Sádrokartónová zeď - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2673
9.8.10 19:46

Prosím radu

Ahoj,máte někdo zkušenost se sádrokartonovou zdí?Potřebujeme udělat zeď nad schodištěm,dělka je asi 3m.Vím ž ejsou třeb akoupit profily,sádrokarton,vata.Ale nedělal jste někdo něco podobného,kolik by to zhrub astálo?Díky moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13794
9.8.10 20:12

Kdybych měla doma přítele, tak Ti to hned napíšu, ale doma bohužel neni … :roll:
Ale dělá sádrokartony, takže kdyžtak mi napiš SZ a on Vám to spočítá kolik by to cca stálo .. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.8.10 20:26

Asi 9tis.Stalo to tak znamou ale zalezi jak to potrebujete.
Chcemtaky delat ale asi sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
9.8.10 20:30

ahoj, tak ja jsem si to nechala udelat firmou, delali mi a 1m2 mě vyšel na 1265CZK včetne dph (je v tom prace, material, doprava)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
9.8.10 20:31

Pokud bych to delala sama tak u nas by se to tahlo roky, takhle to trvalo tyden, delali jsme 50 m2 vcetne zatepleni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.8.10 20:37

janiku:tak 50m jo ale 3metry bych si udelala sama respektive muj chlap s kamaradem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.8.10 20:43

Ceny sádrokartónů se liší jak podle lokality, tak i značky KNAUF a RIGIPS mezi sebou. Je dobré sondovat detailněji. A při výběru profilů dávej pozor a podrobně se vyptej, co je ten profil zač. Tady na Moravě je možné narazit na napodobeniny originál knaufáckých profilů, kde nesedí třeba velikosti a rozteče upevňovacích otvorů pro „šroubky“ a řemeslníci zvyklí pracovat s originálem pak pěkně nadávají - a práce se protáhne. Tolik ze zkušenosti známého.
Ze zkušenosti jiného známého dodám, že sádrokartónové příčky nejsou moc vhodné v rodinách, kde se dětičky rvou jako koně. Jeho synátor se svou sestřičkou se pošťuchovali takovým způsobem, že napoprvé holka udělala zády do sádrokartónu pěkný důlek a podruhé prošel klučina skoro skrz příčku. Naneštěstí si to hlavou namířil přímo do plechového profilu… :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
9.8.10 20:50

ja mam knauf, jinak 3 m muze udelat chlap, jinak v bahausu, tyto sadrokartony maji, jinak mam zatepleni 18- pry sila vaty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
10.8.10 09:52

Díky moc za rady a tipy.Bude si to manžel dělat sám.Ale je z toho nervní,tak se nechci pořád ptát.Nějaké zbytky sádrokartonu ještě máme.Ještě by mě zajímalo,zda ta zeď trochu odhluční,pořád slyšíme ze zdola hlasy,jestli to pomůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.8.10 10:03

Zvuk se nejlíp šíří v plné cihle, kameni a kovu. Naopak spolehlivě ho tlumí všechno, co obsahuje „komůrky“ naplněné vzduchem. Takže při montáži bude dobré podkládat profily gumou (slabou) nebo plastem, zrovna tak i šrouby a matice. No a mezi sádrokartony dát minerální vatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
10.8.10 10:07

Ta minerální vata je jiná?My dávali do stropů takovou žlutou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.8.10 10:29

To je sice skelná vata (tuším že Orsil nebo Isover, vyjde to nastejno…), ta minerální je šedohnědá, ale tlumicí účinky jsou zhruba stejné. Já jako laik rozdíl nepoznám. Nejdůležitější je přerušit ten „zvukový most“ (analogie s „tepelným mostem“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
10.8.10 10:37

My davali Insover, na zbytku mame orsil, ale je to prach jak uhod, cenove stejne, vzhledove jakbysmet, akora se to jinak jmenuje,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.13 12:58

Holky potřebuju radu :-) Chci přidělat na sádrokartonovou zeď skříňku se zrcadlem. Takže není uplně lehká. Koupila jsem si tyhle hmoždinky, myslíte, že je můžeme normálně použít? Udrží to ta stěna? Dík! :nevim:

http://media.novinky.cz/…al-wi7g3.jpg

pa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí