Účtování vodného

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
220
13.8.10 09:40

Uctovani vodneho

Ahojik,prosivam vas,nas pronajimatel nam vubec neukazuje vyuc.teple a studene vody( za cely rok).Jenom nam prinese papirek a tam napsano neustale doplatek.Nevime jestly nas okrada,otazka zni prosim vas da se stim neco delat?Treba zajit si do vodarny a pozadat o vydani vyutovani,je to mozne?Vodomer mame spolecny s celym barakem.Nebo treba zavolat policii ze nevime za co platime kdyz neukazuje vyuctovani,pronajimatel rika ze pry to nemusi ukazovat,prosim co muzeme delat dekuji za kazdou dobrou radu Ps:jednou nam prinesl na papirku doplatek ze mame zaplatit 13000kc,za co?to nevime kdyz jsme v byte 3lidicky

Příspěvek upraven 13.08.10 v 12:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7805
13.8.10 10:09

ahoj,tak já bych každopádně chtěla vidět vyúčtování.Jako zaplatit 13000 a ani nevědět za co je mazec :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
13.8.10 10:33

VEras tak to je teda dost divné :think:
Nemáte třeba nějakého známého právníka? Já přeně nevím jak to je, ale myslím, že by jste měli mít právo vidět, z co platíte. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
13.8.10 10:37
No to buhezel nemame,a co myslite ze by nam vodarna vydala vyuctoni na pozadani?
M-a-j-a píše:
VEras tak to je teda dost divné :think:
Nemáte třeba nějakého známého právníka? Já přeně nevím jak to je, ale myslím, že by jste měli mít právo vidět, z co platíte. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
13.8.10 11:07

Ahoj, záleží, zda to máte uvedené v nájemní smlouvě. Pokud máte vyúčtování podle skutečné spotřeby, tak by vám to ukázat měl. A platit 13 tisíc za vodu je možné, zvláště pokud bydlíte v rodinném domě, můj názor je, že vám tu vodu nechal zaplatit celou za celý rok a celý dům. Určitě bych s takovým postupem nesouhlasila, a napsala bych dodatek k nájemní smlouvě. Uvidíš, jak se k tomu postaví, buď to podepíše, nebo ne. Podle jeho reakce zjistíš, jak na tom jste :-( .
Záleží také, kdo na VaK sedí, zkus se s nimi domluvit, vysvětlit jim situaci, a pokud tam bude někdo soudný, vyúčtování by ti ukázat mohl :-) . Držím pěsti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
13.8.10 11:23
No takle tenhle byt byl driv obecni,rodice tam bydli skoro 16let,no ale od koupil si to tuten majitel mely jsme 80m²velky byt a prestehoval nas z prvniho patra do prizemi o velikosti 60m²,jako mohl nam dat nejaky penize jeste za to ze nas prestehoval do mensiho bytu ne?Prosimte muzes mi poradit o hledne toho dodatku co tam mam napsat k cemu by to bylo vubec nemam poneti sorry diky
misburka píše:
Ahoj, záleží, zda to máte uvedené v nájemní smlouvě. Pokud máte vyúčtování podle skutečné spotřeby, tak by vám to ukázat měl. A platit 13 tisíc za vodu je možné, zvláště pokud bydlíte v rodinném domě, můj názor je, že vám tu vodu nechal zaplatit celou za celý rok a celý dům. Určitě bych s takovým postupem nesouhlasila, a napsala bych dodatek k nájemní smlouvě. Uvidíš, jak se k tomu postaví, buď to podepíše, nebo ne. Podle jeho reakce zjistíš, jak na tom jste :-( .
Záleží také, kdo na VaK sedí, zkus se s nimi domluvit, vysvětlit jim situaci, a pokud tam bude někdo soudný, vyúčtování by ti ukázat mohl :-) . Držím pěsti. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
13.8.10 12:04
To, že tam bydleli rodiče plno let neznamená, že jim ten byt patří. Pokud ho odkoupil, podle toho, co čtu, tak odkoupil zřejmě celý dům, tak peníze za menší byt vám určitě dávat nemusí a určitě ani nedá 8-o .
Výborné a velmi slušně napsané jsou smouvy na stránce http://rozhodcispolecnost.cz/. Jen jim pošleš svůj mail a do pár vteřin máš smlouvu (dodatek) na mailu.****
veras píše:
No takle tenhle byt byl driv obecni,rodice tam bydli skoro 16let,no ale od koupil si to tuten majitel mely jsme 80m²velky byt a prestehoval nas z prvniho patra do prizemi o velikosti 60m²,jako mohl nam dat nejaky penize jeste za to ze nas prestehoval do mensiho bytu ne?Prosimte muzes mi poradit o hledne toho dodatku co tam mam napsat k cemu by to bylo vubec nemam poneti sorry diky
misburka píše:
Záleží také, kdo na VaK sedí, zkus se s nimi domluvit, vysvětlit jim situaci, a pokud tam bude někdo soudný, vyúčtování by ti ukázat mohl :-) . Držím pěsti. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
13.8.10 12:31

Dekuji ti moc,poznamka ja nerikam ze ten byt patri rodicum,a ani si to nemylime :-) tady jde pouze o to vyuctovani,ze ho nam vubec neukazuje,ale dekuji ti za radu snad to k necemu bude :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
13.8.10 13:17

Ahoj. Rozhodně si myslím, že pokud někdo chce za něco platbu, musí předložit za co, v tomto případě vyúčtování. To by příště mohl přijít, že chce 100 tisíc a že vám nic ukazovat nemusí. Nemusí, ale v tom případě vy nemusíte nic platit. Nedala bych mu ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí