkouknout všechny smlouvy!). Bude to něco stát, ale na druhou stranu ti to ušetří problémy. Pokud jsi ještě nic nepodepsala, trvej na slevě ve stejné výši (ale obávám se, že tady už jsi v pasti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.14 17:25
@LauMar píše:
Děkuji za reakce. Hypotéku mít nebudu, jsem na mateřské a přítel si půjčil od svého šéfa. Jedná se o realitní kancelář Sting, ta je hodně velká a známá, tak si myslím, že jsou ok a riziko tam není tak velké. Uf, no ale jak to vidím, tak raději půjdu raději do té notářské nebo bankovní úschovy..

na bankovní úschovu se vykašli to stojí nejvíc ze všeho, buď notář nebo advokát…prostě trvej na tomto typu úschovy a nenech se zviklat prosímtě, určitě budou mít snahu tě okecávat ať nemáš obavu atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
22.10.14 17:25

Radši bych si vymýšlela, než přijít o peníze. :-) Ať si makléřka myslí co chce, v dnešní době se nedá věřit nikomu a ničemu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
22.10.14 17:53

To máte pravdu, nebudu riskovat. A můžu se zeptat zda je advokátní a notářská úschova stejná? To je to samé? Notář bude asi dražší, že? Hm, takže jsem zaplatila zbytečně 90 litrů provizi realitce (bohužel jinak to nešlo) a nakonec si budu ještě platit právníka. Bože můj.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí