Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
chtela bych se zeptat maminek, ktere bydli v Ujezde nad Lesy, jak se jim tam bydli, protoze hledame byt a ta lokalita se nam libila. Jak je to ale s dopravni dostupnosti do Prahy, neni rano silnice do Prahy ucpana? A jak je to s MHD? Vim,ze bus by mel byt za 12 min na Cernem Moste a jede snad i casto,ale jaka je realita? A co skolky, jsou tam asi 3 dle internetu,dari se tam umistit deti? Budu vdecna za jakoukoliv informaci (praktickou zkusenost) . Diky!
ahoj,já v Újezdě bydlím asi 2roky,přímo na sídlišti Rohožník,kde je konečná busu.
ad bydlení: myslím,že je to moc pěkná lokalita,blízko obchody,doktor,školka..,ale zároven za humny les,příroda,dá se tu super jezdit na kole,s kočárkama je to taky příjemné,na hraní pro děti se tu dá najít taky spusta hřišt.
ad doprava: pro mě tragédie,silnice do centra bývá v ranní špiččce narvaná,takže nejlépe jezdit do práce v 6h,autobusy 12min na ČM - tak rychle jsem to asi ještě nejela
,počítej tak 20min,skrze zácpy. Jinak autem se to dá různě objet třeba přes Koloděje,tak se to dá,když víš kudy ![]()
ad školka: školek je tu hodně,ale je tu také hodně dětí. 3leté děti neberou!Ale začíná tu být i dost soukromých školek a rozjíždí se hlídací centra,takže nějaké alternativy ano ![]()
lékař: je tu taková malá poliklinika,2dětské doktorky,skvělý chirurg,zubař,oční…to moc neporadím,já chodím jen s malou k dětské-jedna blbá,jedna super!Ale mám to 200m od baráku!
Když to zhodnotím celkově,bydlení pro rodinu je tu moc fajn,taky seš hned venku z Prahy,když chceš někam jet (teda směr Liberec, Hradec,Kolín..). Jediný negativum je ta doprava,ale i to se dá skousnout,a MHD jezdí velice často.
A vlastně,ještě jedna výhoda,autobusem za pár minutek na nádrží Klánovice,a odtud 20min na Masaryčku do centra,tak jezdí hodně lidí do práce ![]()
Jop, nebydlim tam primo, ale upozornuju na tu dopravu… ta je fakt silena… ale zase z Bechovic jezdi vlak myslim ze ted na Masarycku.
Fialko, tak se přistěhuj do Zelenče, taky hezká lokalita, kousek od Klánovic i Újezdu, školka, škola, pediatr, zubař, dvě fajn hospody, spousta rodin s dětma, na Masaryčce jste vlakem za 20 minut
A prodává se tady blízko nás jeden mezonetovej byteček ![]()
Ahoj, dekuju vsem za info, hlavne Befane za podrobny popis, tohle presne jsem potrebovala. Posles mi prosim na SZ tip, jak to sikovne autem objet,aby clovek nestal v zacpe?:-) No ja hlavne resim tu dopravu, protoze si nejak neumim predstavit, jak to pak budu zvladat,az deti pujdou do skoly a ja budu muset do Prahy, navic auto budme mit max. jedno, a to bude vyuzivat manzel. Stejne me docela zajima, jak to lidi delaj, kdyz skolky zaviraji v 17 hod a oni dojizdi z Prahy…
Hele, a berou tam an tech linkach do MHD kocarek nebo se tam ve spicce neproboxuju(kdybych potrebovala s detmi do centra)? Nejsem aktivni ridic.;-(
Takze myslis, ze ten bus na ten Cerny Most teda nejak kolem tech 20 min je?
Taky jsem nekde vycetla, ze si mistni lidi stezovali,ze Ujezd nema zadne centrum, ale to mne prijde jako detail, pochybuju,ze bych pri sve vytizenosti chodila korzovat na mistni bulvar.:-)))
Jeste hledam nejake informace ohledne toho planovaneho obchvatu,ale nic aktualniho jsem nenasla.
Nat77, diky za tip, o Zelenci me nenapadlo uvazovat, vypada to hezky,ale je tam jen jedna skola a to do 5. rocniku, nemam pravdu? Ja bych prave nechtela byt zavoznikem svych deti, proto potrebujeme zustat nejak v dosahu Prahy, abychom mohli oba vydelavat a meli na hypoteku, doma byt nemuzu.
Fialko:
s kočárkem do busu já problém nikdy neměla,i když rodin s dětmi a kočárky tu je strašně moc, je fakt,že nastupuju na úplně první zastávce,a nastupujem třeba 3kočárky-většinou jezdí dlouhé autobusy a hodně často nízkopodlažní ![]()
ad obchvat: myslím,že dlouhodobě nehrozí ![]()
Objíždka: já jezdím z Újezda do Kolodějí a z nich do Běchovic,kde se napojím na tu hlavní. Největší zácpa je většinou na od konce Újezda do Běchovic,v Běchovicích se to na semaforu kupí… ![]()
Spousta lidí jezdí i z Kolodějí na Štěrboholy,pokud nepotřebují směr na Černý Most.
centrum Újezd fakt nemá…je to podlouhlá „vesnice“ podél hlavní silnice,jen zhruba uprostřed je sostředěno více krámků,pošta atd.ˇujezd má zhruba 3části - sídliště Rohožník (supermarket albert),střed Újezda (Lidl) a Blatov (Penny). V každý části najdeš i hospodu.Obě základní školy jsou uprostřed.
Taky se tu hodně dbá na různé dětské kroužky atd. Třeba Yamaha se tu vyučuje na 4místech ![]()
Prosim ujezdske venujte cas a pozornost tomuto, pripadne sirte dal, at se nam doprava jeste nezhorsi…
http://www.praha21.cz/…-na-kvetnici