Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj,
já zatím zkušenosti nemám, protože dcera má zatím je 4,5m a celkem často kojím. Navíc máme tu výhodu, že snad budeme moct použít do budoucna babičky. Ale vím, že existují agentury na hlídání, které zaručují kvalifikovaný a bezúhonný personál, ale co si budeme říkat, leze to do peněz. Já sama bych se asi bála svěřit dítě jen nějaké paní na inzerát, proto mi agentury připadají bezpečnější. Nejlepší by bylo, kdybys měla nějakou kamarádku nebo sousedu s malým dítětem, která by ti byla ochotná pohlídat. Buď reciprocitně (že bys ty zas pohlídala jí) nebo za nějakou úplatu. Kamarádka to tak právě dělala se sousedkou. Agentury najdeš na internetu. Taky můžeš vyvěsit inzerát u místní školky, kdybys chtěla zkusit nějakou maminku.
Hodně štěstí a přejem hodnou tetu na hlídání
Jana+Kačenka
Ahoj,
gratuluji, že o hlídání přemýšlíte až nyní. Ono je velmi příjemné si zajít někam na večeři a mít chvilku klidu
.
Mojí holčičce je 9m a holčičku mi občas hlídají dvě kamarádky. Obě dvě se živí hlídáním a mají na to školu. Můžu ti na ně dát kontakt, ale nevím, odkud si…
My jsme z Prahy.
Pokud z Prahy nejste, tak zkus inzerát a vybereš si tu nejlepší, která bude mít doporučení a bude se malému nejvíce zamlouvat ![]()
Držím palec
Iri
Ahoj Marty,
mam stejny problem taky nutne hledam aupairku, takze ti moc neporadim, akorat me zaujalo, ze jsi taky z Kunratic. Mozna, ze bychom se mohly domluvit nekdy na stridavem hlidani aspon pres den? Kdyz tak mi posli soukromou zpravu. Jana
Nevim,jak to funguje jinde. Ale u nas v babyclubu, kde se plave, atd. to funguje, tak, ze hlidaji instruktorky. Maji to jako vedlejsak a navic je decka znaji. Ja jsem taky tak hlidala. Je tam takova ta jistota, ze nejde o uplne ciziho cloveka. A je to urcite levnejsi nez agentura, ktera se zivi jen hlidanim. Ja brala do 50 kc/ hod. Terik
Mám skvělou holku, klidně vás seznámím - více asi v osobní zprávě, aby to nebylo proti pravidlům. Využívám ji málo, protože hodně cestujeme. Bere si stovku.