Predkozka - nejde pretahnout :-(

614
15.5.05 19:07

Predkozka - nejde pretahnout :-(

Ahoj vsichni!
memu temer 14mesicnimu synovi nejde pretahnout predkozka u pindika :( Pani doktorka ho na rocni kontrole prohlizela, testovala mu moc na pripadne bakterie ci co (pokud by to bylo pozitivni, sel by na operaci, aby se predeslo zanetu, ale bohudiky to dopadlo dobre!!!) a pak nam poradila, zkouset to ve vane pretahovat a casem ze se uvidi…
ALE! Vcera ve vane si manzel vsiml, ze syn, kdyz cura, tak se mu na konci nejdriv nahromadi moc (udela se jakoby boulicka) a az pak cura :( A taky cura „na etapy“ - kdyz se stane, ze cura mimo plinu, tak je to tak na 3× :(
Mam hned zitra letet k doktorce, nebo je to normalni, pokud je predkozka moc zuzena?
A vy, ktere jste se svymi muzskymi drobecky byly na operaci s predkozkou (nevim presne, jak se ta operace jmenuje), jak dlouho jste byli v nemocnici, jak to vasi drobecci snaseli a tak vubec? Chci se pripravit na kazdou eventualitu!
Predem moc dekuji!
Eliska a Kubicek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
379
15.5.05 19:24

Ahoj Gandelion,
tak myslim,ze u Tebe je to pripad,kdy by mela doktorka neco udelat.Sice udelala testy na bakterie,ale tohle zuzeni by se nemelo nechat jen tak hlavne kvuli tomu,ze se mu spatne cura.Pak se mu tam prave muze neco u:,–(it.V casopise Maminka to tam psal nejaky doktor.Muj syn-15mesicu-ma predkozku taky zuzenou,ale jinak-ma ji jenom prilepenou k zaludu,doktorka mi rekla,ze mam zkouset pomalu to pretahovat pri koupani,ale ze zadny zakrok nepotrebuje,ze je to normalni takhle u malych deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
15.5.05 19:34

Ahoj Eliško,
ani nevíš, jak ti rozumím… Já se od půl roku synova věku ptala dr., jestli mám přetahovat nebo ne. Bylo mi striktně řečeno, že ne.. V roce to dr. neřešila a nedávno, na 18měsíční prohlídce nám řekla, že to není dobré a dala mastičku Triamcinolom (snad to píšu správně..) s tím, že máme mazat pindíka dvakrát denně 12 týdnů a pak že se uvidí. Říkala, že to většinou pomůže a není pak nutná operace… No, já z toho nejsem nadšená, protože mast = kortikoidy 8O … Na můj dotaz na škodlivost kortikoidů mi dr. řekla, že ví dobře, co dělá.
Zrovna zítra jdeme na kontrolu po šesti týdnech mazání, tak uvidíme, co nám řeknou..
Nadhodila jsem náš problém i tady na chatu a většina holek se se mnou podělila o zkušenost, že maminky a chlapečkové, kteří včas „nepřetahovali“, měli později většinou problémy :(
Asi jsem ti moc nepomohla, viď :(
Pokud tě to zajímá, napiš mi mail nebo soukr. zprávu a dám vědět, jak jsme dopadli :)
Zdraví Verča a Adámek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wej
579
15.5.05 19:38

Ahoj,

tak my máme taky zúžení předkožky a chodíme na chirurgii. Zatím máme 3krát denně jemně zkoušet přetahovat a pak dostaneme mastičku a když to nepovolí, tak se to řeší chirurgicky. Docela jsem se bála s ním na tu chirurgii jít, všude jsem slyšela, jak to dělají doktoři násilím, ale byla tam moc hodná doktorka:o))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.5.05 20:53

Ahoj,
mame stejny problem. Jsem z toho trochu zmatena, prochazela jsem si i diskuzi na Rodine a nazory dr. se dost lisi. Nektery to chce resit hned v roce (a i driv), nektery rika, ze je dost casu do 3 let a nekteri i dele. Kdy se to teda resi chirurgicky? Nase dr. na rocni rikala, ze mam zkouset pretahovat ve vane a ze se to uvolnuje pomalu, vetsinou do 3 let. Moc to zatim neresim, uvidime, co bude.
Lenka (Kacii)&Maty 16 mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
15.5.05 20:57

Náš malej měl ve třech měsících zánět močových cest. Takže hned po vyléčení mu paní doktorka, předkožku "lehce " uvolnula. Hned mu popraskala a krvácelo to trochu. Taky jsme na to dostali Triamcinolon. Měla jsem zkoušet lehce přetahovat 3× denně a pokaždé namazat. Asi po měsíci jsme byli tak ve 1/3 cesty. Při další návštěvě přetáhla doktorka o trochu víc. a asi za 2.5 měsíce se podařilo přetahovat úplně. Ale je fakt, že byl tehdy ještě malé mimi.
Ale můj bratr měl to, co popisujete. Ale nebyl na žádné operaci v nemocnici, doktor mu to něčím objel přímo v ordinaci a akorát mu měla mamka asi 3 týdny koupat pindíka v hypermanganu

Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.5.05 21:17

Makys, to je presne to, ceho se bojim. Hodne jsem cetla, ze kdyz to popraska, zajizvi se to a pak je to vazne problem :( Ach jo, snad se to vyresi samo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
15.5.05 21:23

Ahoj Gandelion,

mému druhému synkovi doktorka přetáhla pindíka ve 3 měsících, sice to nemá úplně volné, ale prý je to naprosto v pohodě.
První synek měl předkožku přilepenou na pindíkovi hned na začátku, takže otvor měl asi jen 0,5 cm. Také jsme dostali mastičku Triamcinolon, mazali jsme a pak jsme šli na přetažení, doktorka mu to přetáhla a teď to má stažené úplně. (Byli jsme tam teď, když mu je 2 a třičtvrtě roku.)
Taky jsem myslela, že ji má zúženou, protože to vůbec nevypadalo na to, že by to mělo jít přetáhnout, asi ji měl zúženou, ale teď je to fakt v pohodě.

Ale s tou nahromaděnou močí to měl Kuba taky, nebo vlastně ještě má, zdá se mi to normální, ale radši se na to přeptej doktorky. Přerušovaně čůrají (nebo čůrali) kluci taky, zvlášť, když byli bez plíny, připadlo mi to jako když to zkoumají, co že se to vlastně děje, já jsem nad tím fakt nijak nebádala, ale za zeptání fakt nic nedáš.

Tak držím palce, ať je pindík v pořádku :wink: .

Smokie+Kuba 2a3/4r.+Tobík 14m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
15.5.05 21:34

Vsem moc dekuju za reakce, ale jsem z toho tak nejak zmatena :? Pry samo o sobe to, ze predkozka nejde pretahnout, zas takovy problem neni. Nekde jsem cetla, ze dnes neni problem resit to okolo 3 - 4 let. Ja mam ale strach, aby z toho mladej nemel nejaky problem, kdyz ji ma az tolik zuzenou :( Nejde pretahnout ani o kousek, jen se napina.
Ty masticky - hledala jsem je na www.lekarna.cz a tam pisou, ze obsahuje kortikosteroidní hormon (psala to i Verca) a ze ma byt pripravek podavan jen detem OD 3 let, jen ve VYJMECNYCH pripadech drive! Kazdopadne diky za info, zeptam se na to doktorky!!!
Ma nekdo z vas zkusenosti s chirurgickym odstranenim tohoto problemu? Cetla jsem o operaci v celkove narkoze a minimalne 2denni hospitalizaci… Je to pravda???
Diky Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
15.5.05 21:40

Ahoj Elisko a vsichni, my mame ted pulrocniho chlapecka a doktorka mi rekla, ze mame zacit zkouset pretahovat. Jakto ze se vsichni tak lisi v tom od kdy pretahovat a jestli vubec pretahovat? Moc se mi do toho nechce a zda se mi to nemozne. No snad pomalinku ve vane. Ale take se hrozim jednou nejakeho suroveho doktora. Znama pretahovani neresila a jednou jeden doktor bez upozorneni… . Chudak malej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
15.5.05 22:12

Ahoj všem!

Tak teď jsem s tím přetahováním trochu zmatená. Nám říkala dr. už v porodnici, že máme zkoušet přetahovat vždy při koupání… tedy přetahujeme skoro hned od narození…
Malému šla předkožka už skoro přetáhnout, tak jsem myslela, že už dál přetahovat nemusím (teď je mu 9 m), a ono se to vrátilo zase zpátky - tak zase přetahujeme…
Je pro mě novinka, že by se mělo začít přetahovat až někdy po roce…
Tak doufám, že jsem něco nepokazila…

Gábina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
15.5.05 22:19

Ahoj Gábino,

doktoři všeobecně tvrdí, že na přetahování je času dost, nejdříve po 1. roce, ale já osobně si myslím, že čím dříve, tím lépe (když mi někdo napíše argument proč ne, popřemýšlím o tom).
U nás na tředisku se naše doktorka střídá s novou mladou a ta mému druhému synkovi tu předkožku přetáhla už ve třech měsících, každý den přetahujeme a má to stále stejné, teď je mu 14 měsíců, takže uvidíme, co nám řekne v roce a půl.

Ahoj Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
15.5.05 22:29

předkožka -stahování

Přispívám do diskuse,
mám 20měs. syna a podobný starosti s jeho předkožkou. Při roční prohlídce Dr. konstatovala, že má fimózu =zúžení a ta se prý bude řešit až ve 3 letech buď kortikoidní mastí nebo rovnou chirurgicky. I když žádné problémy s močením nebo záněty neměl, zašla jsem s ním v jeho 19měs. ještě za jinou Dr. ve Vinohr. nem., tam hned doporučili mazat 6týdnů Triamcinolon (předkožka hezky povolila a dá se teď stáhnout až kousek pod začátek žaludu, předtím to nešlo vůbec!)) a po nynější kontrole nás posílají na urologii na uvolnění předkožky, že je prý slepená se žaludem a musí se to odstranit, aby nedocházelo k zánětům. Prý dostane jen nějaké oblbovací kapičky a manuálně se to uvolní během minuty, pak se jen budu intenzivně starat a mazat Framykoin.Mám strach, abych mu to pak nemusela přetahovat s bolestí a neudělaly by se tam trhlinky, jizvičky nebose mu to neslepilo znovu apod. Nerada bych, aby z toho měl syn trauma,už teď je citlivka. Mám z toho tzv. uvolňování obavy, možná zbytečné, třeba jsou ve vinohrad.nem. dobrý a hlavně lidský urologové. Klári a Tobiáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.5.05 22:31

Pomalu pretahovat se zacina vetsinou od zacatku, ja mela na mysli, kdy se resi to, ze to nejde, nebo jenom castecne. Nekdo to resi az po tretim roce…atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
15.5.05 23:37

zaujimavy clanok

Ahoj!
Odporucam vam precitat si clanok :idea: Zúžená predkožka u chlapcov a jej liečba /> Pa!
schamka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect