Poradíte se sádrokartonem?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
14.10.10 09:10

Poradíte se sádrokartonem?

Ahoj,potřebuju trochu poradit.Potřebujeme odhlučnit schodiště,délka chodby kde by stěna vedle je 3 metry dlouhá a dva metry vysoká.Nad schodištěm asi dva metry,dveře máme.Myslíte že sádrokarton to dostatečně odhluční?A zda nemáte zkušenost,jak by to bylo finančně náročné?Manžel si to bude dělat asi sám.Díky moc za rady a tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5532
14.10.10 09:23

Ahoj Karol,
obávám se, že jen sádrokarton nic neodhluční. Bude to chtít nějakou izolaci určenou přímo k odhlučnění. My máme sádrokartonové příčky mezi dětským pokojíčkem a obývákem, mezi tím jakousi odhlučňovací vatu, ale už si nepamatuji jakou - pár let už to je hotové :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.10.10 09:25

A ta izolační vata to moc neodhluční?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
14.10.10 10:39

Ahoj, jestli ti to není pozdě, tak večer napíšu, přítel dělá ve stavebninách a se sadrokartonem má bohaté několikaroční zkušenosti. Když přijde z práce, tak se ho zeptám a napíšu.
Jinak co vím, tak existuje i sadrokartón, kt. odhlučňuje myslím, že má modrou barvu a je od rigipsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
14.10.10 10:43
Karol12 píše:
Ahoj,potřebuju trochu poradit.Potřebujeme odhlučnit schodiště,délka chodby kde by stěna vedle je 3 metry dlouhá a dva metry vysoká.Nad schodištěm asi dva metry,dveře máme.Myslíte že sádrokarton to dostatečně odhluční?A zda nemáte zkušenost,jak by to bylo finančně náročné?Manžel si to bude dělat asi sám.Díky moc za rady a tipy.

Ahoj, máme dělaný byt ze sádrokartonu a záchod jsme odhlučovali tak, že jsme dali sádroš-izolaci(vatu)-sádroš a jsem nad míru spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.10.10 10:49

Alchemilka:Díky to bys byla moc hodná :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.10.10 12:28

Na odhlučnění se nejčastěji používají rohože ze „skelné vaty“ (jinak minerální vlna), nejvíc se používají rohože ORSIL nebo ISOVER, velikost je 50×50 cm nebo 60×60 cm, případně namotané v rolích.
Abys něco odhlučnila, potřebuješ do stavebních materiálů „zavřít vzduch“, právě ty „komůrky“ tlumí zvuky. Takže samotný sádrokartón moc neodhluční (jen něco málo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
15.10.10 08:26

Ahoj, napsala jsem ti SZ, tak mrkni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
15.8.14 21:54

Ahoj, chtěla bych poradit. Dá se dát sádrokarton na strop přímo na dřevěné čtverce, pod kterými je konstrukce z dřevěných hranolů, parozábrana a izolace? Bojím se, aby konstrukce stará 15 let vydržela tíhu sádrokartonu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
15.8.14 22:12

Chlap říká, že určitě oddělat ty lišty. Zkontrolovat, jestli pod čtverci není plíseň a dřevo je zdravé. Lépe ti ale poradí stolař, spočítá ti nosnost. Nebyl by lepší polystyren?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
15.8.14 22:18

@ajush možná bude nejjednodušší udělat klasický rastr a máte to bez nervů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
16.8.14 09:52

@mlsalkaM U polystyrenu se bojím zdravotní (ne)závadnosti… A navíc bych chtěla hladký bílý strop a co se tak koukám, tak všechny ty polystyrenové čtverce mají nějaký vzor, prolisy a podobné kraviny :( A to se mi absolutně nelíbí. A o těch v dekoru dřeva ani nemluvím…

@1Luca Jj, kovový rastr by byl podle mě nejlepší, ale potřebovali bychom délku těch profilů asi 4,5 m, nejdelší jsem našla 4 m… Nevím, jak by se pak ta konstrukce dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.8.14 10:01

@ajush 15 let není zase takové stáří - má smysl kontrolovat konstukce po 30-40 letech. Jenže problém může být jinde - dřevo (včetně dřevoštěpkových desek) je materiál ze své podstaty pružný a sádrokartón je zase z podstaty křehký. takže asi chcete sloučit neslučitelné… Pokud už bych upevňoval něco takového, tak jedině tabule sádrokartónu přímo do trámů, případně udělat nějaké pomocné nosníčky (tam, kde spára mezi tabulemi vychází mimo trám). Celkem správně se obáváš váhy sádrokartónu a jeho připevnění na ty dřevěné čtverce. Ty čtverce můžou (ale nemusí) trochu povolit, tabule sádroše praskne - a část jí máte na hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
16.8.14 13:27

@Jura007 No my to chtěli upevnit do těch trámů přes ty čtverce. Zkusila jsem napsat nějakým odborníkům a uvidíme. Byl tu známý, který sádrokarton sám dělal na několika místech (byty i domy) a prý by to dal rovnou na to a není problém, ale já tomu moc nevěřím. Ráda bych měla řešení na x desítek let ne-li celý život, a tak bych chtěla slyšet názory od více lidí.

Takže za názory všech tady děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.8.14 16:26

@ajush No tak v zásadě se nesmíš dopustit akorát dvou věcí: za prvé aby konec nějaké dost velké desky (myslím konec o délce tak metr) byl takříkajíc „ve vzduchu“. Vždycky se sádroš kotví po obvodě do plechových profilů, do trámů, do zdí… A za druhé není přípustné, aby se podklad, do kterého je sádroš upevněný, pohnul kolmo na povrch té desky (bobtnal, uvolnil se, zapružil…) Hrozí prasknutí desky - jak už jsem psal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí