Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
Máme na zahradě dva obrovské keře rebarbory a já nevím co s sní ![]()
Klasický rebarborový koláč nám moc nejede a žádný jiný recept neznám. Poradíte?
Jo a ještě jsem někde slyšela, že prý je syrová rebarbora jedovatá…nevíte co je na tom pravdy?
Ahojky, rebarboru bych taky mohla rozdávat. Občas upeču ale taky nevím co s ní jiného…navíc manžel trpí na ledvinové kameny a nesmí ji moc konzumovat - má zákaz od lékaře.
Ahoj,
doporučuji se podívat na povídání o rebarboře na http://www.vegetarian.cz/…l/reven.html a spoustu receptů jsem našla na http://www.rhubarbinfo.com/…pe-cake.html#….
Eva
Ja pridavam rebarboru ke sladkemu ovoci do marmelad. treba do jahodovych nebo jahoda - banan. Marmelady nejsou potom tak sladke.
Nebo do ovocneho salatu. Ovoce nakrajim na kousky, pridam skorici, rebarboru roxmixovanou na kasi s troskou cukru. Vse zamicham a je to dobra priloha k jidlu.
Jeste me napada, ze ji jime rozmixovanou (zase s cukrem) na tech malych palacinkach, na ktere se pridava jeste tvaroh a smetana.
Rozmixovana s cukremdo strasne moc veci, me potom chutna podobne jako kiwi. (Nevim, treba tak chutna jenom me).
Jestli je syrova jedovata fakt nevim, my ji cela rodina normalne jime syrovou a jeste se nikdo neotravil. Nikdy jsem o tom neslysela. NA druhou stranu ji zase nejime moc.
Rebarbora se dá použít i místo jablek do závinu, jen je potřeba to hodně ocukrovat. Dělám to tak 2× do roka, naposledy když jsem rebarboru kupovala u nás v zelenině (byla jsem tam s dcerkou) tak se na mě utrhl nějaký pán, že děti ji prý vůbec nesmí-prý kazí zubní sklovinu…nevíte o tom někdo něco??????? Lenka
Ahoj,
já jsem kdesi četla že pro děti rebarbora není vhodná, a co se týče těch zubů, tak asi proto, že je tak kyselá a obsahuje hodně kyselin, tak zřejmě leptá zubní sklovinu, asi jako neředěná citronová šťáva ![]()
Ahoj, já rebarboru miluju. V nápojích, ale víc v dezertech. Moc ráda ji mám v moučníku. Ale už tik tak… Do konce června je nejlepší
Jinak do moučníků k tomu přidávám vanilku od hrašky. Vynikající spojení. Díky ní je z moučníku zdrvý dezert.
Dělám z rebarbory buchtu, kompot a loni jsem dělala džem a byl parádní.