Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
prosím poradíte s výběrem nějaké spolehlivé pražské RK nebo jiný způsob, jak najít vhodný byt (3+1 a větší, pokud možno ve zděné budově - Praha 4 neb Praha10) - zatím máme spíše negativní zkušenosti - neseriózní jednání, nadsazená cena, malý výběr.
Moc díky za rady ![]()
přítel dělal v realitce a jako za kup třeba bytu ty dáš realitce klidně 300 tisíc provizi . I když píšou bez provize ehm provize je už v ceně.ale zase zařídí pravní servis atd , ale myslim si že pokud máš něco v hlavě a zařídíš si to sama by tě vyšlo o hodně levněji. Jnk je spousta makléřů který vykecaj díru do hlavy jen aby měly peníze. já osobně bych hledala byt bez realitky ![]()
Já se snažím hledat v annonci, bezrealitky.cz, i v jiných inzertních časopisech…jenže mi bohužel kvůli partnerovo matce potřebujeme určitou lokalitu a moc tam toho v nabídce není (vlastně ano, ale pouze vybydlené paneláky, a když je to pěkné, tak to stojí jako baráček za Prahou)…ano, a setkala jsem se s realitníma makléřema, kteří chválili i „rozlámané záchodové prkénko“, ale na druhou stranu i s naprostým nezájmem......prostě tihle to stejně nekoupí, se snažit nebudu.....a přitom se při prohlídkách snažíme chovat neutrálně, nedávat najevo ani přespřílišný zájem a ani nezájem. No, prohlídek jsme absolvovali asi deset až patnáct…
dolphiny píše:
Ahoj,prosím poradíte s výběrem nějaké spolehlivé pražské RK nebo jiný způsob, jak najít vhodný byt (3+1 a větší, pokud možno ve zděné budově - Praha 4 neb Praha10) - zatím máme spíše negativní zkušenosti - neseriózní jednání, nadsazená cena, malý výběr.
Moc díky za rady
tak ja poradim http://www.sito-reality.cz/text/kontakty
su to kamarati preto viem ze jednanie ok..
je ale jasne ze realitka ma proviziu .. otazka je ci si trufnes na ten pravny servis sama, ak ano tak potom najlepsie bez realitky ak nie, potom je ten link odo mna pre teba vhodny .. ![]()
my mame od nich prenajom bytu a aj nas byt predavali a to este v dobe ked sme sa nepoznali nejak moc .. ![]()
No my si vybrali byt na **** tam mají celkem výběr a jsou tam různé realitky ale i nabídky bez realitek:)
edit admin - odstraněn odkaz
Ahoj, já hledám byt s přítelem, může to být i garsonka, nějaký pronájem za dobrou cenu v Praze a nedaří se nám nic najít. Buď je to někde na kraji Prahy a nebo za šíleně velké poplatky. Jak dlouho jste hledali byt než jste našli ten pravý?
To mi neříkej, že nemůžete nic najít:) Já našla hned na první stránce něco:) koukej byt akorát není zařízený no.. pokud chcete zařízený tak to už je trochu složitější:) Tak hodně štěstí při hledání! My hledali asi půl roku než jsme našli to pravé a zatím jsme spokojeni:) Nevěš hlavu, něco objevíte:)
Pozor TOP ONE REALITY špatná zkušenost s TOP ONE REALITY s.r.o. Lidická Roztoky. Nabízejí něco co nemůžou prodat ani zprostředkovat , uvádějí že ke všem nabídkám mají zprostředkovatelské smlouvy a nemají nic. Jediným zájmen je z vás dostat „rezervační zálohu“ která je jejich provizí , a pak už si porad sám nic neudělají , když už máte složený poplatek a vyřízený úveř jedinou cestou je spojit se pak s prodávajícím a vše si vyřídit sám a realitka pak za nic kasíruje nemalé peníze , když jim voláte a řeknete že to je divný že si vyřídíte všechno sám a pak za co tedy platíte když jste si vzal realitku aby za vás všechno vyřídila a pak si smlouvy převody a všechno oběháváte sami ,odpoví vám obchod proběh co po nás chcete je jedno že jste si všechno zařídil sám my svý peníze máme . Pozor tímto vás chci varovat další neseriozní kanceláří s jménem TOP ONE reality s.r.o. /zatím se tak jmenují ale zvykem je se přejmenovávat se jak se provaří/ proto kontrolujte i rejstříky firem jestli je nejedná o ty samé majitele.Bohužel V čr se asi opravdu nenachází žádná seriózní realitka , doporučuji všem inzerát za pár korun si dejte samy obracejte se na advokáty se smlouvama a žádnou rk nepotřebujete , nemyslete si že za vás něco vyřídí jde jim jen o vaše peníze a pak už je nic nezajímá.
Tak já jsem teď zrovna v situaci, kdy taktéž řeším nové bydlení a chci jít do vlastního. Ale bohužel bytů na prodej je v Praze prostě všude málo. Rozhodně bych ale nešla do koupě bez podpory nějaké realitní kanceláře. Udělala jsem si trošku průzkum, zjistila si dobu působení na trhu, přečetla recenze, sešla se se zástupci pár realitek. Chtěla jsem nějakou, která bude přímo v Praze a hlavně na Prahu a okolí se bude zaměřovat. Pač si myslím, že budou mít na výběr více bytů přímo v Praze. Nakonec jsem si vybrala realitní kancelář ***. Můžu je doporučit - skvělá komunikace, ochota, pomůžou, poradí, vyřeší i nějaká ta úskalí
. Jsou to profíci, to je znát. A rozhodně mám zajištěný kvalitní právní servis a ne se s tím sama pachtit. To mi ušetří spoustu času a hlavně nervů
.
edit admin - odstraněn odkaz
Krasnou reklamu jste si to udelala na Vasi praci kancelare dali se teto zlodejine rici prace. Uz vidim jak jak jste nadsena nad vyssi cenou bytu dale nad tim ze musite platit dan z koupe a ze s velkou radosti date za nic realitce dalsich 200tis za to ze dala inzerat a zvedla 2 telefony zbytek stejne dela pravnik a banka. Ja od te doby co jsem se napalil jsem rk nevyuzil a kupoval jsem jeste byt a svete div se dokazal jsem to i bez darmozroutu co by si rekli 200 tis a usetrene penize jsem pouzil na koupi auta ale pokud nekdo z blbosti chce zivit podvodniky prosim jeho vec. Koupi domu predtim jsem si v podstate vyridil taky sam s tim rozdilen ze si za nic rk vzala 190tis jinak jsem si zarizoval sam hypo sam pravnika jelikoz se ukazalo ze majitel ktery dum prodaval nemel s rk zadnou smlouvu a nic pres ne prodavat nechtel jelikoz provizi chteli i po nom jak to byva zvykem takze pokud by jim kyvl 400tis provize pro rk z 4mil domu super zlodeji. Nedavno jsem prodaval sam a zjistil jsem jak jsou makleri omezeni blby a dementni v inzeratu jsem mel napsano nevolat realitni makleri o sluzby nemam zajem denne mi volalo 10 stupidnich makleru s nabidkou tak co je to za dementy kdyz neumi ani cist
@lektorpráva píše:
edit admin - spam
Podle linku sem čekal, že realitka.
Ale podmíněně beru na milost, protože je to drobný svěštlo v realitním ksindlu.
Co přidat linky na záplavový oblasti? Radonovou mapu? Mapy průmyslovýho znečištění? Linky na firmy, co prověřují nemovitosti? Podle mě by se dal udělat stručný checklist, „jak prověřit nakupovanou nemovitost v prvním v druhém a ve třetím kroku (inzerát, právo, stav)“, což by zhruba 90 procentům lidí pomohlo realitní ksindl vymítit. Na co si dávat pozor ve smlouvě s ksindlem, když už tomu někdo chce podlehnout?
No a co říkáte na návrh realitního zákona, jeho podvodnej návrh a konflikt se svobodou podnikání, atd?
Sry, ale dokud lidé nebudou mít alespoň nějaké základy finanční gramotnosti, tak budou podvodné realitky fungovat. Pokud je někdo ochotný při své debilitě dát realitce stovky tisíc mnohem raději, než právníkovi doslova pár tisíc, tak je to jeho problém.