Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, prosím o radu. Náš 18m chlapeček stále nevydrží spát celou noc. Kojím ho večer, ráno a přes noc se tak 1-2× vzbudí a vyžaduje nakojit
. Odstavovat ho zatím nechci. Díky moc za vaše zkušenosti a názory.
Hana
To je normální. Náš dvouroček spí teprve krátce skoro celou noc, tj. jde spát v 9, budí se na kojení kolem 5-6 hodiny a vstáváme mezi 7 a 8 hodinou. Na kojení si ho dám do postele a spím dál. On se napojí a spí taky.
Jana
ahoj,
nám je 11m a kojím taky a celou noc spíme velmi vyjímečně.většinou je to po půlnoci aspoň s jedním kojením,do půlnoci od osmi tak 3×.malou nijak neomezuju,myslím,že než půjde do školy tak se to naučí,hihihi.na oplátku máme pohodové dítě.
luka
Ahoj Hano,
mám stejně starého synáčka a také takového nespavce
Jen s tím rozdílem, že už není kojený, ale místo toho vyžaduje lahvičku s čajíčkem, mlíčkem, dudlíka nebo jen pohladit.
Takže spíše než hlad je příčinou „zlozvyk“
Prostě chce maminku, přitulit se, přisát se a pochovat.. prostě se ujistit, že máma je nablízku.
Pokud vám oběma kojení vyhovuje, myslím, že bys neměla odstavovat, spíš se jen snažit omezit to noční kojo, kdy maminka=dudlík ![]()
Je to běh na dlouhou trať, ale jak už tady někdo napsal, než půjde do školy, tak se to naučí ![]()
Ale holky, v našem případě by to mohlo být dřív
, fakt už bych se chtěla trochu vyspat ![]()
Ahoj,
naše malá už několik měsíců spí celou noc (od minulého týdne už se nebudí ani kolem 5, ale až před 6). Nevím, jestli je to naší trpělivostí nebo je prostě taková. Napřed odbourala kojení kolem 23, pak kolem 2 a teď pije až kolem 6. Doufám, že se to už nenaruší, protože je to paráda. Nepíšu to rozhodně proto, abych vás provokovala, nějak se nám to prostě povedlo. Hodně pomohly večerní kaše, hned potom se to začalo redukovat.
Jitka a Hanička (10,5m)
Ahoj, popóóóc, kde je mé zlaté mimuško, které se vždy s železnou pravidelností budilo na kojo ve 2 a v 5? Napilo se, brklo a spalo dál. Vstávalo v 8, takže mi ty 2 noční desetiminutovky ani nepřišly.
S ukončeným 7 měsícem a nástupem příkrmů začal problematicky usínat večer a začal se budit v noci třeba po půlhodině- hodině s železnou nepravidelností. Cucne si a spí. Položím ho…řev…
Večerní usínání upravily kašičky, hned vytuhne, ale za to se třeba včera probudil ve 22 a do 1 nespal. Choval se jak vyspané dítě, seděl, vyčumoval, natahoval na mě ruce a vztekal se, že ho nechci vytáhnout. Musela jsem. Spustil opravdu hystericky ryk.
Říkají osmiměsíční krize, ale skončí to?!?! Za 3 týdny bude mít dokončený pokojíček, tak ho dám (bééééé) tam. To by mohlo pomoct. Nemyslíte? Máte zkušenosti s osmiměsíční krizí?
Lucie a Vilík (skoro 8měsíců)
Holky, díky moc za povzbuzení. Bude to asi hlavně ta potřeba kontaktu, malý je jinak taky v pohodě. Chtěla jsem se jen ujistit, že nejsme sami
. Rozhodně se to zlepšuje, ale jen velmi pomalu.
Lucko, takové období jsme měli okolo 10m, u nás to zřejmě byly zoubky. Držím palce, ať je to brzo lepší.
Ahoj
Hana
Hani, taky držíme palečky a děkujem za povzbuzení
.
Líbí se mi jedno italské přísloví: Chtěl jsi kolo, šlapej! Takže my budem šlapat ![]()
Ahoj. L+V