Jakou mám sama možnost bydlení z mateřské a dvěma dětmi?

chameleonek
12.10.10 09:56

Jakou mám možnost bydlení - poradíte?

Ahoj. Poradíte mi. Dostala jsem se do těžké životní situace. Manžel mě vyhodil se dvěma dětma. Dočasně můžu bydlet u rodičů, ale za dost špatných podmínek. O mě nejde. Já zkousnu cokoli, ale jde mi hlavně o děti(3roky a 3 měsíce). Teď mi bude končit mateřská a budu na rodičovském příspěvku (7600Kč měsíčně). A snažím se vyřešit bydlení, ale vůbec netuším jak. Je možnost utáhnout nějaké bydlení z mateřské a abych uživila děti? Budu mít měsíčně ještě alimenty cca 2500Kč. Do podnájmu nemůžu je moc vysoký, hypotéku taky nedostanu. Azylové domy jsou teď přeplněné a je na ně dlouhá čekací doba - a hlavně je to řešení na 6 měsíců. Nevíte neexistuje nějaká ubytovna kde by se dalo dlouhodobě bydlet s dětma? Nebo nemáte zkušenost či radu jestli se v téhle situaci vůbec nějaké bydlení dá najít? Někdo mi poradil, že si mám dát žádost na městský úřad na byt, ale s tím nemám zkušenost. Když mi byt přidělí, tak kolik se platí a pod.?
A druhá otázka je. Nemám si kam nahlásit trvalé bydliště. Prý je možnost ho mít na městkém úřadě. Ale též nemám zkušenost. Musím si ho dát na městský úřad kde jsem ho měla doteď a nebo můžu na jakýkoli úřad? A to mi pošta pak bude chodit tam? Předem moc děkuji a reakce a odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5173
12.10.10 10:01

já bych zažádala na městě…známý takhle žádali o byt pro sociální slabé nebo v nouzi,bydlí kousek ode mě v 1+1 není to žádný cikánský barák, je tam uklizeno a je to tam moc pěkný.Bydlí tam hlavně maminy samoživitelky ,hodně mladé rodiny atd. A nájem vysoký není.. jinak trvalý pobyt můžeš mít na městským úřadě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
12.10.10 10:05

Ahoj, tvojí situaci ti vůbec nezávidím a nemám v podobných věcech moc zkušeností. Nevím, jak to máte s bytem. Nepřijdeš o nárok na byt, když budeš mít jinde trvalé bydliště? Na úřadě trvalé bydliště mít můžeš(mají ho tam například i bezdomovci). Můžeš si dokonce požádat i o byt a většinou se snaží v této situaci vyhovět. Mojí tetě zemřel přítel a rodina samozřejmě o byt ihned zažádala, takže řešila kde bude bydlet. Dala si žádost a dali jí na výběr ze 3 bytů. Nebyl to žádný luxus, ale alespoň něco. Budu držet palce,ať si co nejdříve najdete bydlení a jste zase v klidu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.10 10:08

vyhodil? Jak vyhodil? Ty ho biješ,nebo máš zákaz od policie? To těžko. Pokud tam máš trv.bydliště,tak na to nemá právo!!! Jak výživné na 2 děti 2500? Jako jeho žena máš právo na stejný životní standart,jaký má ON. Tzn. s nějakými 2500 kč atˇse jde muž vysmát. Je povinen tě živit a přispívat na domásnost a děti takovou částkou,aby jste měli stejnou živ. úrovenˇ,jako on.
Holka tvá situace je zapeklitá,vy jste v rozvodovém řízení? V tvé situaci bohužel nemáš tedˇmom. nárok na nic(musel by tě bít,aby jsi byla v azylovém domě),podnájem sama neutáhneš(ale máš možnost zažádat soudně,aby ti manža přispíval), soc. byt-na ty se čeká roky . Možností je hrozně moc. Být tebou,seženu si spíše právníka,aby poradil,jak na manžela a co máš tedˇučinit za příslušné kroky-svěření dětí do tvé péče apod. ,protože celé tohle je z jeho strany protiprávní,nemůže tě nejen tak vykopnout a nechat tě s 2500 kč na 2 děti…
Nedej se a bojuj!

• Citovat
  • Upravit
4232
12.10.10 10:12

No v Praze je to s nájmama dost hrozný. A v který části bydlíš ? Obrať se na městskej úřad, jestli nemají nějaký sociální byty.
Ten byt jste měli nájemní nebo vlastní ? Do dvou let dítěte máš myslím nárok na příspěvek na vyživovanou manželku, jestli nekecám, takže by manžel měl platit ještě tobě. Taky zkus na sociálce zažádat o příspěvek v hmotný nouzi, o přídavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.10.10 10:12

Manžel tě nemůže jen tak vyhodit s tříměsíčním dítětem. I kdyby to byl jeho byt/dům, který nabyl ještě před uzavřením manželství, tak pořád zájem čerstvě narozeného tříměsíčního dítěte stojí nad zájmem obou jeho rodičů. Pokud to nerespektuje, tak je myslím třeba možnost ho vykázat z bytu za asistence policie tuším že na 8 dní. Tím, že tě i s dětma vyhodil a vy nemáte kde bydlet, tak přímo ohrožuje život tříměsíčního prcka. A podle mě by za to mohl jít klidně i sedět. Ať ti vysvětlí, jak máš s dětma bydlet v nevyhovujících podmínkách za těchto venkovních teplot. To už je vážně na žalobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
12.10.10 10:13
Anonymní píše:
Být tebou,seženu si spíše právníka,aby poradil,jak na manžela a co máš tedˇučinit za příslušné kroky-svěření dětí do tvé péče apod. ,protože celé tohle je z jeho strany protiprávní,nemůže tě nejen tak vykopnout a nechat tě s 2500 kč na 2 děti…
Nedej se a bojuj!

Je to přesně tak! Kdybys byla již svobodná matka, tak máš nárok na příspěvek na bydlení. Určitě se spoj s nějakým právníkem a jednej!
Ve tvé mmt. situaci nájem sama neutáhneš, a s přidělením bytu, na rychlost úřadů bych moc nespoléhala.
Držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.10.10 10:13

Pokud bys byla dostatečně razantní, tak by mohla taky nastat situace, že by si kufry musel sbalit on…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
12.10.10 10:15

Tak v Praze to bude určitě složitější,ale taky bych se být tebou nevzdávala. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
12.10.10 10:20

Terrad dost to záleží na městký části, některý na to kašlou, některý se staraj. Tady na Jižňáku to není tak hrozný, radnice minulej rok dělala pořádek a spoustu lidí z těhle bytů vyházela, neplatiče, problémový a lidi, co s nima kšeftovali, takže se jich docela dost uvolnilo, takže tady by se možná něco našlo.
To že dokáže vyhodit mámu se dvěma dětma z toho jedno mimino, by se mu mohlo u rozvodu pěkně vymstít, rozhodně doporučuju právníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chameleonek
12.10.10 10:21

Ten byt měl manžel v ov několik let před tím než jsme se poznali. Takže na něj nárok nemám a trvalé bydliště zatím ještě u něj mám. Doma domácí násilí bylo (psychické), ale bohužel v tomhle státě od toho dávají všichni ruce pryč. Policie se k tomu moc nestaví. Té je to jedno. A alimenty jsou nízké protože manžel má přiznaný základní plat (pak dostávál peníze na ruku - na černo a to nikde napsané není). V rozvodovém řízení jsme - já podala žádost a tak čekám na termín soudu. Byla jsem na OSPOD, právník, policie a všichni mi řekli, že s bydlením mám smůlu a maximálně si můžu podat žádost na městský úřad, ale je tam právě dlouhá čekací doba. A tak hledám jakkoukoli možnost. Trvalé bydliště mám na Praze 9, ale momentálně se pohybuji po celé Praze.

• Citovat
  • Upravit
14535
12.10.10 10:23

Já to myslela jinak. U nás ve městě je určitě větší šance získat byt než třeba v Praze. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
12.10.10 10:34

Terrad to asi jo, v Praze jsou nájmy hrozně vysoký.
Ale ani tak to není úplně beznadějný.
Některý chlapi jsou pěkný s… :cert: . To máš nárok tak akorát na ty přídavky, ale stejně to že tě vyhodil ze dne na den se stejně asi soudu líbit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
12.10.10 10:39

Mně napadá nějaké spolubydlení, je to spíš pro studenty, asi bys nenašla úplně napoprvé byt, kde by tě s dvěma dětma vzali, ale proč to nezkusit… třeba na www.bezrealitky.cz. Ale to až když opravdu nebude jiná možnost, jinak bych taky radila bojovat, co si to dovoluje, že tě vyhodil z bytu s dvěma dětma? Vrátila bych se tam a vyměnila zámky a až ti najde odpovídající bydlení, který zaplatí, můžeš jít. Já vim, to se mi to píše. Jsou to parchanti, někteří. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.10.10 10:40

Jsou to přece jeho děti. Zplodil je on, takže má stejnou povinnost postarat se o ně jako ty. Myslím ale, že i soudy na to pohlíží tak, že chlap má větší možnosti výdělku - a tím pádem by se měl starat víc než matka.
Rozhodně u toho rozvodového soudu zabojuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí