Střešní krytina

4216
7.8.10 18:06

Střešní krytina

Děvčata mám dotaz a to ohledně střešních tašek. Jaké máte jaká je spokojenost a taky samo cena. Nebo doporučit internetovou adreu kde jste kupavaly no prostě včechno. :-D Mě osobně se líbí Bramac-alpská clasik. Ale nemusí to být zrovna ona. Jsem z Ústeckého kraje. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
7.8.10 18:41

Tak my měli vybraný Bramac, byl nám doporučen od kamaráda odborníka. Kvalitnější a taky dražší je Tondach, ale na naší střeše to byl rozdíl 80 tisíc, což je docela dost. Nakonec nemáme ani jedno ani druhé, ale plechovou imitaci tašek Rukkuu nebo tak nějak :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5907
7.8.10 18:47

Tak my máme KM BETA,ale už ti bohužel neřeknu na kolik to vyšlo,střecha je 6 let stará,a ty ceny už jsou asi jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.8.10 18:48

Jé, tak tu přesně máme :wink: Červenohnědou a s glazurou. Glazura kvůli barevné stálosti (projeví se v delším časovém horizontu) a aby na tom nerostly lišejníky. Zatím jsme spokojení. Střechu jsme si nechali dělat na klíč, protože jsem si ji vymyslela složitou jak rádio, takže cenu tašek už nevím. Jestli tedy půjdete do betonových tašek, určitě si nekupujte KM Bety. V době kdy jsme dělali střechu ještě měli tak blbé série, že tašky praskaly při pokládání a pokrývači s nima prostě nechtěli dělat, nebo že si prý máme zaplatit o 50% navíc za matroš. Je fakt, že kámoš, co musel sundat poměrně nové tašky kvůli shnilým trámům taky musel hodně dokupovat. Tašky sice na střeše 10 let vydržely, ale manipulaci nepřežily. Z Bramacu takový odpad nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.8.10 19:00
madi píše:
Tak my měli vybraný Bramac, byl nám doporučen od kamaráda odborníka. Kvalitnější a taky dražší je Tondach, ale na naší střeše to byl rozdíl 80 tisíc, což je docela dost. Nakonec nemáme ani jedno ani druhé, ale plechovou imitaci tašek Rukkuu nebo tak nějak :mrgreen:

Jj Tondach jsou kvalitní, má je švagr, jenže mají malý baráček, tak si je mohli dovolit.
Kdyžtak mě vyveďte z omylu, ale mám pocit, že Tondach dělá tašky jen pálené, Bramac betonové, takže v tom je prostě rozdíl, ale není pravda, že pálené tašky jsou lepší než betonové - to se prostě nedá porovnávat, záleží na střešní konstrukci a prostředí, co se hodí víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
7.8.10 19:14

Jo,Tondach dělá pálené střešní tašky.Jinak já psala,že máme km betu,my už jí na baráku měli,tak jsem si nemohla moc vybírat,ale jinak nevím,jsou dobrý,žádnej problém s nimi nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
7.8.10 19:17

ahoj daly jsme na doporučení odborníků a máme tondach s glazurou a jsme moc rádi okolní domy mají bramac a střechy mají černé a zelené od lišejníku a my ji máme stále jako novou ,takže pokud chceš pěknou střechu neboj se zainvestovat přeci jenom tu střechu dáváš na dům tak na 80let a tak v tomto jistě nešetři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.8.10 19:25

Milhaus, když už to tam jednou je, tak ty KM Bety prý vydrží, to jo, takže neměj strach z mých pomluv :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
7.8.10 19:26

Přesně Tondach je pálený a našla jsem je i Za dobrou cenu tak právě nevím jestli Tondach nebo Bramac jste mě docela Zklamaly že na bramacu jsou lišejníky tak nevím km betu mají moji rodiče a jsou zpokojený :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
7.8.10 19:27

Gino,nic se neděje,a jako pomluvu jsem to nebrala,prostě je to názor. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
7.8.10 19:29

My máme Bramac moravskou tašku, naši ji dávali před 15 lety, když jsme barák zdědili, aby to nespadlo, protože na půdě byl v zimě sníh :lol: , my rekonstruovali až před 5 lety, a střecha už byla tedy hotová. Můžu říct, že po těch 15 letech je lehounce někde mech, ale rozhodně je střecha pořád červená. Říkali jsme si, že za rok-dva to manžel vezme wapkou a zas bude na 15 let klídek. U Bramacu je důležité, vzít ty tašky „hladké“, ne ty s posypem, v tom se právě drží mech. Za nás ta moravská byla hladká a ta alpská byla s tím posypem. Ta je zelená okamžitě. Jinak mohu jen doporučit, my jsme dodávali ještě přístavbu a odpad při pokrývce byl nula, žádná taška nepraskla. Navíc tuším, když se to stane, že to nahradí. My to máme jednoduché, protože Bramac výrobnu máme 5 km od nás. :-D

Příspěvek upraven 07.08.10 v 19:30

• Citovat
  • Upravit
23847
7.8.10 19:29

No já pevně doufám, že ta glazura na Bramacu zafunguje stejně jako na Tondachu a lišejníky nebudou. Za jak dlouho se tak asi objevují? Střechu máme 2 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
7.8.10 19:31

Bety i na Bramac mám super cenu tak právě nevím. Alpská je s posypem? To jsem nevěděla a ani to nikde nepíšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
7.8.10 19:32

Betonová taška je právě podstatně těžší, takže někdo je nucen dát tu lehčí pálenou. Naši mají 80 let starou pálenou a taťka na ni nedá dopustit, že je to léty ověřená praxe, že po x letech překládal, má na zahradě schované náhradní, a ztráty byly 3%. A to mluvíme o takhle starých taškách. Bohužel ale cenově teď vyjdou ty betonové příznivěji, takže pokud to střecha unese a chcete ušetřit, tak bych volila betonové. KM Beta nemohu posoudit, ale co vím, Bramac má dobré jméno.

• Citovat
  • Upravit
4216
7.8.10 19:33

Gino takže dva roky a nic? Já bych taky chtěla tu barvu a k tomu červenou fasádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí